Helaas, deze vacature is niet actief.

Business & Data Expert FR&R in Amsterdam

In het... Ben je geïnteresseerd in (hoog risico) kredieten? Heb je affiniteit met data en analytics activiteiten binnen de afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR&R)? Werk je graag in een dynamisch en multidisciplinair team en...

Beschrijving

In het kort

Ben je geïnteresseerd in (hoog risico) kredieten? Heb je affiniteit met data en analytics activiteiten binnen de afdeling Financial Restructuring & Recovery (FR&R)? Werk je graag in een dynamisch en multidisciplinair team en wil je de modellen en data processen van de bank en FR&R naar een volgend niveau tillen? Dan is deze functie van Business en Data expert FR&R iets voor jou!

Je werk

Als Business en Data Expert weet jij hoe de FR&R organisatie eruit ziet of ben je in staat je deze kennis snel eigen te maken. Met deze kennis lever jij de expertise die nodig is binnen het ABN AMRO’s Future Model Landscape (FML) programma van de bank. Binnen dit programma lever jij een bijdrage aan: 

  • Historical data remediation:  Het remediëren van historische data ten behoeve van het (her)ontwikkelen van krediet gerelateerde modellen. Deze modellen zijn essentieel voor het kunnen inschatten en vastleggen van diverse risk-parameters en hebben daarmee impact op risico/rendement van verstrekte kredieten en de bank als geheel. De modellen dienen te voldoen aan relevante wet- en regelgeving en verschaffen onze business lines een passende concurrentiepositie.
  • Naar aanleiding van geconstateerde data gaps  zoek jij naar mogelijke oplossingen en ben je betrokken bij de implementatie van deze oplossingen. Er zijn twee stromen waar remediation mogelijk is: 
    • System data driven remediation; zoeken naar alternatieve databronnen om gaps op te lossen;
    • Paper file remediation: reviewen van klantendossiers teneinde data elementen te genereren
       

Hiernaast ben je onderdeel van de verschillende werkgroepen (bestaande uit Risk Modelling, Credit Risk, FR&R, Model Validation etc.) die zich bezig houden om de data gaps op te lossen. Je bent verantwoordelijk voor het beheren van deelonderwerpen en coördinatie binnen het programma waarbij je adviseert, analyses en voorstellen uitwerkt en overbrengt aan de verschillende stakeholders.
 

Binnen het programma werk je nauw samen met de afdelingen binnen Risk Management (Risk Modelling, Credit Risk, FR&R, Model Validation) en de relevante business lines (zoals Commercial Banking, Corporate & Institutional Clients en Corporate Data Governance). 
 

Ook zijn er diverse andere taken waarin jouw ondersteunende rol verwacht wordt, bijvoorbeeld op het gebied van project management, bredere data analyse vraagstukken, vraagstukken vanuit de Europese Centrale Bank en specifieke ‘deep dive’ projecten waarin je expertise nodig is voor detailvragen.
 

Werkomgeving

Financial Restructuring & Recovery (FR&R) is verantwoordelijk voor de hoog-risico kredieten van ABN AMRO en bevindt zich daardoor in een dynamisch omgeving waarbij klantrelaties, het managen van risico’s en het omgaan met in- en externe stakeholders (waaronder toezichthouders, adviseurs en andere onderdelen binnen ABN AMRO) van groot belang is.
 

FR&R stelt zich ten doel om klanten door moeilijke tijden te begeleiden om gezamenlijk waarde te creëren. FR&R heeft als ambitie om gezamenlijk met de klant de financiële en strategische gezondheid van onze klanten te herstellen en tegelijkertijd de verliezen en kapitaalskosten voor ABN AMRO te minimaliseren. Hierbij hebben we ook oog voor onze maatschappelijke rol als bank en spelen we adequaat in op de ontwikkelingen die er spelen in de markt op ons vakgebied.
 

Het Data & Analytics team binnen FR&R vormt en implementeert de strategie om de werkzaamheden van FR&R (financiële herstructurering en uitwinningen) zoveel mogelijk data-driven te maken of data-driven te ondersteunen. Data & Analytics zorgt binnen heel FR&R voor een ‘data & analytical mindset’ en competentie. Bij de hoofdactiviteiten van Data & Analytics is aansluiting bij de vereisten vanuit regelgeving en aansluiting bij de diverse ontwikkelingen binnen ABN AMRO (zoals ontwikkeling van het kredietsysteemlandschap, collateral management oplossingen, Data Integration Layer, Risk Data & Modelling, data ownership/usership) een absolute voorwaarde. Dit betekent dat Data & Analytics zowel de capabilities binnen FR&R uitbouwt en onderhoud, en zeer intensief samenwerkt met een diversiteit aan stakeholders om de ambities te verwezenlijken (waaronder Risk Data Grid, het Financial Risk Grid, de afdeling Modelling, het Corporate Data Office, CADM en Finance).
 

Als Business en Model Expert ben je onderdeel van het Data & Analytics team van FR&R. Dit Team bestaat nu uit 21 personen en is verantwoordelijk voor alle data en analytics gerelateerde activiteiten binnen FR&R. We zijn een nieuw, jong en dynamisch team wat zich kenmerkt door een goede samenwerking. Hierbij staat plezier in ons werk voorop waarbij we enthousiast werken aan alle afwisselende data en analytics activiteiten die de bank versterken. 

Je profiel
  • Opleiding op minimaal HBO/WO niveau, bij voorkeur in een financieel/economische richting
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in de financiële sector met zakelijke kredietverlening en risk componenten
  • Kennis van en ervaring met kredietsystemen (zoals RAPID, KEM, ACBS en BCDB) 
  • Een gemotiveerde en resultaatgerichte professional die in staat is data te doorgronden
  • Sterke analytisch en communicatieve vaardigheden die een boodschap kernachtig kan formuleren
  • Goede kennis van Excel en voldoende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse taal
  • Je bent kundig op het gebied van data-analyse
  • Je hebt kennis en ervaring met het systeemlandschap van een onderneming (financiële instelling)
  • Je bent gericht op samenwerken en werkt consciëntieus en pragmatisch
Wij bieden
  • We bieden je een uitdagende functie in een professionele omgeving waarbij je de kans krijgt om het beste uit jezelf te halen. Hierbij kan je veel kennis opdoen van het financiële vakgebied en je data analytics skills ontwikkelen. Tevens bieden we de mogelijkheid om algemene en (specifieke) data analytics trainingen te volgen. Verder bieden we je uitstekende arbeidsvoorwaarden en voordelen:
  • Een goed maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek
  • Een functie die veel ruimte biedt om te groeien en om het beste uit jezelf te halen
  • De mogelijkheid om flexibel te werken
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar
  • Een OV-jaarabonnement waarmee je onbeperkt kan reizen 
  • Een goede pensioenregeling
  • Een geweldige organisatie met een fijne werk cultuur
  • Interessant werk en uitdagende projecten
  • Een team dat elkaar graag helpt, aanvult en versterkt
     
Locatie

Meerdere kantoorlocaties in Amsterdam en uiteraard de optie om vanuit huis te werken. 

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. Helaas komen kandidaten zonder Nederlands werkvisum en/of woonachtig in het buitenland niet in aanmerking voor deze positie.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.