Helaas, deze vacature is niet actief.

Realisation Lead III in leiden

In het... De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van...

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel en onze rol verandert mee. Vanuit onze purpose ‘banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons hoog op de agenda. Daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en nieuwsgierig. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. Voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een doorlopend proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Je werk

Als Teamlead  “Know Your Client” start je binnen één van de procesdomeinen  van DFC, namelijk het Know Your Client Centre Event Driven Review (werkstroom Natuurlijke Personen). Binnen dit domein voeren we event gedreven reviews uit op onze bestaande klanten. 

In jouw rol als Realisation Lead stuur je een subteam van ca. 15 KYC analisten en medioren aan. Jouw team draagt zorg voor het actualiseren en completeren van klantdossiers. Dit zowel op juridisch, fiscaal als bedrijfseconomisch vlak. Dit wordt ook wel Customer Due Diligence genoemd, ofwel CDD. 

Naast inhoudelijke competenties, beschik jij over coachende en leidinggevende capaciteiten. Zowel op het persoonlijke vlak, als op de performance. Jij weet je collega’s te enthousiasmeren om iedere dag beter te worden, voert gesprekken over de persoonlijke ontwikkeling, draagt zorg voor diverse HR-zaken en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Als senior ben jij uiteindelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de analyses op dossiers en je draagt daarmee bij aan de purpose van ABN AMRO; ‘Banking for better, for generations to come’. Je rapporteert aan de Operations Manager KYC die verantwoordelijk is voor het gehele team van ca. 100 collega’s.
 
Samen met jouw team draag je bij aan dat we onze klanten écht goed kennen en dat klantdossiers compleet en reconstrueerbaar zijn. Door dit goed te doen, zijn we in staat om financiële criminaliteit tegen te gaan! 

Dat moet ook, want toezichthouders stellen steeds hogere eisen; zij zien er op toe dat banken mogelijke risico’s vroegtijdig inschatten. Daarnaast willen we het ook, want naast dat we hiermee nadrukkelijk onze maatschappelijke rol pakken, kunnen we zo als bank ook klantgerichter zijn, doordat we klanten relevanter en deskundiger advies kunnen geven. 
 

Werkomgeving

Momenteel is thuiswerken de norm binnen ABN AMRO. Zodra de situatie omtrent het Coronavirus het toelaat zal er worden overgeschakeld naar hybride werken. Hierbij werk je in overleg met je team deels vanuit huis, maar ook deels op kantoor.

Naast je dagelijkse werk is ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid. Dit alles draagt eraan bij dat we samen met jou bouwen aan een succesvolle afdeling. Voor jou als Teamlead betekent dit een nadrukkelijke voorbeeldrol en stimuleer en enthousiasmeer je het team hier aan bij te dragen! 

Je profiel

Je bent positief ingesteld, klantgericht, analytisch, enthousiast, nieuwsgierig en gedreven. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor veranderingen die ertoe leiden dat we als team beter worden. Je bent onafhankelijk, maar tegelijkertijd ben je ook een echte teamplayer. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:


•    Je hebt een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau;
•    Je hebt ten minste vijf jaar werkervaring in de financiële dienstverlening, specifiek op het vlak van financiële criminaliteit;
•    Je hebt kennis van (internationale) compliance eisen en procedures;
•    Je hebt leidinggevende ervaring;
•    Je voelt je maatschappelijk betrokken;
•    Je hebt kennis van bedrijfsadministratie op hbo of wo-niveau;
•    Je hebt kennis van alle producten/diensten en de daarvoor te gebruiken systemen en procedures in binnen- en buitenland;
•    Je hebt kennis van (complexe) fiscale- en organisatiestructuren;
•    Je hebt diepgaande kennis van het beoordelen van risico’s, complexe (internationale) bedrijfsstructuren en productenrange;
•    Je hebt kennis van KYC/CDD, event gedreven en periodieke reviews;
•    Je hebt kennis van veranderingsprocessen en -management, medewerkersbetrokkenheid, organisatiekunde en de uitgangspunten van de human resources strategie

Wij bieden

Als Teamlead van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. Jij bouwt mee aan de nieuwe afdeling. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor is de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen aanbiedt, om op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak te groeien. Dat vinden wij binnen DFC heel belangrijk! 
 
Academy DFC
Als je start binnen DFC, heten wij jou welkom met een kick-start in de vorm van de DFC Introductiedagen. Tijdens deze dagen komen er interessante sprekers en organiseren wij inhoudelijke onboarding activiteiten op het gebied van kennismaking met jouw collega’s.

Daarnaast staat bij DFC  leren & ontwikkelen hoog in het vaandel! Vanuit DFC Academy faciliteren wij jou met de DFC Leadership Journey: een programma voor leidinggevenden dat is gebaseerd op drie pijlers: Leading self, Leading others en Leading teams. Vanuit deze pijlers accelereren wij jouw kennis en vaardigheden op het gebied van:

•    persoonlijk leiderschap
•    coachen, motiveren en uitdagen van je teamleden
•    veilige omgeving creëren en change management in teams

Bovendien hechten wij ook veel waarde aan de gezondheid en fitheid van onze mensen. Daarom biedt DFC Academy jou een vitaliteitsprogramma met training en coaching op het gebied van:
•    mentale veerkracht
•    energiemanagement

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
leiden
Dienstverbanden
Stage

Leiden | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.