Helaas, deze vacature is niet actief.

Non-Financial Risk Specialist (Reporting) (Bunnik)

In het... Durf jij het aan, werken binnen Risk Management en dan ook nog specifiek voor een 100% dochter van ABN AMRO, namelijk ALFAM? Operational Risk Management (ORM) zit in de haarvaten van onze organisatie! Recent is binnen...

Beschrijving

In het kort

Durf jij het aan, werken binnen Risk Management en dan ook nog specifiek voor een 100% dochter van ABN AMRO, namelijk ALFAM? Operational Risk Management (ORM) zit in de haarvaten van onze organisatie! Recent is binnen Riskmanagement van ALFAM een aantal wijzigingen doorgevoerd, waarbij rollen en verantwoordelijkheden conform het Three Lines of Defence Model (3LoD) zijn belegd. En hier is nu in de 2e lijns activiteiten een mooie vacature ontstaan. 

Je werk

De 2e lijns risicomanagementactiviteiten vallen onder de CFRO van ALFAM. Binnen ALFAM kom jij bij het 2e lijns onderdeel waar tevens Credit Risk, Operational Risk, Modelling en andere riskactiviteiten zijn ondergebracht.
Binnen het Risk Governance team, waar jij onderdeel van uit gaat maken, kom je in aanraking met alle aspecten van Risk management en risico typen. Het is daarmee een ideale functie om je te oriënteren in het vakgebied van Risk. Het team vormt een centrale schakelfunctie binnen de organisatie is tevens het directe aanspreekpunt voor Risk ook vanuit ABN AMRO.
Het team is o.a. verantwoordelijk voor de organisatie en het secretariaat van de Risk Committees van ALFAM. Je treedt op als één van secretarissen (inclusief organisatie en planning) van deze committees. Hierdoor is er op regelmatige basis direct contact met de CFRO en met andere leden of permanent invitee van deze commissies. Je bent verantwoordelijk voor de documentatie van besluitvorming en de vastlegging. Tevens ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en up-to-date houden van de verschillende Risk Charters, locale Risk Policies en richtlijnen. Monitoring van aanbevelingen en audit issues, alsmede het ondersteunen van de CFRO in zijn dagelijkse taken.
Daarnaast speel je een belangrijke rol bij toonaangevende change en strategische trajecten, hierbij kun je denken aan de implementatie van nieuwe ECB/EBA richtlijnen, beleid, Risk Appetite of het verbeteren van de Risk Reporting. Daarnaast kun je ook meewerken aan projecten van andere teams, zodat je ook kennis kunt opdoen van de verschillende risico typen, zoals Credit, Modelling of Operational Risk. Kortom; een zeer afwisselende baan binnen een dynamisch vakgebied.
Wij zoeken een leergierige professional die bereid is om het Risk vak eigen te maken.

Werkomgeving

ALFAM Consumer Credit is toonaangevend marktleider en specialist in verantwoord lenen. Via professionele partners helpen wij mensen hun dromen te realiseren door ze verantwoord geld te lenen. ALFAM is een 100% dochter van ABNAMRO en is gevestigd in Bunnik. ALFAM biedt consumptieve kredieten en financial lease aan via de labels ABNAMRO, DEFAM, ACN en GreenLoans. Tevens verloopt de Credit Cycle van het label ABN AMRO Kredieten via ALFAM. Hiermee vormen we één krediethuis voor Consumptief Krediet binnen ABN AMRO.
In het specialisme Consumptief Krediet is ALFAM de grootste financieringsmaatschappij in Nederland. Wij dragen actief bij aan een gezonde en verantwoorde leenmarkt. Om dit mogelijk te maken verwachten wij van onze medewerkers dat hun kennis up-to-date is en dat zij waarmaken door daadkracht. Je werkomgeving biedt ruimte om ambities waar te maken, is persoonlijk, ondernemend en altijd verantwoord!

Je profiel

Je bent analytisch sterk, actief op de werkvloer en vindt het leuk om samen te werken in multidisciplinaire teams. Je weet risico’s en commercie in een juiste balans/perspectief te plaatsen. Je probeert samen met het team continue verbeteringen door te voeren in het belang van een goede Risk organisatie. Denk je dat je bij ons past? 

Check je profiel: 
- HBO of Academische opleiding bij voorkeur op het gebied van accountancy, riskmanagement, bedrijfseconomie, bedrijfskunde of equivalente opleidingen.
- Ca. 5 jaar werkervaring in de financiële sector.
- Kennis van bankproducten, processen en risicomanagement en betrokken wet- en regelgeving of bereid deze kennis snel eigen te maken.
- Uitstekende analytische vaardigheden en goed kunnen plannen.
- Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in word als geschrift, die op diverse niveaus binnen de organisatie kunnen worden ingezet.
- Goede beheersing van de Engelse taal.
- In staat om te opereren binnen een dynamische omgeving.
- Gedreven, zelfkritisch, leergierig en de wil om verder te ontwikkelen.

Wij bieden

Bij ALFAM kom je terecht in een gedreven en ambitieuze werkomgeving. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de organisatie. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk. Je krijgt alle kansen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt ook rekenen op een uitstekend salaris en de vrijheid om flexibel te werken. Daarnaast helpen we je om fit & vitaal te blijven.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Bunnik
Dienstverbanden
Stage

Bunnik | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.