Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Data Analist in Bunnik

In het... Om klanten continu toegevoegde waarde te bieden, beheren en verbeteren we onze bestaande producten en diensten. Een geweldige uitdaging gezien het complexe en voor de bank zo belangrijke product Kredieten. Kun jij met jouw data...

Beschrijving

In het kort

Om klanten continu toegevoegde waarde te bieden, beheren en verbeteren we onze bestaande producten en diensten. Een geweldige uitdaging gezien het complexe en voor de bank zo belangrijke product Kredieten. Kun jij met jouw data analyse-vaardigheden zichtbaar aan bijdragen? Geeft het jou energie om in een sterk veranderende markt in een team van experts te werken?

Ben jij klaar voor een volgende stap? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
 • Je levert waarde door op vele gebieden data te vertalen naar inzichten.
 • Je richt je hierbij op het verzamelen, ordenen, analyseren en rapporteren van informatie voor commerciële doeleinden. Bijvoorbeeld door inzichten te leveren hoe onze klanten en portefeuilles zich ontwikkelen of te bekijken hoe klanten zich gedragen bij terugbetaling van hun lening. Daarnaast geef je onze toezichthouders inzicht in wat er in onze portefeuilles gebeurt. 
 • Je bereidt onderzoeken voor in overleg met interne klanten en maakt afspraken over zowel inhoud als vorm van de te leveren informatie en je voorziet je analyses van conclusies en aanbevelingen. Je levert dashboards en rapportages.
 • Een duurzame kredietverlening realiseren is het uiteindelijk doel. Als Data Analist maak je deel uit van een multidisciplinair team van business en IT om de doelen binnen jouw team te behalen. Hierbij werk je samen op een agile werkwijze. En ben je met je team end-to-end verantwoordelijk.
Werkomgeving

ALFAM is toonaangevend marktleider en specialist in verantwoord lenen. Via professionele partners helpen wij mensen hun dromen te realiseren door ze verantwoord geld te lenen. ALFAM is een 100% dochter van ABN AMRO en is gevestigd in Bunnik. ALFAM biedt Consumptief Krediet en Financial Lease aan via de labels DEFAM, Alpha Credit Nederland en GreenLoans. Tevens verloopt de Credit Cycle van het label ABN AMRO Kredieten via ALFAM. Hiermee vormen we één krediethuis voor Consumptief Krediet binnen ABN AMRO.

In het specialisme Consumptief Krediet is ALFAM de grootste financieringsmaatschappij in Nederland. Wij dragen actief bij aan een gezonde en verantwoorde leenmarkt. Om dit mogelijk te maken verwachten wij van onze medewerkers dat hun kennis up-to-date is en dat zij waarmaken door daadkracht. Je werkomgeving biedt ruimte om ambities waar te maken, is persoonlijk, ondernemend en altijd verantwoord!

Je profiel

Jij bent analytisch en haalt energie uit het ‘ontleden’ van data en je combineert die conclusies met concrete oplossingen. Je weet analyses te vertalen in duidelijke, concrete en haalbare plannen. Je weet plannen ook door te voeren in de organisatie. Een combinatie van denken en doen. Je weet diverse stakeholders te overtuigen en je bent organisatiesensitief. Je beschikt over specifieke kennis van het aandachtsgebied en relevante wet- en regelgeving.

Je beschikt niet alleen over een sterke drive om je eigen expertise continu op peil te houden, maar je wilt ook actief een bijdrage leveren om het vakgebied verder te ontwikkelen en te vernieuwen. Daarnaast krijg je energie van het overdragen van je expertise aan anderen.

Belangrijk is dat je logisch en innovatief denkt, niet snel opgeeft en kunt omgaan met de druk die miljardenportefeuilles met zich meebrengen. Bij alles wat je doet bedenk je dat onze klant centraal staat en dat we een evenwichtig risicobeleid nastreven.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel. Je hebt:

 • WO werk- en denkniveau 
 • minimaal 8 jaar werkervaring met het transformeren van data tot inzichten in lijn met de business behoefte
 • aantoonbare kredietkennis en uitgebreide kennis van business processen en wet- en regelgeving
 • risicomanagement en kredietrisicoanalyse 
 • een afgeronde opleiding Econometrie, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde
 • kennis van SAS en je bent vaardig met cijfers in Excel
 • kennis van Basel modellen, voorzieningen modellen en IFRS wetgeving
 • ervaring met werken in agile teams.
Wij bieden

Bij ALFAM kom je terecht in een gedreven en ambitieuze werkomgeving. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de organisatie. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk. Je krijgt alle kansen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt ook rekenen op een uitstekend salaris en de vrijheid om flexibel te werken. Daarnaast helpen we je om fit & vitaal te blijven.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Bunnik
Dienstverbanden
Stage

Bunnik | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.