Helaas, deze vacature is niet actief.

Product Specialist Structured Products in Amsterdam

In het... Je volgt de financiële markten op de voet. Je bent in staat kansen te koppelen aan een klantbehoefte en deze te vertalen naar een product. Je bent verantwoordelijk voor de hele keten van structurering tot...

Beschrijving

In het kort

Je volgt de financiële markten op de voet. Je bent in staat kansen te koppelen aan een klantbehoefte en deze te vertalen naar een product. Je bent verantwoordelijk voor de hele keten van structurering tot executie. Je vindt support van relevante stakeholders om tot executie over te kunnen gaan. Je werkt in een dynamische, internationale omgeving.

Je werk

De afdeling Structured Products & Treasury biedt pro actieve informatie over, distributie en executie van gestructureerde producten en coördineert internationaal alle activiteiten die betrekking hebben op Treasury en Structured Products. Als asset specialist ben je een (strategische) gesprekspartner voor adviseurs, klanten en de bank op het gebied van risicomanagement en complexe financiële producten. Je bent in staat de behoefte van de klant en marktontwikkeling te herkennen en deze te vertalen naar relevante oplossingen. Je kunt adequaat en zorgvuldig de juiste beslissingen nemen en (complexe) financiële producten (aandelen, obligaties, valuta, commodities en hierop gebaseerde derivaten) ontwikkelen. Daarbij hou je rekening met het belang van de klant en van de bank (optimalisatie risico en rendement), zorg je ervoor dat de activiteiten passen binnen bestaande wet- en regelgeving en relevante policies. Waar nodig ontwikkel je en stem je nieuwe policies af zodat alle activiteiten toekomstbestendig zijn.

Je bent nieuwsgierig naar en begrijpt de ontwikkelingen en de mechanismen op de (kapitaal)markt en de daarop verhandelde producten en hebt inzicht in actuele beleggings- en financiële theorieën, methoden en technieken. Je bent in staat om de impact ervan te overzien en te vertalen naar aanpassingen en verbeteringen in werkwijzen. Je beschikt over actuele kennis op het gebied van financiële markten, producten en zet dit in voor optimalisering van transacties en (risico)posities. Je werkt in teamverband en zoekt daarbij graag de samenwerking op met relevante stakeholders.

Werkomgeving

Structured Products & Treasury is onderdeel van Product & Service Management. Global Products & Service Management omvat Private Equity, Structured Products & Treasury, Product Management Investments, Center of Expertise activiteiten voor heel Private Banking en het Retail network wereldwijd. Het is een dynamische, internationale omgeving, met een grote mate van complexiteit.

Je profiel

Je bent gemotiveerd om het beste resultaat te behalen door kansen in de markt te vertalen naar voor klanten relevante oplossingen, het zo goed mogelijk managen van risico’s in financiële markten en het begeleiden van deals voor klanten. Je bent nieuwsgierig, creatief en altijd op zoek naar het hoe en waarom. Je overziet situaties snel en kunt met gemak inspelen op veranderende situaties. Je ziet mogelijkheden en bent in staat deze te vertalen naar duurzame strategieën en kansen om deals te optimaliseren. In alles wat je doet, houd je rekening met mogelijke risico’s, de strategie van de bank, klantbelang, duurzaamheid en financiële resultaten voor de bank. Denk je dat je deze rol bij jouw past, check je profiel:


• WO werk- en denkniveau en affiniteit met financiële markten;
• Kennisleider in financiële producten en gerelateerde processen; 
• Je onderhoudt interne en externe netwerken; 
• Kennis en vaardigheden op het gebied van Trading systemen, tools en processen;
• Vaardigheid om kansen en mogelijkheden in de markt te onderkennen en te benutten;
• Kwantitatief onderlegd en affiniteit met IT;
• Je bent nieuwsgierig, creatief en altijd op zoek naar het hoe en waarom; 
• Je overziet situaties en kunt met gemak inspelen op veranderende omstandigheden;
• In alles wat je doet houd je rekening met mogelijke risico’s, klantbelang, duurzaamheid en financiële resultaten voor de bank;
• Samenwerkingsgericht, analytisch en commercieel.

Wij bieden

Je bent onderdeel van een global organisatie waarin je volop ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Je krijgt de mogelijkheid om impact te maken en mee te bouwen aan een toekomstbestendige Private Bank. Je werkt samen met verschillende veelzijdige professionals. Wij helpen jou om fit en vitaal te blijven, zodat je altijd optimaal kunt functioneren.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.