Helaas, deze vacature is niet actief.

Exit Officer Know Your Customer ICS in Diemen

In het... Gaat jouw hart sneller kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel en wil je bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare en...

Beschrijving

In het kort

Gaat jouw hart sneller kloppen van de strijd tegen witwassen en financiering van terrorisme? Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel en wil je bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare en veiligste betaaldienstverlener van Nederland te zijn? 

Al een beetje nieuwsgierig geworden? Mooi zo, want dan zal dit wel eens de start kunnen zijn van een indrukwekkend avontuur bij International Card Services (ICS).
 

Jouw uitdaging

In de rol van Exit Officer organiseer en coordineer je het klantbeëindigingsproces, wat wordt ingezet als uit het klantonderzoek in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) een onacceptabel risico is gebleken.

Hoe ziet dat er precies uit?

Als Exit Officer zorg je voor het daadwerkelijk afscheid nemen van de klant, nadat op basis van de risicobeoordeling van de KYC analist door de Client Acceptance & Review Committee (CARC) een besluit tot exit voor deze klant is genomen. 

Je verzamelt alle informatie om het dossier juist en volledig te maken, zodat (juridisch) aan alle eisen wordt voldaan om het klantbeëindigingsproces te kunnen starten, inclusief het traject van hoor- en wederhoor met klanten. Waar nodig vraag je hiervoor advies of ontbrekende stukken op bij betrokken in- en externe partijen, of formuleert zelf ontbrekende informatie. Je verzorgt zelfstandig de communicatie (schriftelijk of telefonisch) met de klant. 

Omdat dit een relatief nieuwe functie is, verwachten we dat je het Exit proces verder opzet en optimaliseert. Daarnaast coördineer je de praktische afwikkeling van de klantrelatie in overleg met andere Operations afdelingen en teams. Je houdt bij dit proces rekening met het klantbelang en mogelijke risico’s voor ICS. Zorgvuldigheid gaat bij de dienstverlening richting de klant boven snelheid.  
 

Jouw werkomgeving

International Card Services (ICS) is een 100% dochter van ABN AMRO en dé specialist en marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. Al ruim 30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie en verwerking van betalingen van creditcards van Visa en MasterCard. ICS is een toonaangevende, betrouwbare en deskundige organisatie waar het klantbelang centraal staat. Met een open, zelfstandige en proactieve instelling kan jij binnen ICS de professional worden die je wilt zijn.

Binnen ICS is het Remediation Know Your Client Centre verantwoordelijk voor de KYC reviews voor de bestaande commerciële en consumer klanten van ICS. De Exit Officer werkt in het Compentence & Insight team binnen het Remediation KYC Center, wat ICS-breed kennis, advies en ondersteuning biedt op het gebied van KYC.

Het team is een mix van leeftijden, ervaringen en achtergronden en naast hard werken is er ook altijd ruimte voor een lolletje. Je werkt in een dynamische en veranderlijke omgeving waar gewerkt wordt met doelstellingen gericht op aantallen en kwaliteit. Je standplaats is Diemen, op vijf minuten loopafstand van stations Venserpolder (GVB) en Diemen-Zuid (NS). Ook in corona-tijd zal het inwerken (uiteraard met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen) op kantoor plaatsvinden. 

Het Remediation KYC Center is onderdeel van de business line Operations: het hart van ICS waar geen enkele dag hetzelfde is. Korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en commercialiteit kenmerken de unit. Verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen vinden we belangrijk en je krijgt alle kansen om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 

Jouw profiel

Je bent klantgericht en hebt de drive om je vast te bijten in complexe klantdossiers. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die ervoor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend. Samen met je collega’s breng je ICS verder in het aanscherpen van haar klantbestand en zorg je voor een klimaat waarin risico’s worden gemanaged conform de Wwft.

Herken jij jezelf hierin en in de onderstaande kenmerken:
•    Je hebt een afgeronde juridische HBO of WO opleiding (voorkeur voor een juridische, fiscale of financiele achtergrond), ervaring met klachten- en/of contractmanagement is een pré
•    Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als KYC analist
•    Je hebt diepgaande kennis op het gebied van KYC (Know Your Client) en CDD (Client Due Dilligence) 
•    Je hebt kennis van en ervaring met het analyseren en interpreteren van relevante (internationale) wet- en regelgeving
•    Je bent in het bezit van WFT Basis of bereid en in staat deze binnen 2 maanden te halen
•    Je hebt diepgaande kennis van risicoanalyse, risicomanagement (zoals krediet, markt, compliance, reputatierisico’s) en fiscale en juridische begrippen
•    Je werkt zelfstandig en hebt ervaring in het inrichten en verbeteren van processen
•    Je bent organisatorisch en communicatief (zowel mondeling als schriftelijk) sterk en schakelt makkelijk met diverse afdelingen en niveaus
•    Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift
 

Wat bieden wij jou?
  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een bruto jaarsalaris tussen € 41.588,- en € 59.408,- (Hay 9) op basis van 36 uur per week, dit is uiteraard afhankelijk van relevante werkervaring; 
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Diemen
Dienstverbanden
Stage

Diemen | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.