Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Analist Risk Data & Modelling (Non-Financial Risk Data) in Amsterdam

In het... Zie jij ook het grote belang van integriteitsrisicomanagement binnen de financiële sector? Ben jij gedreven om de ABN AMRO te helpen verbeteren in het vervullen van haar maatschappelijke poortwachtersrol om financieel...

Beschrijving

In het kort

Zie jij ook het grote belang van integriteitsrisicomanagement binnen de financiële sector? Ben jij gedreven om de ABN AMRO te helpen verbeteren in het vervullen van haar maatschappelijke poortwachtersrol om financieel-economische criminaliteit tegen te gaan? Heb je daarnaast affiniteit met data om deze rol verder invulling te geven binnen het Non-Financial Risk domein van onze bank? Dan is Data Analist binnen deze afdeling een interessante functie voor jou!

Je werk

Als Data Analist binnen het Non-Financial Risk domein lever je een cruciale bijdrage aan het beschikbaar stellen van relevante en kwalitatief goede data aan interne stakeholders en externe toezichthouders. Vanuit jouw rol in het scrum team werk je samen met verschillende business partijen (zoals Compliance, Security & Integrity Management en de Detecting Financial Crime afdeling) aan het opstellen van data gerelateerde requirements. Je werkt deze requirements uit in technische oplossingen en samen moet jouw team zorg je er voor dat deze oplossingen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Hierbij helpt het dat je met data kunt omgaan en uitgebreide data analyses kan uitvoeren. Alle data-stukjes vormen uiteindelijk een informatie-puzzel waarmee de bank op het juiste moment een juist beeld van haar klanten heeft en ongewenste transacties kan opsporen en tegenhouden.  

Je werkomgeving

Het Non Financial Risk data (CoDaC) team is onderdeel van het Risk Data & Modelling Grid. De ambitie van het Grid is het optimaliseren van het risk data landschap, zodat zowel onze klanten als ABN AMRO op een integere manier zaken kunnen doen. Het CoDaC team is verantwoordelijk voor en bezig met het verzamelen, transformeren en integreren van data om daarmee rapportages te voeden en analyses mogelijk te maken. Tegelijkertijd zitten we in een transitie naar een data platform op de public cloud (Microsoft Azure). 

De sfeer binnen het team en de afdeling als geheel is open en informeel. Je komt te werken in een divers team met veel verschillende nationaliteiten, en een goede man-vrouw en junior-senior verhouding. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker veel ruimte voor plezier!

Je profiel

Je hebt affiniteit met het non-financial risk kennisdomein (fraude, terrorisme financiering, witwassen, etc.) en je weet de weg te vinden in je zoektocht naar de juiste data en het analyseren ervan. Verder krijg je energie van het samenwerken met zowel de business stakeholders in de organisatie als de software ontwikkelaars in je scrum team. 
Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden, maar je wilt ook actief een bijdrage leveren om het vakgebied verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Je bent daarnaast goed in het overdragen van je expertise aan anderen en leer je graag van je technische collega’s. 

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel: 
• Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding en minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een data omgeving
• Je hebt ervaring in het analyseren van data en het definiëren van logica
• Je hebt ervaring in dataverwerking en datamodellen 
• Je hebt de vaardigheden om data requirements te verfijnen en durft stakeholders hierop uit te dagen.  
• Je hebt aantoonbare ervaring in SQL, Python en/of Pyspark
• Je hebt ervaring met het werken op Cloud omgevingen. Ervaring met Azure is een pré
• Affiniteit met het non-financial risk domein is een pré
• Je kent en hebt ervaring met Agile werken 

We bieden

Gezien de aandacht van de toezichthouders voor het mitigeren van integriteitsrisico’s en de verantwoordelijkheid die wij als bank hebben en voelen om integer te kunnen bankieren, is het een uitdagende en verantwoordelijke functie. Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. We geloven dat nieuwe inzichten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Diversiteit is voor ABN AMRO dan ook erg belangrijk. 

Daarnaast bieden wij: 
• De mogelijkheid om flexibel te werken (qua werktijden, locatie, etc.)
• Marktconform salaris
• Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (waaronder vakantiedagen, bijdrage aan telefoon, (elektrische) fiets en additioneel salaris)
• 25 vakantiedagen
• Naast het opleidingsbudget voor de afdeling krijg je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar op te sparen tot maximaal EUR 3.000
• Een OV-jaarabonnement
• Een goede pensioenregeling

Geinteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Danielle Kuijf - danielle.kuijf@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je. 

-- Uitzendbureaus worden verzocht niet op deze vacature te reageren. --

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.
 

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV’s te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV’s die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.