Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Controller DFC in Amsterdam

In het... Wil je ons als Business Controller DFC helpen financiële criminaliteit tegen te gaan? En heb je de ambitie om de vertrouwenspartner te worden die de bankbrede impact van dit onderwerp overziet? En vind je het leuk dat er een...

Beschrijving

In het kort

Wil je ons als Business Controller DFC helpen financiële criminaliteit tegen te gaan? En heb je de ambitie om de vertrouwenspartner te worden die de bankbrede impact van dit onderwerp overziet? En vind je het leuk dat er een operationele kant aan vast zit, waarin we als het ware met de voeten in de klei’ staan om zaken inzichtelijk te maken? Lees dan verder.

 

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Maar daarmee vertellen we jou niets nieuws, want je leest de krant. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

 

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) zijn alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Je werk

Als Business Controller DFC werk je nauw samen met de Senior Business Controller DFC. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk om het senior management steeds meer en beter inzicht te geven in de (financiële) performance omtrent dit onderwerp. Je maakt hierin het verschil door in continue dialoog met de business nieuwe ideeën te genereren, deze kritisch te beoordelen en te vertalen in goed onderbouwde verbetervoorstellen. Dat is waar het begint, want de kunst zit hem in de uitvoering. Als sparringpartner voorzie je de business van inzicht, advies en stuur je bij waar nodig.

 

De strategische vraagstukken zijn divers: Hoe zetten we de benodigde capaciteit op de juiste manier in? Hoe vinden we de optimale balans tussen herstel en het opzetten van de toekomstbestendige organisatie? Waar liggen de kansen om efficiencyslagen te maken? Wat zijn de juiste KPI’s om voortgang op te meten? Hoe bewegen we ons in het dynamische speelveld van interne en externe stakeholders? Hiervoor maak je gebruik van verschillende bronnen van expertise binnen én buiten jouw team om te komen tot de meest geschikte oplossingsrichtingen.

Werkomgeving

Je bent onderdeel van het Business Controlling team van de Innovation & Technology divisie. De Innovation & Technology divisie bestaat uit verschillende onderdelen, zoals Information Technology, Innovation, Information Security, Chief Architecture and Data Management, Operations, Facility Management en sinds vorig jaar ook Detecting Financial Crime. Deze divisie kenmerkt zich door continu reuring en dynamiek, waar een grote groep mensen met hart voor de zaak zich maximaal inzet om de bankbrede transformaties met succes te voltooien.

 

Je aandachtsgebied is Detecting Financial Crime, het centrum rondom alle Know Your Client / Client Due Dilligence (KYC/CDD) activiteiten van de bank. Je werkt nauw samen met het senior management om strategische en tactische doelstellingen te formuleren, Deze te vertalen naar de executie om vervolgens de operationele output te verbinden met de financials. Daarnaast bouw je een constructieve werkrelatie op met het DFC Management om zodoende goede forecasts op te stellen en om feiten te verzamelen waarmee je de business kan challengen. Je impact is bank breed: Werken voor DFC betekent werken voor een bedrijfsonderdeel die volop in ontwikkeling is en het afgelopen jaar sterk is gegroeid. Naast je dagelijkse werk zijn zaken als (persoonlijke) ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid belangrijk. Dit alles draagt er aan bij dat we samen met jou kunnen bouwen aan een succesvolle DFC.

 

Verder is het hybride werken van kracht, waardoor je, natuurlijk in afspraak met je team, kunt werken op andere locaties en momenten. Wanneer je de business opzoekt, zal dat met name zijn in Amsterdam en Amersfoort.

Je profiel

In deze continu veranderende omgeving zijn we op zoek naar iemand met een frisse blik en nieuwe ideeën. We zoeken een enthousiaste collega die niet bang is om vragen te stellen en zich proactief opstelt binnen de organisatie. Je bent kritisch en je laat je niet zomaar uit het veld slaan. Minstens zo belangrijk vinden we dat je kunt samenwerken. Je hebt uitstekende interpersoonlijke vaardigheden. Onze organisatievorm en processen zijn zo complex dat je in je eentje simpelweg weinig voor elkaar krijgt. Wat telt, is dat je ondernemerschap het wint van de weerstand die je onderweg tegen komt.

 

Check je profiel:

 • (post) WO werk- en denkniveau.
 • Intrinsieke interesse en kennis witwassen en innovatie.
 • Ervaring in het opstellen van business cases en het opstellen van stuurinformatie zoals Key Performance Indicators, projecties, forecasts, en budgets.
 • Ervaring in IFRS omtrent voorzieningen en de omgang met externe accountants.
 • Je bent in staat om de verbinding te maken tussen de ontwikkelingen in de business en de financials. 
 • Communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels), zowel in woord als in geschrift. Daarnaast ben je in staat goed te kunnen presenteren, een visie uit te dragen en  stakeholders te overtuigen.
 • Je weet effectief om te gaan met weerstand en vragen vanuit stakeholders.
 • Tot slot: Excel en Powerpoint kennen voor jou vrijwel geen geheimen
Wij bieden

Een uitdagende functie in een professionele werkomgeving die continu in beweging is. Wij vinden een goede werksfeer en persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. We bieden de mogelijkheid om te investeren in de ontwikkeling van je talenten en mee te werken aan de vernieuwingen binnen onze organisatie.

 

Wij bieden

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een jaarsalaris tussen 60 - 85K op basis van een 40 urige werkweek
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.