Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Analist in Amsterdam

In het... Persoonlijke bank in een digitale tijd. Makkelijk. Zelf... Help jij te transformeren naar een persoonlijke bank in een digitale tijd en draag je aan het optimaliseren van customer journeys waarmee onze...

Beschrijving

In het kort

Persoonlijke bank in een digitale tijd. Makkelijk. Zelf geregeld

Help jij te transformeren naar een persoonlijke bank in een digitale tijd en draag je aan het optimaliseren van customer journeys waarmee onze klanten snel en zelfstandig hun bankzaken kunnen regelen?

Binnen het Digital Impact Team zijn wij op zoek naar een Data Analist, de data-ninja van ons team.

Bij ABN AMRO lopen veel datastromen en faciliteren we veel klantinteracties: bijvoorbeeld over interacties met de bank op de website, via chat, beeldbellen, telefonie, campagnes of NPS klantfeedback.Het Digital Impact team zorgt ervoor dat deze oplossingen ook echt gebruikt worden. Passend in de strategie van de bank: een persoonlijke bank in een digitale tijd. We zorgen er iedere dag voor dat onze digitale toepassingen weer een stukje beter zijn en de beste klantervaringen geven door ze op de juiste manier in de klantreis te verwerken.

Je collega’s en jij hebben als doel om de klantervaring te verbeteren door klantinteractie data te analyseren en dashboards te bouwen in nauwe samenwerking met onze stakeholders.  Door deze complexe datasets slim te combineren kun je waardevolle inzichten bieden die positief bijdragen aan de klantervaring. Hierbij focussen jullie specifiek op klantinteracties en processen met een focus op digitalisering.

Je werk

Als Data Analist ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en samenbrengen van inzichten in het gedrag van onze klanten. Deze inzichten haal je op in al onze kanalen, online en offline, waarmee je helpt om de klantreis voor onze klanten inzichtelijk te maken, te verbeteren en uit te bouwen.

Je monitort de verschillende manieren hoe onze klanten contact met ons opnemen. Je adviseert hierover op strategisch en tactisch niveau. Je draagt met jouw analytics kennis bij aan projecten op het gebied van Advanced Analytics, Targeting & profiling en werkt samen met de collega’s uit verschillende afdelingen en teams.

Wil jij werken aan het verder uitbouwen van een datagedreven digitale omgeving waar customer journey verbeteringen, real-time profiling, proces en klantreis optimalisatie hand in hand gaan? Je krijgt in onze organisatie de kans om nieuwe mogelijkheden te benutten.

Voor de customer journey experts, (digitaal) strategen en andere customer facing kanalen ben je een goede gesprekspartner die met heldere inzichten de ontwikkeling van de (digitale) kanalen in kaart brengt en de keuzes onderbouwt.

Werkomgeving

Bellen via de ABN AMRO App, Online een afspraak maken, Online een pasje blokkeren, een spaarrekening openen of een verzekering afsluiten: ons doel is altijd het financiële succes van de klant. Binnen het Digital Impact Team werk je elke dag samen met collega's met uiteenlopende digitale expertises zoals Customer Journey Experts, Optimalisatie en Strategen.

Denken in oplossingen, daar krijgen wij vleugels van. In het Digital Impact Team werken we samen aan de bank van morgen. Dat doen we met een multidisciplinair team van verschillende afdelingen. Samen focussen we op het hoogst haalbare: superblije klanten.

Je profiel

Je bent pro-actief, creatief, kritisch en zorgvuldig. Je krijgt energie van het overtuigen van mensen op basis van data gedreven inzichten. En begrijpt hoe je in een concurrerend speelveld het verschil maakt. Ook begrijp je hoe je stakeholders managet in een veranderende omgeving en neem je je collega’s mee in een servicegerichte en data-driven werkwijze. Verder heb je nog:

 • Ervaring met dashboarding (PowerBI/ Google Analytics)
 • Affiniteit met digital marketing
 • Pre: ervaring met SQL, Tripolis, SAS-CI/ Selligent  en Python/R
 • Je spreekt Nederlands en Engels vloeiend, in woord en geschrift
 • Academisch werk- en denkniveau, met minimaal 3 jaar ervaring
 • Pre: ervaring met multi channel analyses
Wij bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.