Helaas, deze vacature is niet actief.

Eerstelijns Risk officer Wwft - International Card Services (Diemen)

In het... Ben jij de Risk professional wiens hart sneller gaat kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Wil je  bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare en veiligste betaaldienstverlener van...

Beschrijving

In het kort

Ben jij de Risk professional wiens hart sneller gaat kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Wil je  bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare en veiligste betaaldienstverlener van Nederland te zijn? 

Al een beetje nieuwsgierig geworden hoe jij daaraan kan bijdragen? Mooi zo, want dan zal dit wel eens de start kunnen zijn van een indrukwekkend avontuur bij International Card Services (ICS).

Jouw uitdaging

In de rol van Eerstelijns Risk officer Wwft ben je de SPOC van de eerste lijn op het gebied van Risk, waarbij de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) je belangrijkste aandachtsgebied is.

Hoe ziet dat er precies uit?
Je coördineert de jaarlijkse systematische integriteits risico analyse (SIRA) voor ICS, neemt deel aan overleggen met onze moederbedrijf ABN AMRO. Je draagt er zorg voor dat wordt voldaan aan interne en externe wet- en regelgeving en houdt je bezig met het adviseren over, opstellen en implementeren van beleid dat hier aan bijdraagt, Je zorgt er, o.a. door het vertalen van de wensen vanuit in- en extern toezicht, de business en ander stakeholders naar de dagelijkse praktijk voor dat (o.a. Compliance) risico’s worden onderkend en beheerst.

Je beoordeelt risico’s en geeft risk adviezen aan de eerstelijns teams en fungeert als contactpersoon voor de tweedelijns Risk teams. Daarnaast ben je betrokken bij verschillende projecten om processen en systemen zo optimaal mogelijk te laten functioneren. De Eerstelijns Risk officer Wwft fungeert ook als 1st line privacy coördinator.

Jouw werkomgeving

International Card Services (ICS) is een 100% dochter van ABN AMRO en dé specialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. Al ruim 30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie en verwerking van betalingen van creditcards van Visa en MasterCard. ICS is een toonaangevende, betrouwbare en deskundige organisatie waar het klantbelang centraal staat. Met een open, zelfstandige en proactieve instelling kan jij binnen ICS de professional worden die je wilt zijn.
De functie van Eerstelijns Risk officer Wwft valt op dit moment onder het Compentence & Insight team, wat ICS-breed kennis, advies en ondersteuning biedt op het gebied van de Wwft. 

Het team is een mix van leeftijden, ervaringen en achtergronden en naast hard werken is er ook altijd ruimte voor een lolletje. Je werkt in een dynamische en veranderlijke omgeving waar gewerkt wordt met doelstellingen gericht op aantallen en kwaliteit. Je standplaats is Diemen, op vijf minuten loopafstand van stations Venserpolder (GVB) en Diemen-Zuid (NS). Ook in corona-tijd zal je gedurende de inwerkperiode (uiteraard met inachtneming van alle geldende voorzorgsmaatregelen) op locatie werkzaam zijn. 

Het Competence & Insight team is onderdeel van de business line Operations: het hart van ICS waar geen enkele dag hetzelfde is. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de unit. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk en je krijgt alle kansen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw profiel

Je hebt de drive om je vast te bijten in complexe dossiers. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die ervoor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Samen met je collega’s breng je ICS verder in het aanscherpen van haar klantbestand en zorg je voor een klimaat waarin risico’s worden gemanaged conform de Wwft. Herken jij jezelf hierin en in de onderstaande kenmerken:

  • HBO/ WO werk- en denkniveau;
  • 5-10 jaar werkervaring in een commercieel zakelijk omgeving;
  • Je werkt zelfstandig en denkt mee om de processen waar mogelijk te verbeteren;
  • Grondige kennis van en ervaring met Corporate Governance, Risk & Compliance eisen en procedures;
  • Ervaring met KYC, transactiemonitoring, event gedreven en periodieke reviews;
  • Goede kennis van zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Wat bieden we jou?

Voor onze medewerkers wil ICS een goede werkgever zijn. Omdat er een excellente dienstverlening van je gevraagd wordt, mag je ook veel van ons verwachten. Werknemers binnen ICS ervaren een zeer prettige werksfeer en voelen zich sterk verbonden met de organisatie. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

  • Een bruto jaarsalaris tussen € 42.732,- en € 61.042,- (salarisschaal 9) op basis van 36 uur per week, dit is uiteraard afhankelijk van relevante werkervaring; 
  • Een aanvullend benefitbudget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
  • In eerste instantie een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging op basis van functioneren;
  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien middels diverse E-learnings en een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
  • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden en is onderdeel van het nieuwe hybride werken, ICS verzorgt een mobiele telefoon, een laptop en voor thuiswerken kan je kosteloos een beeldscherm, bureau en bureaustoel bestellen;
  • Een goede pensioenregeling conform CAO ABN AMRO.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Diemen
Dienstverbanden
Stage

Diemen | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.