Helaas, deze vacature is niet actief.

Portfolio Management & Analytics Lead in Amsterdam

In het... Ben jij die teamplayer die met zijn of haar kritische houding en objectieve analyses inzicht verschaft in de portefeuille van Financial Restructuring & Recovery (FR&R) aan o.a. het MT FR&R, Executive Committee en...

Beschrijving

In het kort

Ben jij die teamplayer die met zijn of haar kritische houding en objectieve analyses inzicht verschaft in de portefeuille van Financial Restructuring & Recovery (FR&R) aan o.a. het MT FR&R, Executive Committee en toezichthouders en tevens op basis van deze analyses helpt richting te bepalen in de sturing op de KPI’s van FR&R en nieuwe richtlijnen die vanuit de toezichthouders komen? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Je werk

Jij bent als business controller verantwoordelijk om samen met het Data & Analytics team diverse (back en forward looking) analyses te maken op de FR&R portefeuille.

 

 • Deze analyses zijn met name bestemd voor de toezichthouders en de ExCo om diepgaand en structureel inzage te geven in de (ontwikkeling van de) FR&R portefeuille (non-performing exposures, assets under management, kredietvoorzieningen, RWA, afschrijvingen, repayments, days at FR&R, etc). De analyses hebben betrekking op de gehele breedte van de klanten binnen FR&R (verschillende business lines, sectoren, producten, omvang, stadium van behandelplan, etc.) waarmee het verhaal achter de cijfers verteld kan worden.
 • De analyses dienen ter advisering en ondersteuning van het Management Team met het maken van strategische beslissingen richting de toekomst van FR&R en de Bank.
 • De analyses worden door de FR&R organisatie gebruikt om verdere sturing te geven ten aanzien van het beleid, efficiënt omgaan met het beschikbare kapitaal van de bank, forecasting processen en zorgdragen dat FR&R voldoet aan (nieuwe) wet- en regelgeving vanuit de toezichthouders 

 

Kortom, een professional die pro-actief is en in woord en daad het mogelijk maakt om de beschikbare data te transformeren naar bruikbare informatie om het management te ondersteunen en FR&R future proof te maken. 

 

Ook zullen er diverse projecten zijn waarin jouw ondersteunende rol verwacht wordt, bijvoorbeeld op het gebied van portfolio transacties, vraagstukken vanuit de Europese Centrale Bank en specifieke ‘deep dive’ projecten waarin je expertise nodig is voor detailvragen.
 

Werkomgeving

Financial Restructuring & Recovery (FR&R) is verantwoordelijk voor de hoog-risico kredieten van ABN AMRO en bevindt zich daardoor in een dynamisch omgeving waarbij klantrelaties, het managen van risico’s en het omgaan met in- en externe stakeholders (waaronder toezichthouders, adviseurs en andere onderdelen binnen ABN AMRO) van groot belang is.


FR&R stelt zich ten doel om klanten door moeilijke tijden te begeleiden om gezamenlijk waarde te creëren. FR&R heeft als ambitie om gezamenlijk met de klant de financiële en strategische gezondheid van onze klanten te herstellen en tegelijkertijd de verliezen en kapitaalskosten voor ABN AMRO te minimaliseren. Hierbij hebben we ook oog voor onze maatschappelijke rol als bank en spelen we adequaat in op de ontwikkelingen die er spelen in de markt op ons vakgebied.


Het Data & Analytics team binnen FR&R vormt en implementeert de strategie om de werkzaamheden van FR&R (financiële herstructurering en uitwinningen) zoveel mogelijk data-driven te maken of data-driven te ondersteunen. Data & Analytics zorgt binnen heel FR&R voor een ‘data & analytical mindset’ en competentie. Bij de hoofdactiviteiten van Data & Analytics is aansluiting bij de vereisten vanuit regelgeving en aansluiting bij de diverse ontwikkelingen binnen ABN AMRO (zoals ontwikkeling van het kredietsysteemlandschap, collateral management oplossingen, Dial, RD&A, data ownership/usership) een absolute voorwaarde. Dit betekent dat Data & Analytics zowel de capabilities binnen FR&R uitbouwt en onderhoud, en zeer intensief samenwerkt met een diversiteit aan stakeholders om de ambities te verwezenlijken (waaronder Risk Data Grid, het Financial Risk Grid, de afdeling Modelling, het Corporate Data Office, CADM en Finance).


Als Business Controller vervul je een belangrijke rol in het Data & Analytics team van FR&R. Je bent een van de seniors in het team. Het team bestaat thans uit 17 personen en is verantwoordelijk voor alle data en analytics gerelateerde activiteiten binnen FR&R. We zijn een nieuw, jong en dynamisch team wat zich kenmerkt door een goede samenwerking. Hierbij staat plezier in ons werk voorop (digitale pubquiz, borrelen of naar een escape room) waarbij we enthousiast werken aan alle afwisselende data en analytics activiteiten die de bank versterken. 

Je profiel
 • Universitaire opleiding bij voorkeur in een financiële richting
 • Minimaal 5-8 jaar relevante werkervaring, waarbij ervaring in business controlling (en financiële analyse) zeer wenselijk is
 • Ervaring in financiële dienstverlening (bij voorkeur Risk Management ervaring) is een pré
 • Gemotiveerde, resultaatgerichte en ambitieuze professional die in staat is data te doorgronden en hoofdlijnen van details kan onderscheiden
 • Sterke analytisch en communicatieve vaardigheden, een boodschap kernachtig en helder kunnen formuleren
 • Sterke Teamplayer met coachende kwaliteiten
 • Uitstekende kennis van Excel, Powerpoint en Power BI
 • Sterk in schriftelijke presentaties in de Engelse taal. Je spreekt vloeiend (of near-native) Nederlands.
 • Goede stakeholder manager
Wij bieden

We bieden je een uitdagende functie in een professionele omgeving waarbij je de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Hierbij kun je veel kennis opdoen van het financiële vakgebied en je business control skills verder ontwikkelen. Ook project management en het begeleiden van een team hoort hierbij. Als senior draag je daarnaast bij aan het verder vorm geven, coördineren, uitbouwen en professionaliseren van het D&A team. Tevens bieden we de mogelijkheid om algemene en (specifieke) data analytics trainingen te volgen. Verder bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden en voordelen:

 

 • Een goed maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek
 • Een functie die veel ruimte biedt om te groeien
 • De mogelijkheid om flexibel te werken
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar
 • Een OV-jaarabonnement waarmee je onbeperkt kan reizen
 • Een goede pensioenregeling
 • Een geweldige organisatie met een fijne werk cultuur
 • Interessant werk en uitdagende projecten
 • Een team dat elkaar graag helpt, aanvult en versterkt

 

Helaas komen kandidaten zonder Nederlands werkvisum en/of woonachtig in het buitenland niet in aanmerking voor deze positie.
 

Locatie

Meerdere kantoorlocaties in Amsterdam en uiteraard de optie om vanuit huis te werken.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.