Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Consultant Risico Fraude Management in Amsterdam

In het... De afdeling Security & Integrity Management (SIM) is het expertise centrum van de bank met betrekking tot criminaliteit en integriteit. Binnen het team SIM Crime Prevention wordt dagelijks gewerkt aan een robuust fraude risico...

Beschrijving

In het kort

De afdeling Security & Integrity Management (SIM) is het expertise centrum van de bank met betrekking tot criminaliteit en integriteit. Binnen het team SIM Crime Prevention wordt dagelijks gewerkt aan een robuust fraude risico management van de bank en worden adviezen aan de business gegeven om fraude en andere incidenten te voorkomen. Criminaliteitspreventie door onze publiek-private samenwerkingen is een vanzelfsprekend onderdeel van ons werk. In deze functie werk je in de volle breedte van het team en ben je een belangrijke motor in het realiseren van SIM- en teamdoelstellingen. 

Je werk

Jouw werk is gericht op het voorkomen van financiële en reputatieschade als gevolg van criminaliteit. In jouw dagelijkse werk, trek je meerdere projecten tegelijk, op het gebied van fraudepreventie. Dat kunnen preventie-adviezen zijn, bijvoorbeeld naar aanleiding van een (forensisch) feitenonderzoek, SIM’s intelligence inzichten. Of je geeft SIM- en fraudepreventie-adviezen naar aanleiding van (nieuwe) producten en processen van de bank. Je brengt senioriteit en expertise om op overtuigende wijze de tweedelijns functie van SIM professioneel in te vullen, in relatie tot de eerste lijn. Je bent breed inzetbaar om het preventiebeleid, zowel binnen als buiten de bank, vorm te geven. Je hebt daarin een sturende en coachende rol in het team. Je brengt je boodschap met energie en overtuiging, hebt een ondernemende geest en je bent continu op zoek naar verbeteringen in dit vakgebied. 
De complexiteit van deze functie wordt gekenmerkt door de grote mate van diversiteit tussen verschillende business onderdelen, het kunnen omgaan met weerstand en het zelfstandig kunnen afwegen van diverse belangen versus de risico’s die je signaleert. Daarin wordt een grote mate van zelfstandigheid en inlevingsvermogen van je gevraagd. Met jouw scherpe blik en antenne voel je aan wat nodig is om collega’s en het team te laten groeien en innovaties voor het team aan te gaan. Ook zul je op sommige momenten de teammanager vervangen, bijvoorbeeld in de relevante committees binnen en buiten de bank. Waar nodig zul je de bank vertegenwoordigen om relevante criminaliteits-/fraude onderwerpen in publiek-privaat verband bespreekbaar te maken.
 

Werkomgeving

De afdeling Security & Integrity Management (SIM) is de veiligheidszakenafdeling van ABN AMRO en is het expertise centrum van de bank met betrekking tot criminaliteit en integriteit. Het team Crime Prevention brengt relevante criminaliteitsrisico’s – met een nadruk op fraude – onder de aandacht bij stakeholders binnen de bank en helpt hen om die risico’s te beheersen. SIM vervult daarin een tweedelijnsfunctie. Naast fraude werkt het team Crime Prevention ook op andere onderwerpen, zoals integriteitschendingen en publiek-private samenwerking. Onze adviezen kunnen worden opgeleverd ten behoeve van de business wereldwijd en ten behoeve van dochterondernemingen.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar een collega die in de breedte van ons team acteert, projecten trekt, coördineert en collega's daarin vooruit helpt. Adviezen lever je met overtuiging en op de juiste (strategische) niveau's (o.a. BRC, GRC en FCRC). Je draagt bij aan de beleidsmatige ontwikkeling en strategische thema's, zoals fraude risico management, publiek-private samenwerking en de SIM-organisatie als geheel. Jouw werk vraagt van je dat je weet wat het betekent om in een complexe omgeving te werken en hoe jij hierin overzicht houdt en structuur aanbrengt. Daarin help je de collega's in het team om effectief de Crime Prevention boodschap over het voetlicht te brengen en impact te maken.
Jouw strategisch inzicht als ook jouw oog voor detail versterkt zowel het innovatief vermogen van het team als ook het realiseren van de onderliggende projecten. Effectief stakeholder management binnen en buiten de bank is daarin essentieel.

Denk jij dat je bij ons past? Check het profiel dat we zoeken:
•  Een afgeronde vooropleiding op WO niveau en 8-10 jaar relevante werkervaring;
•  Ervaring op het gebied van fraude onderzoeken, advies en  fraude risicomanagement;
•  Sterk in project management en analytische vaardigheden;
•  Sterk in verander- en stakeholder management;
•  In staat om adviezen in heldere en overtuigende storylines uit te dragen in woord en geschrift;
•  In staat om collega’s richting te geven en te laten stralen;
•  Flexibiliteit in het oppakken van verschillende type projecten;
•  Uitstekende schrijfvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels;
•  Bij voorkeur ervaring binnen de bancaire/financiële sector of binnen consultancy.
 

Wij bieden

• Een bruto jaarsalaris (indicatie): EUR 72.144 - EUR 103.052 all in o.b.v 36 uur per week.
• Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
• Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
• Een vervoersbudget
• Een goede pensioenregeling
• Wij helpen je om fit & vitaal te blijven

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.