Stageopdracht software engineering in Deventer

Beschrijving

Topicus? Nooit van gehoord… Kan kloppen. We zijn namelijk wat bescheiden, maar ook ambitieus. Dat moet ook wel. Want met ruim 1.000 Topicanen werken we aan oplossingen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. IT-oplossingen waar de , het , de en het écht wat aan hebben. We zorgen daar met onze tech-kennis constant voor impactvolle verbeteringen. En jij dus ook, als je stage loopt bij Topicus!

Jouw stageopdracht

De primaire taak van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de preventieve zorg voor alle kinderen in Nederland tussen 0 en 18 jaar. Dagelijks ondersteunen wij met ons digitaal dossier (DD-JGZ) KD+ bijna 3.400 JGZ-professionals van ongeveer 20 JGZ-organisaties in de uitvoer van hun taken. Zij zijn verantwoordelijk voor de screening en preventie van in totaal zon 1,3 miljoen actieve dossiers.

Dit doen zij door een medisch dossier op te bouwen gevuld met alle relevante informatie voor de ontwikkeling van het kind. Deze dossiers worden over een periode van 19 jaar bijgewerkt en aangevuld. We willen de professionals zo goed mogelijk ondersteunen met kennis die al aanwezig is, zodat zij zich kunnen focussen op het leveren van de zorg.

Daarom willen we het mogelijk maken om het gehele dossier doorzoekbaar te maken, zodat de professional hier snel toegang tot heeft en zich kan focussen op het gesprek.

Een dossier bestaat uit een grote set aan Hibernate entiteiten en deze zouden in een ideale wereld allemaal full-tekst doorzoekbaar zijn doormiddel van bijvoorbeeld Lucene. Wij zien een proof-of-concept als mooie uitkomst.

Ga jij de jeugdgezondheidszorg vooruithelpen door dit vraagstuk op lossen? Dan komen we graag met jou in gesprek en kijken we samen hoe we de opdracht voor jouw passend kunnen maken.

Wat wij zoeken in een stagiair(e)

Een enorme drive en interesse in de IT-wereld. Pas je daarnaast in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met onze ervaren collega's kunnen wij jouw stageopdracht tot een succes maken.

 • Je bent een derdejaars hbo student in de richting van informatica, gezondheid & technologie of biomedische technologie.
 • Je bent communicatief vaardig.
 • Je bent zelfstandig en durft hulp te vragen.
Jouw ontwikkeling bij Topicus

Topicus bestaat uit meer dan alleen de divisie Zorg. Het staat je vrij om je tijdens je stage te oriënteren binnen onze andere divisies. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dat is ons motto. Met je stagebegeleider kun je je ambities en eventuele loopbaanmogelijkheden bespreken.

What's in it for you?
 • Een vaste plek op kantoor in Deventer, tegenover het station.
 • Carrièreperspectief. Veel van onze afstudeerders blijven bij ons plakken. Ben je een talent in de dop? Dan is de stap naar een of zo gemaakt!
 • Een vergoeding van € 500 bruto per maand bij een fulltime verband.
 • Een studentbindingsprogramma: iedere maand een bijeenkomst met alle studenten binnen Topicus.
 • Heersende versgemalen bonenkoffie en pizza's uit onze eigen steenoven.
 • Enorm veel kennis. Ook als stagiaire schuif je aan bij een , zoals onze eigen conferentie TopiConf , verschillende Meetups of vakinhoudelijke presentaties.
 • Uitdaging: de applicaties die wij maken zijn vrij complex én we experimenteren graag met de nieuwste technologieën en werkvormen. Alles om onszelf én onze klanten beter te maken.
 • Een vaste begeleider als aanspreekpunt en beoordelaar, maar eigenlijk helpen al jouw directe teamleden en collegas om jouw afstudeeropdracht tot een succes te maken.

En niet te vergeten: zon 1.000 enthousiaste collega's die je kunt ontmoeten tijdens onze legendarische feesten, borrels, game nights, hackathons en events. Wij zorgen voor genoeg Topicus Gifkikker (ons eigen speciaalbier).

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Deventer
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
29-12-2021

Deventer | Stage ICT | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.