Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Insurance Manager in Amsterdam

In het... Corporate Insurance Management (CIM) zorgt voor het zo goed mogelijk verzekeren van de belangen van ABN AMRO. CIM onderhandelt over voorwaarden en premies, sluit en vernieuwt verzekeringen, ontvangt schademeldingen, dient...

Beschrijving

In het kort

Corporate Insurance Management (CIM) zorgt voor het zo goed mogelijk verzekeren van de belangen van ABN AMRO. CIM onderhandelt over voorwaarden en premies, sluit en vernieuwt verzekeringen, ontvangt schademeldingen, dient schadeclaims in bij verzekeraars en tegenpartijen, coördineert de afwikkeling, beheert een captive en adviseert intern over het verzekeren van ABN AMRO belangen. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de verzekeringen voor beroepsaansprakelijkheid, cyber-events en bestuurdersaansprakelijkheid. Ben jij de specialist die ons kleine team (hoofd en 3 insurance managers, waarvan 2 seniors) komt versterken?

Je werk

Als Senior Insurance Manager werk je mee aan het opstellen en implementeren van het groepsbrede insurance beleid van ABN AMRO. Je identificeert verzekerbare risico’s en beoordeelt of (centraal) verzekeren een voordeel kan opleveren. Je volgt en beoordeelt interne, nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van (operational) risk management, nieuwe producten en processen en de verzekeringsmarkten om over eventuele noodzakelijke wijzigingen in de verzekeringen te kunnen adviseren en aan te brengen. Je onderhandelt met brokers en (potentiële) verzekeraars over de polisvoorwaarden, condities, premies, limieten en eigen risico’s op zowel de wereldwijde polissen als de Nederlandse polissen. Je bent verantwoordelijk voor het doorlopend monitoren van alle bestaande verzekeringen en alternatieve oplossingen. Je beoordeelt ontvangen schademeldingen en (potentiële) claims. Je handelt kleine schades intern af en claimt grotere schades bij verzekeraars en/of broker. Je coördineert en monitort het overleg met interne en externe juristen, schadebehandelaars en schade experts. Verder onderzoek je de verhaalbaarheid van geleden schades op derden en stelt eventueel verhaal in en/of begeleidt en bewaakt dit proces. Uiteraard werk je mee aan het opstellen en bewaken van het budget en stel je managementinformatie op.

Werkomgeving

CIM is een zeer specialistische afdeling die de wereldwijde verzekeringsprogramma’s (geldig en verplicht voor alle ABN AMRO bedrijven wereldwijd) alsmede alle verzekeringen voor ABN AMRO Bank N.V. in Nederland beheert (onderhandelen, afsluiten, vernieuwen, schademeldingen en schadebehandeling). Opdrachtgevers zijn het Group Risk Committee en de Management Board. De afdeling onderhoudt contacten met alle ABN AMRO bedrijven wereldwijd. De afdeling is hét kennis en expertise centrum op het gebied van verzekeren van de belangen van de bank zelf. De afdeling valt onder Information & Operational Risk Management (I&ORM) en bestaat uit 5 mensen (hoofd, 3 insurance managers en een captive manager). De inbedding van de afdeling in I&ORM zorgt voor een goed zicht op de risico’s.

Je profiel

Op je CV staat
• Wetenschappelijke opleiding zoals (verzekerings)recht of (bedrijfs)economie.
• Ten minste 7 jaar relevante ervaring bij grote internationale financiële instellingen (w.o. verzekeringsmaatschappijen), accountancy, consultancy, advocatuur of een financial lines insurance broker.

Je hebt bij voorkeur:
• Gedegen kennis van de verzekeringsmarkt, verzekeringsproducten (en in het bijzonder beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, cyber en de overige voor ABN AMRO noodzakelijke verzekeringsproducten) en verzekeringsprocessen (inclusief schadebehandeling).
• Kennis van de lokale (verzekerings)regels en de culturen van de landen, waarin ABN AMRO gevestigd is of activiteiten heeft.
• Gedegen kennis van risk management en de bankwereld.
• Uitgebreide kennis van alle producten en processen binnen een bank teneinde de risico’s en relatie met verzekeringen (inclusief schades en claims) te kunnen beoordelen.
• De volgende competenties: onderhandelen, netwerken, nauwkeurig, autonomie, samenwerken, overtuigingskracht, organisatiesensitief, risicobewust, visie en oordeelsvorming.
• Uitstekende beheersing van de Engelse taal (mondeling en schriftelijk).
 

Wij bieden

Je werkt in een interessante en dynamische werkomgeving. Je wordt erkent als professioneel specialist in een ervaren en deskundig team. Je krijgt veel ruimte om te groeien en de vrijheid om het beste uit jezelf te halen.
Salarisndicatie EUR 72.136 - 103.052 all-in bruto per jaar o.b.v. 36 uur per week. Inschaling op basis van kennis, ervaring en gelijke beloning (equalpay). We hebben een goede pensioenregeling.

Aangezien bij ons welzijn hoog aangeschreven staat, biedt onze CAO tal van mogelijkheden voor vakantie, sabbatical en ander verlof of het vergroten van je maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast bieden we goede faciliteiten voor flexibel werken vanuit huis. Momenteel ontwikkelt ABN AMRO het hybride werken concept. In de toekomst streven we naar zo veel mogelijk thuiswerken. Op kantoor heb je de mogelijkheid collega’s te ontmoeten. Daar verwachten we je hooguit 20-25% van je tijd. Verder helpen we je om fit & vitaal te blijven.

Doorgroeien
Binnen enkele jaren komt de functie van hoofd Corporate Insurance Management vrij. Bij deze functie hoort tevens de positie van directeur van ABN AMRO Captive N.V. Om eventueel tegen die tijd mee te kunnen dingen naar die functie, geven we je de mogelijkheid om je niet alleen inhoudelijk te ontwikkelen, maar ook op leiderschapsgebied en voor de captive kennis op te doen van Solvency II en IFRS. Kortom uitdaging en kansen genoeg.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.