Helaas, deze vacature is niet actief.

Product Owner III (Accounting & Reporting) in Amsterdam

In het... Deze functie betreft een dubbelrol in het Reporting Grid. Enerzijds ben je Product Owner van een Value delivery block, anderzijds ben je lead Product Owner over een totale keten van een aantal VDTteams; ook wel de Basel- keten...

Beschrijving

In het kort

Deze functie betreft een dubbelrol in het Reporting Grid. Enerzijds ben je Product Owner van een Value delivery block, anderzijds ben je lead Product Owner over een totale keten van een aantal VDTteams; ook wel de Basel- keten dan wel Capital & Control keten genoemd.

Als Product Owner van het “Enter Calculatie” – team ben je verantwoordelijk voor de capability om RWA te berekenen. Hierbij betreft het implementeren van nieuwe regelgeving, waaronder bij voorbeeld Basel IV, CRR, maar ook het implementeren van nieuwe calculator als onderdeel van FRAAI-programma.

Daarnaast ben je als Lead Product Owner verantwoordelijk dat de Basel-keten compliant is en blijft. Je moet ervoor zorgen dat de keten, bestaande uit diverse systemen, onderling met elkaar één geheel vormen en als een werkende keten fungeert met werkende producten. Hiervoor is samenwerking met de andere Product Owners en teams binnen de keten van essentieel belang.

Je kent de belangen van de stakeholders binnen Finance en Risk en die van je collega Product Owners uit de keten en stelt op basis hiervan prioriteiten over het product en de keten, alles met de focus op het maximaliseren van klantwaarde.

Ben jij een persoon die eager is om deze dubbelrol te vervullen,  neem dan de stap om te solliciteren !

Je werk

Als Product Owner initieer en organiseer je met het doel om maximale business waarde te realiseren met wat jouw block oplevert. Dit betekent dat je de backlog van de delivery blocks en de prioritering daarvan bepaalt. De belangen van alle relevante stakeholders weeg je op tijd, helder en transparant mee.

Als Lead Product Owner heb je een extra verantwoordelijkheid om de scope van de gehele keten op elkaar af stemmen en transparantie te bieden over de overall resultaten. In samenwerking met de stakeholders, andere Product Owners en hun teams , zorg je ervoor dat de scope, de sprints, de afhankelijkheden goed gemanaged worden. Daarnaast zorg je voor transparantie in de overall testresultaten en de werking van de keten.  

De Product Owner is verantwoordelijk is voor het managen van de Product Backlog:

• Helder omschrijven en orderen van Product Backlog items, zodat deze zichtbaar, transparant en helder is voor iedereen;
• Optimaliseren van de waarde van het werk dat het team uitvoert;

De Lead Product Owner is de enige persoon die verantwoordelijk is voor het managen van de keten. Dit omvat :  

• Eerste aanspraakpunt voor alle generieke vragen met betrekking tot de werking van de keten;

• Organiseren dat keten-scope en doelen helder en in overeenstemming met elkaar zijn;

• Eigenaarschap nemen van de syncmeetings, stakeholdermeetings, waarin overall scope, resultaten en program increments  worden bepaald en gepresenteerd;

• Eigenaarschap nemen van program increment binnen de keten en het wekelijks managen van de afhankelijkheden tussen de teams

Werkomgeving

De Product Owner werkt binnen het Reporting grid, het grootste grid binnen de bank. Een grid is een duidelijk en logisch afgebakend cluster van blocks met een end-to-end verantwoordelijkheid voor één of meer productgroepen of capabilities. Het Enter Calculation block / VDT is een relatief groot scrumteam, bestaande uit mensen. De totale basel-keten bestaat uit diverse scrumteams, totaal ca 65 mensen, verspreid over diverse locaties in Amsterdam en India.

Je profiel

Jij bent een communicatief sterk persoon die weet wat er speelt binnen de organisatie. Die voor zijn team(s) staat en aangeeft wat nodig is om de klant optimaal te bedienen. Die vanuit een visie en klantbehoefte, saga's, episodes, epics en user stories opstelt en prioriteiten kan stellen. Die samenhang/afhankelijkheden onderkent tussen de diverse onderwerpen en eventuele afhankelijkheden met andere grids en blocks ziet. Die ABN AMRO slagvaardiger, effectiever en minder complex kan maken. Je bereikt doelen samen met collega’s binnen en buiten de grids.

Jij hebt kennis van:
-de strategie, structuur, corporate values en doelstellingen van ABN AMRO
-de strategie en doelstellingen van de producten, diensten en klanten van het betreffende grid
-de agile way of working, de scrum-methode en scaled agile
-de relevante wet- en regelgeving
-business en IT-architectuur
-proces design & proces management

 

Vereiste competenties:

-Samenwerkingsgericht

-Stressbestendig

-Organisatiesensitiviteit

-Resultaatgerichtheid

 

Ervaring binnen Finance en globale kennis van de klant- en sourcing processen en de binnen de business line gebruikte systemen zijn een zeer sterke pré.

Omdat je als Product Owner ook onderdeel van de keten zelf bent, is het belangrijk dat je in staat bent, om zowel onderdeel van de keten bent, als de Lead kan zijn van dezelfde keten. 

Wij bieden

Een hele interessante positie waarbij je jouw kennis, kunde en netwerk inzet voor onze stakeholders, zodat zij hun doelen kunnen bereiken. Hierbij staat klantbelang en samenwerking altijd voorop. Een interessante keten van teams, waarin het vraagstuk wat brengt de meeste klantwaarde altijd een uitdagende is. Je doel is om de waarde van de changes binnen je block en binnen de keten te maximaliseren.

 

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.