Helaas, deze vacature is niet actief.

Analist Sector Advisory C&MB in Amsterdam

In het... Bij Sector Advisory wordt onderzoek gedaan naar (cross)sectorale trends. Deze kennis wordt door middel van interne en externe publicaties, presentaties en opleidingen doorgegeven. Doel is de interne en externe...

Beschrijving

In het kort

Bij Sector Advisory wordt onderzoek gedaan naar (cross)sectorale trends. Deze kennis wordt door middel van interne en externe publicaties, presentaties en opleidingen doorgegeven. Doel is de interne en externe klant zo te inspireren en van informatie te voorzien, zodat hij zijn werk zo duurzaam mogelijk kan doen. Met deze aanpak staan wij aan de basis van ABN AMRO als sectorbank van Nederland en helpen we onze stakeholders, waaronder ook de eindklant, bij hun strategische beslissingen.

We zijn actief voor veel verschillende afdelingen binnen de bank. Zo hebben we veelvuldig contact met de commerciële kant van de bank, van SME tot C&IB. We zijn betrokken bij klantgesprekken, bij dealteams en schrijven mee aan de sectorstrategie van de bank. Door samenwerking met Risk en FR&R hebben we een rol bij het risicomanagement, gericht op het verlagen van ons risico en het verhogen van ons rendement. Dit doen wij onder meer door kansen en uitdagingen te signaleren.

Dit is een verantwoordelijke taak. Teamwork is dan ook essentieel op onze afdeling. We controleren elkaar en leren van elkaar door feedback te geven op zowel de inhoud als ons gedrag. Als analist draag je hier pro-actief aan bij en ben je in staat te reflecteren. Daarnaast is het gebruik en inzetten van data een belangrijk onderdeel van je werk. Als het goed is weet jij dan ook goed hoe je de data van de verschillende subsectoren kunt verwerken en analyseren, om te komen tot de juiste trend. Van de analist wordt verder verwacht dat deze een goede neus heeft voor proposities, kennis heeft van verschillende verdienmodellen en op zoek gaat naar nieuwe verdienmodellen.

Je gaat werken in een team met 25 gepassioneerde Sectoreconomen, Sector bankers en Sectoranalisten. Een ieder is expert op zijn eigen terrein en verantwoordelijk voor zijn of haar sector(en). Ook jij krijgt twee sectoren waarin je je gaat verdiepen. Daarnaast werk je collegiaal mee aan hulpvragen die vanuit andere sectoren komen.

Je werk

De Sector Analist Industrie en Energie doet onderzoek naar trends die jouw kernsector(en) raken. Je weet die trends om te zetten in interne publicaties, strakke presentaties en opleidingen. Om dit te bereiken gebruik je verschillende bronnen en bouw je een uitgebreid netwerk op van collega’s, ondernemers, wetenschappers en sectorspecialisten. Kennisopbouw van de sectoren is essentieel bij de sectorfocus die Commercial Banking doorvoert in de organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor die kennisverspreiding. Dit doe je door je analyses van de sector te vertalen in:

•    Publicaties (zoals Snapshots, Deep Dives, Headlights & Insights, Sector Guides of Q&A’s) over ontwikkelingen in de diverse subsectoren 
•    Inzichten op basis van (unieke) data, waarmee je ook strakke presentaties maakt
•    Te signaleren proposities die je pitcht bij de diverse stakeholders
•    Inzichten over een specifiek, voor jouw sectoren relevant onderwerp waarin je je gaat specialiseren en waarop je autoriteit gaat ontwikkelen

Verder verwachten we dat je een sparringpartner bent voor de andere analisten, de sector bankers en de sectoreconoom, met wie je dagelijks samenwerkt. De sector bankers spreken met klanten en onderhouden eveneens contact met de belangrijkste interne en externe stakeholders. De sectoreconoom benadert de sector met name vanuit een economisch perspectief en zorgt voor de kwantitatieve onderbouwing van de economische trends en ontwikkelingen in de sector.

Werkomgeving

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Binnen onze afdeling streven wij een gelijke verdeling na, zodoende zullen wij bij gelijke geschiktheid de voorkeur geven aan een vrouwelijke kandidaat.

Je profiel

Jij bent een enthousiaste professional met bovengemiddelde en aantoonbare analytische vaardigheden. Jij bent klantgericht, nieuwsgierig, open-minded, weet wat stakeholder management betekent en bent meer dan gemiddeld geïnteresseerd in nieuwe verdienmodellen en duurzaamheid. Daarnaast heb je de organisatorische vaardigheden om je eigen werk en afdelingsbrede projecten succesvol te structureren.

Je houdt ervan je te verdiepen in data, weet hoe je die data kunt structureren en daaruit onderscheidende en messcherpe analyses te maken. Kennis van programmeertalen (Python, SQL, R) en ervaring met rekenkundige modellen is hierbij een pré. Je durft te pionieren en kritische vragen te stellen. Hiërarchie telt daarbij niet. Jouw mening en inzichten zijn belangrijk. Je kunt op basis van je analyses, zelf opgezette benchmarks en interne publicaties een overtuigend verhaal te vertellen. Je kijkt verder dan vandaag en daarmee ben je binnen en buiten de bank een bron van inspiratie. Omdat onze publicaties Nederlandstalig zijn, is taalvaardigheid in het Nederlands van belang.

Wat past bij jou?
Analytisch denken, Analyses maken, Nieuwsgierig, Creatief, Nauwkeurig, Ondernemend, Excel en Powerpoint  - kennis van programmeertalen is een pré (Python, SQL, R, modellen)

Wij bieden

Je hebt voor een groot deel eigen verantwoordelijkheid en wij geven je ruimte voor ontwikkeling, zodat je het maximale uit jezelf kunt halen. Zo werk je aan storydesign en storytelling, ga je een mediatraining volgen en leer je schrijven in begrijpelijke taal. Je zichtbaarheid binnen de bank is groot. Daarnaast bouw je in de sectoren een netwerk op met collega’s, succesvolle ondernemers, consultants en thought leaders. Dankzij je kennis en je brede (interne) netwerk ben je in de toekomst uitstekend gepositioneerd voor een volgende stap in je carrière.

• Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
• Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
• Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
• Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
• Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.