Sr Data Analist in Amsterdam

In het... Heb jij sterk ontwikkelde problem solving skills? Krijg jij energie van het vertalen van wensen van stakeholders naar de inrichting van onze dataomgeving en keuzes in datamodellering? Ben je communicatief sterk, creatief en...

Beschrijving

In het kort

Heb jij sterk ontwikkelde problem solving skills? Krijg jij energie van het vertalen van wensen van stakeholders naar de inrichting van onze dataomgeving en keuzes in datamodellering? Ben je communicatief sterk, creatief en breng je je enthousiasme graag over op anderen? Heb jij daarbij veel aantoonbare ervaring met data analyse, data modeleren en programmeren (Databricks, Spark, Python, SQL, Power BI, Microsoft Azure, ..)?

Je werk

Jij bent de verbindende factor tussen business en IT en laat door middel van jouw analyses en technische vaardigheden de toegevoegde waarde van data zien. Je opereert op het snijvlak van data analist en (business) engineer, en zet in het team de technische lijnen uit. Hierbij pak je een leidende rol bij het opzetten en beheren van onze business managed data omgeving in Azure, het fundament voor al onze oplossingen. 

Naast de Operations cockpit, het startpunt voor management informatie voor alle teams binnen Operations, bouw je samen met het team ook aan specifieke analyses en klantdashboards. Hierin zet je jouw technische ervaring in, en breng je met jouw enthousiasme het team naar een hoger niveau.

Daarnaast bedenk je creatieve oplossingen om kansen te benutten of issues aan te pakken en zet je inzichten uit data om naar concrete acties. Samenwerking is hierbij cruciaal, met collega’s binnen Operations of zelfs de hele bank.  

Werkomgeving

Het Operations Data Team bestaat uit data analisten en engineers die in nauwe samenwerking met de business units binnen Operations data oplossingen naar productie brengen. Denk hierbij aan dashboards, rapportages en analyses maar ook procesverbeteringen en automatiseringen. Bij het naar productie brengen van onze oplossingen wordt er veel samengewerkt met data engineering teams binnen IT, maar we zetten hierin zelf de lijnen uit. Ook hebben we een leidende rol in de adoptie van data-gedreven werken en delen we proactief inzichten met de operationele teams.

Binnen Operations is het data team onderdeel van IAAD (Innovation, Advanced Analytics & Data), dat zich richt op innovatie en data analyse met als doel om samen met de andere disciplines in het Operations Delivery & Expertise Centre (ODEC) processen te verbeteren, digitaliseren en automatiseren (“flawless processing”). Bij elke optimalisatie proberen we ervoor te zorgen dat de processen nog meer rekening houden met de specifieke situatie van de klant: “a personal bank in the digital age”.
Operations is dé plek voor mid- en backoffice activiteiten van de bank. Van het openen van rekeningen tot het opstellen en verwerken van complexe internationale betalingen of ‘letters of credits’. Van systeemtoegang regelen voor nieuwe medewerkers tot diepgaand fraudeonderzoek. Van een servicedesk die nabestaanden persoonlijk te woord staat tot het gebruik van innovatieve digitale robots. Het gebeurt allemaal bij Operations, zowel in Nederland als bij onze partner TCS in India.

Je profiel

Jij hebt sterk ontwikkelde problem solving skills. Jij krijgt energie van het vertalen van wensen van stakeholders naar de inrichting van onze dataomgeving en keuzes in datamodellering. Je bent communicatief sterk, creatief en je brengt je enthousiasme graag over op anderen. Daarbij heb je veel aantoonbare ervaring met data analyse, data modeleren en programmeren (Databricks, Spark, Python, SQL, Power BI, Microsoft Azure, ..).

Daarnaast:
-    heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring, heb je behoefte om jouw kennis te delen met het team maar wil je zelf ook nog veel leren
-    vind je samenwerken belangrijk en draag je met jouw capaciteiten bij aan de diversiteit van de afdeling
-    ondersteun je de product owner bij het aansturen van de projecten en het team
-    ben je sociaal vaardig en deins je niet terug voor complexe gesprekken met stakeholders, zowel binnen de business als IT
-    is jouw Nederlandse en Engelse taalvaardigheid op zakelijk niveau in woord en geschrift 
-    is ervaring met het opzetten en beheren van een “business managed” data omgeving en/of “self-service BI” een plus

Wij bieden

De kans om te werken op een van de meest dynamische, digitale en op innovatie gerichte afdelingen binnen ABN AMRO. Dat betekent meer dan genoeg interessante activiteiten en projecten om je tanden in te zetten en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Uiteraard bieden we je een goed salaris, net als secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast een persoonlijk budget en de ruimte voor persoonlijke en algemene ontwikkeling.

Wij bieden:
•    een bruto jaarsalaris tussen 48.925 en 79.912 euro op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring. Uiteraard is ook een 40-urige werkweek mogelijk.
•    de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
•    een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen, en een goede pensioenregeling
•    een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
•    een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
03-12-2021

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.