Helaas, deze vacature is niet actief.

Program Manager Design Expertise (Detecting Financial Crime KYC/CDD) in Amsterdam

In het... Binnen Detecting Financial Crime zijn de activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Door kennis, expertise en krachten over de hele ABN AMRO groep te bundelen, zijn we beter in...

Beschrijving

In het kort

Binnen Detecting Financial Crime zijn de activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Door kennis, expertise en krachten over de hele ABN AMRO groep te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren, nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden en innovatieve kansen te benutten. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. ABN AMRO investeert in dit vakgebied, door partnerships met industry-leading vendoren & Fintech initiatieven, cutting-edge (machine-learning) technieken, interbancaire samenwerkingsverbanden en public-private partnerships.
 

Werkomgeving

De afdeling Innovation & Design van DFC (I&D) werkt bankbreed, dus je komt in aanraking met al onze particuliere en zakelijke klantsegmenten maar ook met dochters en onze activiteiten in het buitenland. Door ABN AMRO’s leading positie in dit vakgebied, werk je bovendien samen met leading experts bij andere banken, Fintech start-ups en publieke partijen aan het ontwikkelen van Detecting Financial Crime eco-system. 

 

Binnen I&D bedenken we de wereld van morgen. In nauw overleg met onze stakeholders (in zowel de business als de operatie) kijken we continue waar we processen en systemen kunnen verbeteren en hoe we financiële criminaliteit beter en slimmer kunnen opsporen. Daarbij staan wij als I&D meestal aan het begin van alle change binnen dit domein. De ene keer dragen we bij door middel van een gericht advies op basis van onze expertise, de andere keer door middel van het opzetten en managen van (complexe) veranderprogramma’s op uiteenlopende thema’s binnen het domein. Hier heb je als Program Manager een grote rol.
 

Je werk

Als Program Manager binnen het Design Expertise Team ben je in staat om je kennis en ervaring in te brengen en onze Business Developers en stakeholders te ondersteunen bij de oplevering om afdelingen of onderdelen van de organisatie compliant te krijgen. Dit kunnen grote programma’s zijn, maar ook pressure cooker trajecten waar in korte tijd problemen moeten worden opgelost. Jij weet die uitdaging aan te gaan! Daarnaast verwachten wij van jou: 

 • Dat je complexe zaken eenvoudig kan uit leggen en je de vele (senior) stakeholders die (bankbreed) betrokken zijn bij de oplevering van verschillende projecten weet mee te nemen in je verhaal.
 • Inhoudelijk zorg je dat je een goede basiskennis bezit, maar je weet deze kennis vooral te mobiliseren. Je hangt boven de materie en weet vooral meters te maken.
 • Je maakt het verschil door zowel belangrijke input op te halen bij de business, 2e als 3e lijnspartijen en mee te denken aan de efficiënte en effectieve realisatie van doelstellingen.

Dit alles doe je door de juiste vragen te stellen, inzicht te zorgen en oplossingen kritisch te challengen. 

Daarnaast heb je:

 • Het lef om je proactief in discussies te mengen
 • De sensitiviteit om rekening te houden met de verschillende ongeschreven regels en verhoudingen tussen en bij de onderdelen van de bank 
 • En laat jij je door weerstand niet direct uit het veld slaan.
Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring met complexe consultancy projecten;
 • Je kunt programma’s en projecten opzetten, coördineren en aansturen;
 • Je ben veranderingsgericht en krijgt energie van complexe uitdagingen;
 • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht;
 • Je bent kritisch, hebt lef en laat je niet de kaas van het brood eten in een discussie;
 • Je beweegt je makkelijk in een complex, internationaal stakeholderveld, je verbindt en creëert buy-in voor jouw plannen;
 • Je bent analytisch sterk, je bent in staat om snel tot de kern te komen en kunt verbanden leggen;
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling op verschillende levels (plus uitstekende Powerpoint & Excel skills);
 • Je beheerst de Engelse taal; zowel schriftelijk als mondeling;
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt  vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe unit. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Daarnaast bieden wij je: 

 

 • Je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.