Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Controller II in Amsterdam

In het... Ben jij de hands on controller die visie weet om te zetten naar heldere strategieën, concrete acties en financiële uitkomsten? Werk je graag aan complexe vraagstukken om een organisatie naar een hoger niveau te...

Beschrijving

In het kort

Ben jij de hands on controller die visie weet om te zetten naar heldere strategieën, concrete acties en financiële uitkomsten? Werk je graag aan complexe vraagstukken om een organisatie naar een hoger niveau te tillen? En ben je bereid om de verdieping op te zoeken en excel erbij te gebruiken om data te vertalen naar inzichten? Door strategie, doelen, acties en resultaten binnen Operations en Procurement met elkaar te verbinden, lever je een zichtbare bijdrage aan onze rol in het optimaliseren en automatiseren van de bank als geheel. Wil jij het verschil maken in deze duurzame transformatie? Zet je kennis en vaardigheden in en geef samen met ons richting aan dit uitdagende vraagstuk. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal.  Wij zijn benieuwd!

 

Wil je ons als Business Controller / Domain Expert Operations en Procurement helpen in het optimaliseren van de inkoop en het standaardiseren en automatiseren van operations? En de forecasting van Innovation & Technology verder verbeteren zodat we onze business partner rol beter kunnen vervullen? En heb je de ambitie om de vertrouwenspartner te worden die de bankbrede impact van deze onderwerpen overziet? Lees dan verder.

Je werk

Als Business Controller ben je verantwoordelijk om het senior management steeds meer en beter inzicht te geven in de (financiële) performance omtrent dit onderwerp. Je maakt hierin het verschil door in continue dialoog met de business nieuwe ideeën te genereren, deze kritisch te beoordelen en te vertalen in goed onderbouwde verbetervoorstellen. Dat is waar het begint, want de kunst zit hem in de uitvoering. Als sparringpartner voorzie je de business van inzicht, advies en stuur je bij waar nodig.

 

De strategische vraagstukken zijn divers: Hoe zetten we de benodigde capaciteit op de juiste manier in? Waar liggen de kansen om efficiencyslagen te maken? Wat zijn de juiste KPI’s om voortgang op te meten? Hoe bewegen we ons in het dynamische speelveld van interne en externe stakeholders? Hiervoor maak je gebruik van verschillende bronnen van expertise binnen én buiten jouw team om te komen tot de meest geschikte oplossingsrichtingen.

Werkomgeving

Je bent onderdeel van het Business Controlling team van de Innovation & Technology divisie. De Innovation & Technology divisie bestaat uit verschillende onderdelen, zoals Information Technology, Innovation, Information Security, Chief Architecture and Data Management, Operations, Procurement en Detecting Financial Crime. Deze divisie kenmerkt zich door continu reuring en dynamiek, waar een grote groep mensen met hart voor de zaak zich maximaal inzet om de bankbrede transformaties met succes te voltooien.

 

Je aandachtsgebieden zijn Operations en Procurement. Je werkt nauw samen met het senior management om strategische en tactische doelstellingen te formuleren en deze te vertalen naar de executie. Hierin breng je verbinding tussen strategische voortgang en de financiële resultaten. Dit doe je in nauwe samenwerking met de financiële controller. Daarnaast bouw je een constructieve werkrelatie op met het Management om goede forecasts op te stellen en om feiten te verzamelen waarmee je de business kan challengen. Je impact is bank breed: De processen van zowel Operations als Procurement lopen door de gehele bank en standaardisatie en automatisering zijn essentieel om onze ambitie om een “Personal bank in a digital age” waar te maken. Daarnaast willen we je ontwikkelen tot de expert in het team op het gebied van forecasting. Je werkt hierin nauw samen met de andere domeincontrollers en het Central Planning en Control team om proactief inzicht te geven in de verwachte financiële performance het tijdig signaleren waar bijsturing nodig is. Naast je dagelijkse werk zijn zaken als (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid belangrijk. Verder is het flexibel / nieuwe werken uiteraard ook bij ABN AMRO van kracht, waardoor je, natuurlijk in afspraak met je team, kunt werken op andere locaties en momenten.

Je profiel

In deze continu veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik en nieuwe ideeën. We zoeken een enthousiaste collega die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief opstelt binnen de organisatie. Je bent kritisch en je laat je niet zomaar uit het veld slaan. Minstens zo belangrijk vinden we dat je kunt samenwerken. Je hebt uitstekende interpersoonlijke vaardigheden. Onze organisatievorm en processen zijn zo complex dat je in je eentje simpelweg weinig voor elkaar krijgt. Wat telt, is dat je ondernemerschap het wint van de weerstand die je onderweg tegen komt.

 

Check je profiel:

 • (post) WO werk- en denkniveau.
 • Intrinsieke interesse in de Operations en Procurement domeinen.
 • Ervaring in het opstellen van business cases en het opstellen van stuurinformatie zoals Key Performance Indicators, projecties, forecasts, en budgets.
 • Je bent in staat om de verbinding te maken tussen de ontwikkelingen in de business en de financials. 
 • Communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels), zowel in woord als in geschrift. Daarnaast ben je in staat goed te kunnen presenteren, een visie uit te dragen en  stakeholders te overtuigen.
 • Je weet effectief om te gaan met weerstand en vragen vanuit stakeholders.
 • Excel en Powerpoint kennen voor jou vrijwel geen geheimen
Wij bieden

Een uitdagende functie in een professionele werkomgeving die continu in beweging is. Wij vinden een goede werksfeer en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. We bieden de mogelijkheid om te investeren in de ontwikkeling van je talenten en mee te werken aan de vernieuwingen binnen onze organisatie.

 

Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een jaarsalaris tussen 60 - 85K op bais van een 40 urige werkweek
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.