Helaas, deze vacature is niet actief.

Programma Manager IT in Amsterdam

In het... Als programma manager run je een zeer groot uniek programma op het snijvlak tussen data privacy, wet- en regelgeving en onze IT dienstverlening. Het programma is gedreven door een aanpassing van wet- en...

Beschrijving

In het kort

Als programma manager run je een zeer groot uniek programma op het snijvlak tussen data privacy, wet- en regelgeving en onze IT dienstverlening. Het programma is gedreven door een aanpassing van wet- en regelgeving en heeft direct invloed op onze huidige manier van werken. Een project met veel global impact, grote belangen en een interessante dynamiek tussen verschillende disciplines (Legal, IT, Procurement en Information Security). 

We zoeken een programma manager met daadkracht die weet om verschillende partijen en experts met elkaar te verbinden en in hun kracht te zetten. Je hanteert strakke tijdslijnen en weet daarnaast beslissingen te nemen over uitvoerbare strategieën en doelstellingen. 

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Als programma manager coördineer en stuur je, conform de voor het programma geldende richtlijnen, om de voortgang en kwaliteit van het programma te waarborgen. Voor dit programma is veel kennis binnen de organisatie aanwezig. Aan jou de schone taak om deze naar boven te krijgen en in te zetten.

Enkele voorbeelden van activiteiten zijn:

 • Plannen en uitwerken van het programma en pro-actief monitoren van de voortgang.
 • Managen van risico’s en issues en het nemen van correctieve maatregelen.
 • Coördineren van projecten en afhankelijkheden.
 • Zorg dragen voor allocatie van resources en skills binnen het programma. 
 • Op één lijn brengen van verschillende deliverables die bijdragen aan de uiteindelijke programmadoelstelling.
 • Managen van bijdragen van derden aan het programma.
 • Managen van communicatie naar alle stakeholders.
 • Initiëren van extra activiteiten en andere management interventies wanneer er gaps in  het programma of andere issues ontstaan. 
Werkomgeving

Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over een data breach of DDOS aanval. En dit zijn nog maar twee vormen waar wij onze activiteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. Wij hebben een rol te vervullen als drijvende kracht voor informatiebeveiliging voor de bank, onze klanten en de maatschappij, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit van de maatschappij en onze klanten.

Je werkt voor het onderdeel Corporate Information Security Office (CISO). Binnen CISO hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank. Bij CISO werken ongeveer 400 collega’s die verantwoordelijk zijn voor de informatie beveiliging van de bank wereldwijd. Kortom, je werkt in een dynamische en internationale omgeving die volop in ontwikkeling is en die op zoek is naar vernieuwende manieren om het belang van informatie beveiliging onder de aandacht te brengen.

Je bent werkzaam binnen de afdeling Security Governance & Organisation (SG&O), bestaande uit drie teams die allemaal rapporteren aan Head of SG&O, tevens ook MT lid. Je werkt samen met de verschillende disciplines binnen de bank: Legal, IT, Procurement en de Business. Daarbij zijn er ook externe stakeholders betrokken, bijvoorbeeld onze vendoren en de Nederlandse vereniging van banken.

Je profiel

Je bent een programma manager met sterke soft skills. Je weet wat belangrijk is voor onze klanten, de maatschappij als geheel en de business. Je beschikt over een sterke drive om je expertise continue op peil te houden en je wilt actief een bijdrage leveren door je expertise te delen met anderen. Je bent energiek en hebt een passie voor de combinatie van denken en doen. Je staat open voor verandering, bent nieuwsgierig, neemt niets voor zoete koek aan en vraagt altijd door. 

Je beschikt over:

 • HBO/WO denkniveau met meer dan 8 jaar relevante werkervaring met minimaal 5 jaar werkervaring als programma manager.
 • Goede kennis van technieken voor het plannen, monitoren en controleren van programma’s.
 • Goede kennis van programma en project management methodieken.
 • Kennis van bedrijfskundige principes en complexe organisaties. 
 • Kennis van Information Technology.
 • Kennis van en ervaring met acteren in een (multi-vendor) IT-outsourced omgeving.
 • Goede communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.
Wij bieden

…de kans om binnen deze grote organisatie nóg beter te worden in je vak. Gaat jouw hart sneller kloppen van information security en wil je meehelpen de organisatie en strategie van informatiebeveiliging te optimaliseren? Dan is CISO dé werkplek waar je nooit raakt uitgeleerd. Fouten maken mag, zolang je ervan leert!

Ons kantoor in Amsterdam Zuidoost is je thuisbasis. Natuurlijk staan we ook open voor het  hybride werken. Hierdoor kies je in goed overleg zelf op welke locaties of momenten je aan de slag gaat. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. 

Wij bieden je:

 • Een marktconform salaris (Hay 13).
 • Een aanvullend benefit-budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen.
 • Tools om fit & vitaal te blijven.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar.
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie.
 • Een goede pensioenregeling.
   

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.