Helaas, deze vacature is niet actief.

Financial Controller in Amsterdam

In het... Ben jij dé hands-on vernieuwer en wil je net als wij, je met passie inzetten om de processen en de management informatie binnen Controlling te verbeteren, zodat onze controllers meer tijd krijgen om hun businesspartner rol in...

Beschrijving

In het kort

Ben jij dé hands-on vernieuwer en wil je net als wij, je met passie inzetten om de processen en de management informatie binnen Controlling te verbeteren, zodat onze controllers meer tijd krijgen om hun businesspartner rol in te vullen? Door inzichtelijk te maken wat er schuilgaat achter de getallen, helpen we de bank een goede koers te varen. Jouw analyses dragen bij aan de strategische keuzes die worden gemaakt. Een baan met impact, waarbij je inzicht levert in de verhouding tussen resultaten, doelen en strategie van ABN AMRO. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als Financial Controller werkt je nauw samen met de business controllers. Je vervult samen met je team een leidende rol in het leveren van hoogwaardige management informatie ten behoeve van de (strategische) sturing van ABN AMRO. Als Financial Controller ben je de spil in het web en zorg je op een agile werkwijze dat we continu onze producten en processen blijven verbeteren! Daarbij onderhoud je contact met stakeholders in jouw business line inclusief de dochters en buitenlandse entiteiten. Je houdt je vooral bezig met:

 

 • De maandelijkse afsluiting van de financiële cijfers. Dat betekent concreet dat je de cijfers beoordeeld op juistheid en volledigheid en – waar nodig – correcties doorvoert. De cijfers zijn de basis voor de externe rapportages, zoals de kwartaalcijfers, jaarverslag etc. Daarnaast worden deze cijfers gebruikt voor de management informatie en interne sturing;
 • De maandelijkse rapportages inclusief analyses op de cijfers. Je stelt de maandelijkse rapportages op, soms zelfstandig en soms in samenwerking met het Change Grid. Hierbij maak je gebruik van verschillende soorten tooling, zoals PowerBI, Powerpoint, Excel en bank specifieke tooling;
 • Ondersteuning bij het budget- en forecastproces. Je ondersteunt de business control afdelingen bij het opstellen van een forecast en budget. Je doet dit door data klaar te zetten, mee te denken vanuit jouw financial control expertise en de gegevens op een juiste en correcte manier in de tooling te verwerken.
 • Ten slotte denk en werk je actief mee om processen en tooling te optimaliseren. Je schakelt hier bij met diverse partijen binnen de bank, brengt je expertise in en zorgt dat de implementatie succesvol wordt afgerond.

 

Als Financial Controller ben je de spil in het web en zorg je op een agile werkwijze dat we continu onze producten en processen blijven verbeteren! Financial Control bedient alle Business Lines en heeft dus een bank-brede verantwoordelijkheid. Je hebt daarom de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen.

Werkomgeving

Je komt te werken in het Financial Control team. Het team bestaat uit 28 collega’s en we werken vanuit drie zelforganiserende teams, ieder met een eigen focus:
- Retail & Private Banking,
- Commercial Banking & Corporate Institutional Banking
- Innovation Technology & Functions.

 

Financial Control is een belangrijke schakel in de Finance keten. Om hoogwaardige management informatie te leveren is het daarom van belang dat je de Finance keten overziet en haar stakeholders goed kent. Je werkt nauw samen met collega’s van Financial Accounting, Controlling Grid, Business Control en de Business. Financial Control is hierbij primair verantwoordelijk voor de maandelijkse rapportages inclusief analyses, ondersteuning bij het forecast- en budgetproces, deepdives en een kwalitatief goede maandafsluiting. Financial Control bedient alle Business Lines en heeft dus een bank-brede verantwoordelijkheid.

Je profiel

In deze continu veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik en nieuwe ideeën. We zoeken een enthousiaste collega die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief opstelt binnen de organisatie. Een goede en heldere afstemming met je stakeholders is van belang gegeven de dynamische en bankbrede context. Hoofd- en bijzaken scheiden en gezamenlijk tot de juiste prioriteiten komen zijn belangrijke elementen. Ten slotte zoeken we iemand die graag het vak van Financial Control wil leren en doorgronden en bereid is om hier een aantal jaren in te investeren.

 

Check je profiel:


- HBO/WO opleiding (bedrijfs)economische richting
- Kennis en ervaring met IFRS
- Aantoonbaar kwantitatief inzicht en analytische vermogen
- Gedegen kennis en ervaring met het ontwikkelen en maken van Management Informatie en bijbehorende data kwaliteit
- Algemene kennis van en ervaring met Business Intelligence tools, Business Process Management en Lean/SixSigma
- Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift. Daarnaast in staat zijn goed te kunnen presenteren (analyse / rapportage goed opbouwen, helder en duidelijk presenteren) en hiermee je doel te bereiken.
- Kennis van de Agile way of working
- Kennis van de laatste trends en innovatie op het gebied van digitalisering binnen de bancaire sector.
- Kennis van toepassingsmogelijkheden van de beschikbare tooling en dashboards (data-visualisatie)
- Team player en in staat zijn om samen met het team brede verantwoordelijkheid te dragen met betrekking tot het stellen van prioriteiten, capaciteitsmanagement.

Wij bieden
 • Een jaarsalaris tussen 50K - 65K (afhankelijk van het ervaringsniveau);
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie;
 • Een goede pensioenregeling:
 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien:
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.