Helaas, deze vacature is niet actief.

Sustainable Finance Reporting Professional in Amsterdam

In het... Jij levert een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de (niet-)financiële verantwoording van ABN AMRO. Met de aanhoudende focus op klimaat en andere duurzaamheidsonderwerpen zal de verslaggeving van de bank aan nieuwe...

Beschrijving

In het kort

Jij levert een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van de (niet-)financiële verantwoording van ABN AMRO. Met de aanhoudende focus op klimaat en andere duurzaamheidsonderwerpen zal de verslaggeving van de bank aan nieuwe eisen moeten voldoen. Weet jij de link te leggen tussen de traditionele financiële rapportages van de bank en het onderwerp duurzaamheid? Jij vindt het leuk om het complexe en snel veranderende speelveld van niet-financiële rapportage-eisen te doorgronden en op basis van een goede analyse tot een praktisch voorstel te komen voor de rapportages van ABN AMRO. Daarbij houdt je de verschillende interne en externe belangen die de rapportages van de bank met zich meebrengen in het oog en kun je makkelijk en zelfstandig schakelen met de verschillende stakeholders binnen de bank. Deze functie geeft je een unieke mogelijkheid om aan de slag te gaan in een van de nieuwste en meest impactvolle vakgebieden binnen Finance!

Je werk

Onze ambities zijn hoog. De markt en de toezichthouder stellen ook hoge eisen aan onze rapportages. Daarom is het van groot belang om onze verslagen en processen continu te blijven verbeteren en aan te passen. Op het gebied van sustainable finance, en vooral klimaat-gerelateerde disclosures ligt er een grote uitdaging! Je wordt onderdeel van het project team sustainable finance, en werkt samen met een grote verscheidenheid aan afdelingen om de nieuwe klimaat rapportages van de bank te ontwerpen, en te zorgen dat onderliggende processen en systemen voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Relaties onderhouden met verschillende partijen is daarom een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werk. Om tot goede verslaggeving te komen moeten er in de hele bank veranderingen worden doorgevoerd. Jij schakelt makkelijk tussen de verschillende afdelingen en probeert samen tot een goed resultaat te komen, waarbij je het einddoel niet uit het oog verliest.

In je dagelijks werk zul je veel bezig zijn met het analyseren en interpreteren van de regelgeving, en deze te vertalen naar een praktische toepassing voor ABN AMRO. Zo zijn we bezig met het opzetten van een analyse die inzicht geeft in hoeverre onze financiële rapportages voldoen aan de nieuwe wetgeving en gaan we aan de slag met een implementatie plan om te zorgen dat we een verbetering kunnen realiseren. Jij bent de drijvende kracht bij deze analyses – je bent in staat een goede analyse op te zetten, af te stemmen en het overzicht te houden van input die nodig is van verschillende partijen. Hierbij werk je nauw samen met de senior medewerker die op dit moment actief is binnen het sustainable finance project.

Werkomgeving

De afdeling IFRS Reporting bestaat uit 21 medewerkers tussen de 21 en 60 jaar oud met diverse achtergronden. Wij zijn ambitieus, enthousiast, proactief en ervan overtuigd dat het altijd beter kan en houden elkaar graag scherp. We hebben oog voor het bereiken van resultaten maar raken daarbij de medewerkerstevredenheid niet uit het oog. Samenwerken is voor ons heel belangrijk en nu we meer thuiswerken is dat bij ons regelmatig onderwerp in het teamoverleg. Binnen het team dagen we elkaar uit en stimuleren we elkaar om van elkaar te leren. Daarnaast werken we wij nauw samen met andere disciplines aan allerlei interessante vraagstukken op het gebied van accounting en reporting. 

Je profiel

Ben jij die doorzetter met een grote dosis energie en wil je leren over externe verslaggeving en duurzaamheid? Vind jij het leuk om de handen uit de mouwen te steken en concrete impact te maken? Vind je het leuk om met collega's vanuit allerlei disciplines in gesprek te gaan? Spreekt bovenstaande tekst je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

Check je profiel:

 • Relaties onderhouden en bruggen slaan naar andere afdelingen doe je graag. je gaat hierbij graag oplossingsgericht en pragmatisch te werk.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je werkt zelfstandig maar weet hierbij anderen op de juiste momenten te betrekken en te informeren.
 • Je bent bekend met de jaarverslagvereisten uit het burgerlijk wetboek en IFRS of bent bereid je hierin te verdiepen.
 • Universitair diploma in een bedrijfseconomische richting, kennis van duurzaamheid is een plus.
 • Ongeveer 6 jaar relevante werkervaring
 • Je beheerst de Nederlandse taal en Engelse taal in woord en geschrift.
Wij bieden

Wij bieden jou een uitdagende werkomgeving waar je volop de kans en ruimte krijgt om te laten zien wat je in huis hebt. Ben jij een starter of ben je op zoek naar een volgende stap en vind je het leuk om werkzaam te zijn in een relatief nieuw vakgebied? Dan is dit een mooie rol voor jou. 

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.