Helaas, deze vacature is niet actief.

Stage in de transport en logistiek bij Samskip in Rotterdam

Volg jij een mbo- of hbo-opleiding in de richting van transport en logistiek? Zet dan de eerste stap in je logistieke loopbaan binnen ons mooie internationale transportbedrijf. We hebben diverse interessante stagemogelijkheden.

Wat ga je doen?

Bij Samskip zorgen we elke dag voor de meest efficiënte goederentransporten van A naar B voor onze klanten. Daar komen heel wat verschillende operationele, administratieve en commerciële werkzaamheden bij kijken. Voor gedreven mbo- en hbo-studenten die niet bang zijn om in het diepe te springen hebben wij binnen ons bedrijf verschillende boeiende stageplekken. Je leert hierin het reilen en zeilen binnen de logistieke wereld kennen en zult snel heel veel waardevolle ervaring op doen. Én dat binnen een van de grootste transportbedrijven van Europa. Interessant? Lees dan vooral verder.

Wat zijn de stagemogelijkheden bij Samskip?

In een groot bedrijf als Samskip kun je als stagiair heel veel kanten op. Zo hebben wij onder andere stageplekken op het gebied van:

 • Customer Service: op deze afdeling help je je collega’s om de transporten voor onze klanten tot in de puntjes te regelen en hen de beste customer experience te geven.
 • Forwarding: hier leer je alle aspecten kennen die bij het transport van vracht komen kijken. Je helpt bij de organisatie van het transport en bij de bijbehorende documentatie. Daarnaast ben je een belangrijke schakel tussen Samskip en onze klanten.
 • Shipping: je bent hier als het ware de schakel tussen de wal en het schip. Je bepaalt onder meer het beste vaarschema en de meest efficiënte terminalrotatie.
 • Transport Planning: we doen er alles aan om de transportprocessen voor onze klanten perfect te laten verlopen. Dat is dagelijks weer een flinke puzzel. Je leert op deze afdeling onder andere de laadruimte van de verschillende vervoersmiddelen zo efficiënt mogelijk te benutten en de beste route uit te stippelen.

Uitzicht op de Rotterdamse haven én op een baan

Een stage bij Samskip betekent dat je de kans krijgt een kijkje in de keuken te nemen van een van de grootste transportbedrijven van Europa, in de indrukwekkende Rotterdamse haven. Je wordt intensief begeleid en gecoacht en via de e-courses uit onze Samskip Academy kun je nog veel meer leren over het vak. En zijn zowel jij als wij enthousiast over je stage, dan kun je na je opleiding meteen bij ons aan de slag! Als stagiair zet je bij Samskip de eerste stap in een mogelijk internationale carrière. Bovendien biedt het je de mogelijkheid om een breed en waardevol netwerk op te bouwen, waar je de rest van je loopbaan profijt van kunt hebben.

Ondernemende stagiair die elke dag wil leren

We vinden het belangrijk dat jij als stagiair onze liefde voor logistiek en transport deelt. Dat je ambitieus bent en elke kans pakt om te leren. Je bent enthousiast, vertelt ons graag over jouw frisse, vernieuwende ideeën en bent niet bang de handen uit je mouwen te steken.

Wat wij bieden

 • een stagevergoeding;
 • interne opleidingen;
 • bedrijfsfitness.

Wat wij vragen:

 • Minimaal mbo werk- en denkniveau;
 • een mbo- of hbo-opleiding volgt die je voorbereidt op een loopbaan in de haven, de scheepvaart of de logistiek, bijvoorbeeld een opleiding aan het STC college of de hbo-opleiding Logistics Management;
 • bij voorkeur in het laatste jaar van je opleiding zit, maar ook gemotiveerde derdejaars stagiairs zijn welkom;
 • beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct!' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
MBO, HBO
Plaats
Rotterdam
Werkuren per week
40
Dienstverbanden
Stage, Afstudeerstage
Verantwoordelijk voor
Logistiek en transport

Rotterdam | Stage logistiek | Stage | Afstudeerstage | MBO | HBO

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.