Helaas, deze vacature is niet actief.

Cloud Software Engineer in Utrecht

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven van 13 miljoen klanten makkelijker te maken. Op die missie worden we vergezeld door 47.000 partners die op ons retail tech platform actief zijn. Samen zijn we goed voor 33 miljoen artikelen en ‘bestelpieken’ tot 700 orders per minuut (Black Friday, 2020). Mooie cijfers die nog mooier kunnen, want eigenlijk staan we pas aan het begin. Faciliteer jij onze groeiambities met de meest innovatieve Cloud solutions?Met bijna 500 data interfaces, weten we hoe we impact moeten maken. Dat betekent dat onze code van de hoogste kwaliteit moet zijn. Fun fact: we plannen constant nieuwe innovaties om ‘Data in Flight’ te verbeteren. Denk aan caching solutions, het mogelijk maken van code-free deployment van ETL/ELT data pipelines en veel optimalisaties van onze huidige eigen producten. Als heavy user hebben we veel in de cloud draaien. Onze productteams kunnen prima zelf cloud resources realiseren. Ze gebruiken hiervoor een in-house gebouwd systeem dat is ontwikkeld bovenop Puppet, Terraform en Kubectl. Aan jou dit systeem uit te breiden en te verbeteren. Met toegang tot alpha/private GCP-features kan bol voorop blijven lopen. We zitten midden in de migratie van onze applicaties naar de cloud. Niet altijd even easy, wel superinteressant.

Beschrijving

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven van 13 miljoen klanten makkelijker te maken. Op die missie worden we vergezeld door 47.000 partners die op ons retail tech platform actief zijn. Samen zijn we goed voor 33 miljoen artikelen en ‘bestelpieken’ tot 700 orders per minuut (Black Friday, 2020). Mooie cijfers die nog mooier kunnen, want eigenlijk staan we pas aan het begin. Faciliteer jij onze groeiambities met de meest innovatieve Cloud solutions?

De grootste uitdaging

Met bijna 500 data interfaces, weten we hoe we impact moeten maken. Dat betekent dat onze code van de hoogste kwaliteit moet zijn. Fun fact: we plannen constant nieuwe innovaties om ‘Data in Flight’ te verbeteren. Denk aan caching solutions, het mogelijk maken van code-free deployment van ETL/ELT data pipelines en veel optimalisaties van onze huidige eigen producten. Als heavy user hebben we veel in de cloud draaien. Onze productteams kunnen prima zelf cloud resources realiseren. Ze gebruiken hiervoor een in-house gebouwd systeem dat is ontwikkeld bovenop Puppet, Terraform en Kubectl. Aan jou dit systeem uit te breiden en te verbeteren. Met toegang tot alpha/private GCP-features kan bol voorop blijven lopen. We zitten midden in de migratie van onze applicaties naar de cloud. Niet altijd even easy, wel superinteressant.

Wat je doet als Cloud Software Engineer

Als Cloud Software Engineer help jij het leven van onze interne klanten makkelijker te maken: 140+ product teams, data science teams en business teams. Jouw team levert de tooling en infrastructuur om al deze teams succesvol te maken, zodat zij zich kunnen richten op het bouwen van ultieme software zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur. Je focust je dus niet alleen op de techniek, maar biedt ook consultancy. Zo zorg je ervoor dat de teams zelfvoorzienend zijn en in full control.

Ronduit spannend: je gaat werken in een van de grootste en meest dynamische infrastructuren die Nederland te bieden heeft. Een umfeld waar alles draait om autonomie en het nemen van verantwoordelijkheid. End-to-end responsibility is dus de norm. Welke producten we beheren? Data ingestion, Data quality control, Pub/Sub en Dataflow en meer. Het is aan jou en je team om de tools voor data analytics en processing in de cloud te bouwen. En ervoor te zorgen dat ze beschikbaar zijn, veilig blijven en kosteneffectief zijn. Je werkt nauw samen met twee andere teams die zich richten op data-analyse, data-verwerking, transporteren van data naar de cloud en de opslag van gegevens in databases en andere datastructuren. Samen met hen maak je deel uit van de afdeling (die we Space noemen) die ons complete technische platform beheert.

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je energie krijgt van een rol met impact. Je vindt het ook leuk om jezelf, het team en bol als geheel nog beter te maken, elke dag. Hiervoor durf je buiten de geijkte paden te gaan. Je deinst er dus niet voor terug ‘andere’ tools of languages te gebruiken om je doelen te bereiken. Je pioniert graag met nieuwe Google Cloud solutions. En je kijkt met trots naar jouw leercurve, die je gerust uitdagend mag noemen.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.