Stage Customized Advice ABN AMRO MeesPierson (m/v) in Amsterdam

In het... Jouw kennis over beleggen in de praktijk brengen? Wil je leren over wat beleggingsadvies in de praktijk inhoudt? Wil je meer te weten komen over complexe beleggingsproducten, zoals opties, en hoe deze...

Beschrijving

In het kort

Jouw kennis over beleggen in de praktijk brengen? Wil je leren over wat beleggingsadvies in de praktijk inhoudt? Wil je meer te weten komen over complexe beleggingsproducten, zoals opties, en hoe deze aansluiten bij de wensen van de klant? En wil jij daarnaast ondervinden hoe wet en regelgeving vanuit de AFM en de ECB impact heeft op onze dagelijkse bedrijfsvoering? Ondersteun dan ons team bij Customized Advice bij alles wat wij doen!

Je werk

De beleggingsadviseurs van ABN AMRO MeesPierson proactief voorzien van informatie zodat dagelijks klanten kunnen worden benaderd voor beleggingsadvies. Jouw dag? Verzamelen van klant- en beleggingsinformatie, acties op beleggingsgebied voorstellen, het opstarten en tot een succes maken van die acties, het benaderen van klanten, coördineren van de follow-up, het bewaken van de voortgang en periodiek rapportage van de resultaten behoren tot jouw takenpakket. Verder stellen wij suggesties op prijs m.b.t. het beter organiseren van het beleggingsadvies, de (interne en externe) communicatie en de voortgangsbewaking en rapportage.

Hoe ziet jouw werkomgeving en je werkzaamheden eruit?

De afdeling Customized Advice is een hecht commercieel beleggingsteam dat maatwerkadvies geeft aan vermogende klanten met een belegbaar vermogen van minimaal 2,5 miljoen euro. Om deze doelgroep te bedienen is meer nodig dan de standaard concepten en portefeuilles van beleggingsadvies. Gezien de maatschappelijke positionering van deze klantengroep wordt discretie en integriteit verwacht. Je komt te werken in een team van zeer ervaren professionals die dagelijks het vak met passie uitoefenen. De betrokkenheid is hier zeer hoog. Dit zal je dagelijks merken doordat iedereen bereid is jou verder te helpen zodat jij echt onderdeel kan worden van ons team! 

 

Jouw taak is om het Customized Advice team te ondersteunen in onze dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan:

 

  • Beleggingsvoorstellen maken voor onze Investment Managers. Hier kan je jouw kennis over beleggen en jouw creativiteit in kwijt;
  • Het goed in beeld brengen van onze klanten. Denk hierbij aan de vermogenspositie, het risicoprofiel en de beleggingshorizon van de klant;
  • Analyses maken over individuele aandelen, sectoren of groeimarkten;
  • Bijdragen aan het risicomanagement van de bank;
  • Processen optimaliseren. 
Wie ben jij?

Ben jij enthousiast en ben jij niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Ben jij proactief, ondernemend en leergierig? Ben jij niet bang om je mening te geven en heb je geen 9 tot 5 mentaliteit? Kan jij goed presteren onder tijdsdruk en ben je analytisch sterk? Kan jij daarnaast makkelijk praten en goed samenwerken en verbinding maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Verder:

 

  • Heb je affiniteit met beleggen;
  • Heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • Beschik je over WO werk- en denkniveau;
  • Zoek je vanaf december 2021 een stage voor minimaal 20 weken;
  • Ben je minimaal 4 dagen per week beschikbaar om met een echte hands-on mentaliteit mee te werken op een uitdagende afdeling.
Wat bieden wij?

Wij bieden jou een mooie stage op ons hoofdkantoor aan de Zuidas. We werken op dit moment zowel op kantoor als digitaal. Daarnaast hebben we een digitaal Onboardingsprogramma ontwikkeld zodat nieuwe stagiair(e)s zich snel onderdeel van het team voelen. Tijdens de stage spreek je dagelijks met zeer ervaren en gespecialiseerde investment managers, waar je ongelooflijk veel van kan leren. Daarnaast hebben we elke ochtend een morning call, waarin gerenommeerde sprekers de financiële markten bespreken. Uiteraard onder uitstekende begeleiding van je stagebegeleider en naaste collega’s.

 

Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar je werkt ook actief aan je professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert zowel inhoudelijke als sociale (online) evenementen. Daarnaast worden er maandelijks Go & See’s georganiseerd om kennis te maken met verschillende afdelingen binnen ABN AMRO. Zo leer je de bank nog beter kennen. Ook krijg je de mogelijkheid om via de ABN AMRO Academy je hard skills verder te ontwikkelen door middel van uitdagende e-learnings. Tot slot ontvang je van ons een mooie stagevergoeding.

Begin bij ons

Werken bij ABN AMRO betekent werken aan projecten die ertoe doen. Werk dat impact heeft op miljoenen klanten. En daarvoor hebben we mensen nodig die een verschil kunnen maken. Mensen zoals jij. Want er is nog een wereld te winnen.

 

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
03-12-2021

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.