Stageopdracht data analyse in Wageningen

Beschrijving

Topicus? Nooit van gehoord… Kan kloppen. We zijn namelijk wat bescheiden, maar ook ambitieus. Dat moet ook wel. Want met ruim 1.000 Topicanen werken we aan oplossingen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. IT-oplossingen waar de , het , de en het écht wat aan hebben. We zorgen daar met onze tech-kennis constant voor impactvolle verbeteringen. En jij dus ook, als je stage loopt bij Topicus!

Jouw stageopdracht

is een dochteronderneming van Topicus, gevestigd in Wageningen. Wij helpen huisartsenpraktijken, zorggroepen en huisartsenposten om de gegevens uit hun systemen logisch inzichtelijk te maken via het regionaal gezondheidsplatform VIPLive. Daarbij maken we gebruik van data uit verschillende huisartsinformatiesystemen (HISen) en het VIPLive platform. We doen dit op een HIS-overstijgende manier die de huisartsenorganisaties helpt hun patiëntenzorg en de processen daaromheen te verbeteren. Met al deze data ontwikkelen wij rapportages voor huisartsenpraktijken en zorgen in SQL, die vervolgens gebruikt worden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Je gaat aan de slag in team rapportontwikkeling wat bestaat uit 4 personen; Eline (teamlead/product owner), Laura (srummaster), Lisette (senior ontwikkelaar), Wieteke (analist). Gezamenlijk helpen wij je bij de stageopdracht.

Aan de hand van SQL ga je in de database van huisartsenpraktijken zoeken: welke informatie staat hier precies en wat zijn de verschillen tussen de verschillende systemen. Bovenal welke informatie missen we wat we eigenlijk wel zouden willen weten. De analyse zal zich primair richten op medicatie voorschriften en verwijzingen naar andere zorgverleners. Afhankelijk van de bevindingen kan er vervolgens meegedacht worden hoe de gevonden data goed verwerkt kan worden in onze rapportages, zodat huisartsen altijd de juiste data gepresenteerd krijgen.

Tegelijkertijd ga je naar huisartsenpraktijken toe (fysiek of digitaal) om samen met hun te kijken naar de data: hoe registeren zij de gegevens en hoe zien wij die terug in de database? Krijgen wij wel alles mee van wat er geregistreerd wordt.

Wat wij zoeken in een stagiair(e) Een enorme drive en interesse in de IT-wereld. Pas je daarnaast in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met onze ervaren collega's kunnen wij jouw stageopdracht tot een succes maken.

 • Je bent derde hbo-student in de richting van HBO ICT of business IT & management;
 • Je hebt affiniteit met de zorg;
 • Je vindt het leuk om data te analyseren;
 • Je hebt basiskennis van SQL (pré).
Jouw ontwikkeling bij Topicus

Topicus bestaat uit meer dan alleen de Divisie Zorg. Het staat je vrij om je tijdens je stage te oriënteren binnen onze andere divisies. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dat is ons motto. Met je stagebegeleider kun je je ambities en eventuele loopbaanmogelijkheden bespreken.

What's in it for you?
 • Een vaste plek op kantoor in Wageningen;
 • Carrièreperspectief. Veel van onze afstudeerders blijven bij ons plakken. Ben je een talent in de dop? Dan is de stap naar een of zo gemaakt!
 • Een vergoeding van € 500 bruto per maand bij een fulltime verband.
 • Een studentbindingsprogramma: iedere maand een bijeenkomst met alle studenten binnen Topicus.
 • Heersende versgemalen bonenkoffie en pizzas uit onze eigen steenoven.
 • Enorm veel kennis. Ook als afstudeerder schuif je aan bij een zoals onze eigen conferentie TopiConf , verschillende Meetups of vakinhoudelijke presentaties.
 • Uitdaging: de applicaties die wij maken zijn vrij complex én we experimenteren graag met de nieuwste technologieën en werkvormen. Alles om onszelf én onze klanten beter te maken.
 • Een vaste begeleider als aanspreekpunt en beoordelaar, maar eigenlijk helpen al jouw directe teamleden en collegas om jouw stageopdracht tot een succes te maken.

En niet te vergeten: zon 1.000 enthousiaste collegas die je kunt ontmoeten tijdens onze legendarische feesten, borrels, game nights, hackathons en events. Wij zorgen voor genoeg Topicus Gifkikker (ons eigen speciaalbier).

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Wageningen
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
29-12-2021

Wageningen | Stage ICT | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.