Eerstelijns Risk & Compliance Officer ICS (Diemen)

In het... Gaat jouw hart sneller kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Wil je collega’s coachen op kwaliteit en zo bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare en veiligste betaaldienstverlener...

Beschrijving

In het kort

Gaat jouw hart sneller kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Wil je collega’s coachen op kwaliteit en zo bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare en veiligste betaaldienstverlener van Nederland te zijn? 

Al een beetje nieuwsgierig geworden hoe jij daaraan kan bijdragen? Mooi zo, want dan zal dit wel eens de start kunnen zijn van een indrukwekkend avontuur bij International Card Services (ICS).

Jouw uitdaging

In de rol van Eerstelijns Risk en Compliance officer ben je de Single Point Of Contact (SPOC) van de eerste lijn op het gebied van met name Risk en Compliance, waarbij de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) je belangrijkste aandachtsgebied is.

Hoe ziet dat er precies uit?
Je coördineert de jaarlijkse sytematische integriteitsrisico analyse (SIRA) voor ICS, neemt deel aan overleggen met onze moederbedrijf ABN AMRO. Je draagt er zorg voor dat wordt voldaan aan interne en externe wet- en regelgeving en houdt je bezig met het adviseren over, opstellen en implementeren van beleid dat hier aan bijdraagt, Je zorgt er, o.a. door het vertalen van de wensen vanuit in- en extern toezicht, de business en ander stakeholders naar de dagelijkse praktijk voor dat processen compliant en efficiënt worden uitgevoerd.

Je geeft Risk en Compliance adviezen aan de eerstelijns teams en fungeert als contactpersoon voor de tweedelijns Risk en Compliance teams. Daarnaast ben je betrokken bij verschillende projecten om processen en systemen zo optimaal mogelijk te laten functioneren. De Eerstelijns Risk en Compliance officer fungeert ook als 1st line privacy coördinator. 

Voor het Transaction Monitoring team ben je in de lead bij het kritisch reviewen, vertalen en prioriteren van wensen en vereisten ten aanzien van de rules waarop het proces draait, zodat de beschikbare capaciteit en kennis optimaal wordt ingezet. 

Jouw werkomgeving

International Card Services (ICS) is een 100% dochter van ABN AMRO en dé specialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. Al ruim 30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie en verwerking van betalingen van creditcards van Visa en MasterCard. ICS is een toonaangevende, betrouwbare en deskundige organisatie waar het klantbelang centraal staat. Met een open, zelfstandige en proactieve instelling kan jij binnen ICS de professional worden die je wilt zijn.
Binnen ICS is het Remediation Know Your Client Centre verantwoordelijk voor de KYC reviews voor de bestaande commerciële en consumer klanten van ICS. De Eerstelijns Risk & Compliance officer werkt in het Compentence & Insight team binnen het Remediation KYC Center, wat ICS-breed kennis, advies en ondersteuning biedt op het gebied van de Wwft.

Het team is een mix van leeftijden, ervaringen en achtergronden en naast hard werken is er ook altijd ruimte voor een lolletje. Je werkt in een dynamische en veranderlijke omgeving waar gewerkt wordt met doelstellingen gericht op aantallen en kwaliteit. Je standplaats is Diemen, op vijf minuten loopafstand van stations Venserpolder (GVB) en Diemen-Zuid (NS). Ook in corona-tijd zal je gedurende de inwerkperiode (uiteraard met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen) op locatie werkzaam zijn. 

Het Remediation KYC Center is onderdeel van de business line Operations: het hart van ICS waar geen enkele dag hetzelfde is. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de unit. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk en je krijgt alle kansen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw profiel

Je bent klantgericht en hebt de drive om je vast te bijten in complexe klantdossiers. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die ervoor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Samen met je collega’s breng je ICS verder in het aanscherpen van haar klantbestand en zorg je voor een klimaat waarin risico’s worden gemanaged conform de Wwft. Herken jij jezelf hierin en in de onderstaande kenmerken:

 • WO werk- en denkniveau;
 • 6-10 jaar werkervaring in een commercieel zakelijk omgeving;
 • Je werkt zelfstandig en denkt mee om de processen waar mogelijk te verbeteren;
 • Grondige kennis van en ervaring met (internationale) risk en compliance eisen en procedures;
 • Ruime ervaring met KYC, transactiemonitoring, event gedreven en periodieke reviews;
 • Kennis van zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord in geschrift.
Wat bieden we jou?

Voor onze medewerkers wil ICS een goede werkgever zijn. Omdat er een excellente dienstverlening van je gevraagd wordt, mag je ook veel van ons verwachten. Werknemers binnen ICS ervaren een zeer prettige werksfeer en voelen zich sterk verbonden met de organisatie. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 42.732,- en € 61.042,- (salarisschaal 9) op basis van 36 uur per week, dit is uiteraard afhankelijk van relevante werkervaring; 
 • Een aanvullend benefitbudget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • In eerste instantie een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging op basis van functioneren;
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien middels diverse E-learnings en een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven middels hoge kortingen bij diverse sportscholen bij jou in de buurt;
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden en is onderdeel van het nieuwe hybride werken, ICS verzorgt een mobiele telefoon, een laptop en voor thuiswerken kan je kosteloos een beeldscherm, bureau en bureaustoel bestellen;
 • Een goede pensioenregeling conform CAO ABN AMRO.

Extra informatie

Status
Open
Plaats
Diemen
Dienstverbanden
Stage
Gepubliceerd op
03-12-2021

Diemen | Stage accountancy | Stage

Solliciteer direct

Deel deze vacature

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.