Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Advisor / Business Analist in Amsterdam

In het... Data Management is belangrijker dan ooit. Klanten verwachten bijvoorbeeld een gepersonaliseerde ervaring op ons digitale platform en toezichthouders willen snel een goede en duidelijk rapportage ontvangen. Of...

Beschrijving

In het kort

Data Management is belangrijker dan ooit. Klanten verwachten bijvoorbeeld een gepersonaliseerde ervaring op ons digitale platform en toezichthouders willen snel een goede en duidelijk rapportage ontvangen. Of het nu gaat om onze markten, klanten, regelgevers of risicobeheer, onze gegevens moeten worden beheerd als een bedrijfsmiddel met strategische waarde. Onze data moeten dus continu fit-for-purpose zijn en daarvoor moeten we in onze hele organisatie effectief Data Management hebben.

Heb jij de ambitie om voorop te gaan in de transitie naar een data gedreven bank? Bij ABN AMRO werken we continu aan de versterking van onze data management capabilities en daarvoor zijn we op zoek naar een Business Analist.
 
Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

De afdeling Corporate Data Governance beheert het datalandschap van de business lines Corporate & Institutional Banking (CIB) en Commercial Banking (CB). Dit zijn de business lines die verantwoordelijk zijn voor onze grootzakelijke en MKB klanten zowel nationaal als internationaal in termen van beschikbaarheid en kwaliteit van informatie, en draagt zo bij aan het profiel vaneen data gedreven organisatie.   

Wij zijn verantwoordelijk voor het implementeren en operationaliseren van data governance en het ondersteunen van datamanagement om een datacentrische cultuur te ontwikkelen. 

De Business Analist assisteert het hoofd Data Governance van de business line om de strategische visie van de bank te vertalen naar verschillende scenario's voor de business line en vervolgens naar datamanagementoplossingen voor die business line.
In deze rol zal je een grote bijdrage leveren aan het creeeren van inzicht en overzicht. Dit doe je door de benodigde informatie te verzamelen en duidelijk te presenteren. Hierbij kun je denken aan dashboards in PowerBI en door het samenstellen van presentaties voor diverse stakeholders. Daarnaast ondersteun je de andere Data Advisors en Team Leads in allerhande projecten. 

Daarnaast deel je proactief informatie met teamleden; initieer je procesverbeteringen; deel je vakkennis op het gebied van datamanagement en samen met CADM draag je zorg dat er in de business line meer bewustwording voor- en kennis van data (management) is.

Werkomgeving

De Business Analist maakt deel uit van een Business Data Governance-team van data-adviseurs en data-stewards die rapporteren aan het hoofd Data Governance van de business line. Het business data governance-team is een subaddeling van C&IB Process & Control (P&C), die verantwoordelijk is voor de planning en uitvoering van beleid, processen en projecten met betrekking tot gegevens- en informatiestromen binnen CIB en CB in Nederland en in het buitenland. Hieronder vallen ook onze dochtermaatschappijen (e.g. ABF, New10) en internationale kantoren. 

We werken in teams die verantwoordelijk zijn voor een combinatie van datasets, de Data Steward Teams. Er zijn drie data steward teams: (i) Klant data, (ii) Krediet data en (iii) Transactie en Markets data. Daarnaast is er een Data Advisor team dat bestaat uit 3 Data Advisors.

Je profiel

Je bent een self-starter met zeer goede communicatieve vaardigheden en je weet wat er gaande is in je directe werkomgeving en in de rest van de organisatie. Door samen te werken binnen je afdeling, met de Data Owner(s) en kennis experts in andere afdelingen, ben je in staat om de organisatie te veranderen. Je begrijpt het bedrijf en kunt, indien noodzakelijk, ondersteuning bieden in begrijpelijke, niet-technische taal. 

Je hebt: 
•    Ten minste een HBO werk- en denkniveau verkregen door enige jaren werkervaring op het gebied van Datamanagement, Finance, Risk of in de commerciële organisatie 
•    Kennis van de business line CB en/of C&IB
•    Kennis van data aggregatie en visualisatie (PowerBI)
•    Sterke analytische vaardigheden 
•    Kennis van en ervaring met advisering en stakeholdermanagement
•    Ervaring met het maken van presentaties

Je hebt kennis van: 
•    Data (quality issue) management processen en data governance (en/of bent leergierig om hier meer over te gaan leren en toe te gaan passen)
•    Gebruik en toepassing van data, bijvoorbeeld voor data quality issue management, bij de business, of in rapportages, modellen, systemen, etc.
•    Agile en projectmatig werken 

En verder: 
•    Ben je gericht op samenwerking, innovatie en het bereiken van doelen 
•    Neem je verantwoordelijkheid, ben je zelf organiserend en initiatiefrijk 
•    Beheers je zowel het Nederlands als het Engels goed in woord en geschrift. 
•    Ben je een teamspeler, met een gezonde dosis humor 

Wij bieden

Data Management is nog volop in ontwikkeling. Je kunt hier dus een belangrijk aandeel in hebben. 
Wij bieden je de mogelijkheid om nog beter te worden in je vak, binnen een grote organisatie. Wij bieden je de vrijheid om uit te blinken in wat je doet en om jezelf verder te ontwikkelen. Er is veel ruimte om te groeien. Wij bieden een uitdagende baan en jij bent direct verantwoordelijk voor je eigen successen. We stimuleren elke gelegenheid om aan persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelingen te werken om je professionele kennis bij te houden. 

•    Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien 
•    Wij helpen je om fit & vitaal te blijven 
•    Een markt conform bruto maandsalaris 
•    Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen 
•    Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar 
•    Een OV-jaarabonnement 
•    Een goede pensioenregeling 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.