Helaas, deze vacature is niet actief.

Medior Business Developer Design Expertise (Detecting Financial Crime) in Amsterdam / Amersfoort

In het... Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze...

Beschrijving

In het kort

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij, en in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen de afdeling Detecting Financial Crime (DFC) Innovation & Design hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank.

 

Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Voor jou is dat niet nieuw, omdat je het nieuws volgt, breed geïnteresseerd en maatschappelijk betrokken bent. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor!

 

Binnen DFC zijn de activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Door kennis, expertise en krachten over de hele ABN AMRO groep te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren, nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden en innovatieve kansen te benutten. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. ABN AMRO investeert in dit vakgebied, door partnerships met industry-leading vendoren & Fintech initiatieven, cutting-edge (machine-learning) technieken, interbancaire samenwerkingsverbanden en public-private partnerships.
 

Werkomgeving

DFC Innovation & Design (I&D) werkt bankbreed, dus je komt in aanraking met al onze particuliere en zakelijke klantsegmenten maar ook met dochters en onze activiteiten in het buitenland. Door ABN AMRO’s leidende positie in dit vakgebied, werk je bovendien samen met experts bij andere banken, fintech start-ups en publieke partijen aan het ontwikkelen van een Detecting Financial Crime eco-system. 

Je werk

Vanuit I&D worden programma’s met een bankbrede (regulatory) scope opgezet en aangestuurd om de detectie en afhandeling van financial crime te verbeteren, in nauwe samenwerking met andere onderdelen van DFC, andere centrale afdelingen en de business. Binnen deze programma’s zijn er ook trajecten met hoge urgentie waar in korte tijd problemen moeten worden opgelost. Jij weet die uitdaging aan te gaan! Daarbij weet je complexe zaken eenvoudig uit te leggen en je vele (senior) stakeholders die (bankbreed) betrokken zijn bij de oplevering van verschillende projectenonderdelen mee te nemen in je verhaal.

 

Daarnaast ben je op basis van je expertise en je kennis van het CDD-domein in staat een bijdrage te leveren bij het ontwerpen van een bankbreed instrumentarium om risico’s met betrekking tot witwassen en terrorismefinanciering “risk-based” te kunnen opsporen, met onder andere client risk triggers, transactieprofielen en modellen, op grond waarvan Ongoing Client Due Diligence (ODD) kan worden ingericht.
 

Je profiel

Zijn klantperspectief, compliance en het bestrijden van financiële criminaliteit jouw primaire drijfveren?  Heb jij de drive om je eigen expertise continu op peil te houden en je draag je graag actief bij aan het verder ontwikkelen en vernieuwen van het vakgebied? Dan ben jij degene die wij zoeken! 
Overige profiel kenmerken:
-    Je hebt academisch werk- en denkniveau;
-    Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring en relevante ervaring met betrekking tot het  KYC/CDD domein;
-    Je ben veranderingsgericht en krijgt energie van complexe uitdagingen;
-    Je hebt kennis van Anti-Money Laundering, Countering Terrorist Financing en sanctiewetgeving en daaraan gerelateerde uitvoeringsprocessen en -standaarden;
-    Je hebt aantoonbare ervaring met programma governance;
-    Je beweegt je makkelijk in een complex stakeholderveld , zowel intern als ook extern (interbancair, andere private/publieke partijen, toezichthouders);
-    Je bent gedreven, analytisch en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
-    Je bent een teamspeler en kunt andere teamleden enthousiasmeren, assisteren en verder ontwikkelen;
-    Je hebt ervaring in het samenwerken en afstemmen met partijen in de “3 line of defence”;
-    Je beschikt over uitstekende powerpoint en excel vaardigheden. 
 

Wij bieden

Als medewerker van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. Jij bouwt mee aan de nieuwe afdeling. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor is de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen aanbied. Zowel persoonlijk, als inhoudelijk. (Door)groei vinden wij binnen DFC heel belangrijk! 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam / Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.