Helaas, deze vacature is niet actief.

Jr. of Medior Relatiemanager Commercial Finance (m/v) in Utrecht

In het... Heb je kennis van zakelijke kredietverlening, risk management en financieringsconstructies? Zet jij de klant centraal en adviseer je graag onderscheidende Asset Based Finance oplossingen waarmee je klanten en...

Beschrijving

In het kort

Heb je kennis van zakelijke kredietverlening, risk management en financieringsconstructies? Zet jij de klant centraal en adviseer je graag onderscheidende Asset Based Finance oplossingen waarmee je klanten en collega’s verrast? Om – in samenwerking met collega’s – een goede afweging te maken tussen commerciële kansen én risico’s?

Voor het bedrijfsonderdeel ABN Amro Asset Based Finance zoeken wij een Relatiemanager! Als Relatiemanager Commercial Finance bedien je gezamenlijk een portefeuille met midden- en grootbedrijven. Je streeft naar een duurzame lange termijn relatie met onze klanten. Hun belangen staan centraal, maar deze moet je wel zorgvuldig afwegen tegen die van de bank en verschillende betrokken stakeholders. 

Werkomgeving

ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. ABN AMRO Asset Based Finance (ABF) is actief in 4 Europese landen (Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland). We hebben de ambitie om onze positie in het buitenland verder te vergroten. Wil jij meebouwen aan een toonaangevende West Europese Factoring & Leasemaatschappij?

Je team bestaat uit collega’s tussen de 26 en 56 jaar met diepgaande asset based kennis van de supply chain van onze klanten. Het team investeert veel in opleiding en ontwikkeling en werkt samen aan het continu verbeteren van de resultaten, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. Ons servicemodel: persoonlijk contact, langetermijnrelaties en 24/7 digitaal.

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen ABN AMRO zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Je profiel

Onze ideale kandidate/ kandidaat signaleert (veranderende) marktontwikkelingen en weet deze te vertalen naar commerciële kansen voor onze klantenportefeuille. Zij/ hij neemt graag het initiatief om de commercial finance portefeuille uit te bouwen, onder meer met up-, cross- en deepselling onder bestaande klanten. Zij/ hij houdt binnen de portefeuille klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktaandeel scherp in de gaten en stuurt waar nodig bij. 


Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • HBO/ Wo werk- en denkniveau.
  • Kennis van (commerciële) ontwikkelingen binnen de Nederlandse financieringsmarkt en het zakelijk bancaire vakgebied en binnen de relevante sectoren, de structuur en organisatie ervan, de marktpartijen en relevante wet- en regelgeving. 
  • Met interesse volg je de ontwikkelingen binnen de wereld van onze klanten en denk je constant na over de invloed ervan op je klanten en de bank. En je (sectorale) asset based kennis? Die vergroot je continu.
  • Minimaal 3 jaar ervaring binnen de zakelijke kredietverlening en klantfocus.
Je werk

Je dagelijkse activiteiten zien er als volgt uit:

•    Je stelt een gestructureerde accountplanning op met focus om klantwaarde te creëren.
•    Je houdt de ontwikkelingen in de kredietportefeuille proactief in de gaten.
•    Je maakt op basis van de supply chain van de klant strategische kredietvoorstellen inclusief kredietstructuur op basis van assets, voorwaarden en pricing.
•    Je analyseert de financiële en niet-financiële risico’s in combinatie met de kredietbehoefte van de klant.
•    Je initieert verbeterinitiatieven om elke dag te verbeteren voor de klant en voor het efficiënter maken van onze (interne) processen.
•    Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur of manager van het betreffende Commercial Financeteam. 

Wij bieden

•    Wij bieden je veel ruimte om te groeien en de vrijheid om het beste uit jezelf te halen
•    We bieden goede faciliteiten voor flexibel werken vanuit kantoor/huis. 
•    Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.
•    Een marktconform bruto jaarsalaris. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.
•    Een lease auto en/of OV-jaarabonnement, waarmee je onbeperkt kunt reizen binnen Nederland.
•    Een goede pensioenregeling.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.