Helaas, deze vacature is niet actief.

Consultant Supervisory Reporting in Amersfoort

In het... De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem....

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en onze rol als gatekeeper verandert mee. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Je bent maatschappelijk betrokken, integer en innovatief. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. DFC is dan ook een continue proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. 

Je werk

Het Grip & Acceleratie Team, onderdeel van DFC Oversight, wordt ingezet op het moment dat er interventie, advies, structuur of extra capaciteit nodig is op urgente onderwerpen binnen het thema DFC. Dit team draagt zorg voor hoge kwaliteit en tijdige oplevering van deze onderwerpen. In samenspraak met het DFC MT ziet dit team erop toe dat de juiste prioritering wordt gemaakt op de verschillende urgente onderwerpen. Stakeholder management, advisering en urgente onderwerpen snel in gang zetten zijn belangrijke elementen van dit team.

Als Specialist Consultant binnen het Grip & Acceleratie Team werk je aan verschillende onderwerpen die te maken hebben met DFC. De deliverables kunnen uiteenlopen van een voorbereiding op een deepdive op een bepaald proces of fenomeen tot het maken van een rapportage over een specifiek onderwerp voor een interne of externe stakeholder. Je bent flexibel inzetbaar en bent in staat zelfstandig onderwerpen op te pakken. De ene keer ben je zelf verantwoordelijk voor het maken van een document dat het een concrete vraag beantwoordt of een benodigd inzicht geeft. De andere keer wordt er door anderen een beroep gedaan op jouw deskundigheid en geef je inhoudelijke feedback op een stuk of geef je concrete adviezen vanuit je rol als consultant met specifieke kennis op het gebied van DFC, het bestrijden van witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT) en gerelateerde wet- en regelgeving. Met jouw vaardigheden en ervaring maak je het verschil. Je bent in staat snel een goede visie te vormen op de onderwerpen waar je aan werkt en definieert concrete acties om tot de gewenste resultaten te komen. In de uitvoering verlies je je omgeving niet uit het oog. Je weet goed om te gaan met weerstand en neemt relevante stakeholders mee in het proces. Je weet de vaart erin te houden, werkt zelfstandig, maar durft ook op tijd hulp te vragen als dat nodig is. De urgentie van de onderwerpen maakt jouw werkgebied niet alleen belangrijk, maar ook afwisselend en interessant. Je werkt nauw samen met alle betrokkenen en werkt op een efficiënte en effectieve manier aan de oplevering.

Werkomgeving

Het thema Financial Crime leeft. Er gaat geen dag voorbij of er duikt wel een bericht op over witwassen of terrorismefinanciering. En dit zijn nog maar twee van de misdaadvormen waar wij onze opsporingsactiviteiten op richten. Minstens zo belangrijk vinden wij de maatschappelijke relevantie van ons werk. En dan gaat het om onze rol als gatekeeper, die van invloed is op de veiligheid en stabiliteit in de maatschappij. En in het verlengde daarvan op die van onze klanten. Dit alles raakt aan ons bestaansrecht en het veiligstellen van de continuïteit. Binnen DFC hechten wij grote waarde aan het verbinden van de belangen van onze klanten, de maatschappij en de bank. In dit dynamische speelveld bouw je mee aan de afdeling en het in gang zetten van verbeteringen. Onze standplaats is Amersfoort. Momenteel wordt er in verband met de Corona door het DFC gehele team vanuit huis gewerkt. Daarna zullen wij hybride werken.

Je komt te werken in een team van professionals. Je rapporteert aan de Specialist Lead binnen het Grip & Acceleratie-team. De totale DFC organisatie bestaat uit meerdere afdelingen en disciplines waar je intensief contact mee zult hebben, verspreid over Nederland.

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Je bent analytisch sterk en bent in staat om snel tot de kern te komen;
  • Je vindt het leuk om complexe onderwerpen te doorgronden en bent goed in het vertalen hiervan in een heldere story line in Powerpoint;
  • Je kan zelfstanding doelstellingen realiseren en neemt je verantwoordelijkheid;
  • Je bent pragmatisch en oplossingsgericht;
  • Je hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring (bijvoorbeeld consultancy, procesadvisering, implementatie van verandertrajecten, etc);
  • Je voelt je comfortabel in een complex stakeholderveld.
Wij bieden

Bij DFC kom je terecht in een gedreven en dynamische werkomgeving, waarin hard gewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie en doelstelling. Een platte structuur, korte communicatielijnen, resultaatgerichtheid en een intensieve samenwerking met andere afdelingen kenmerken onze nieuwe organisatie. We stellen hoge eisen aan ons werk en verliezen hierbij nooit de menselijke touch uit het oog omdat we ervan overtuigd zijn dat juist dat essentieel is voor het slagen van onze missie. Vanuit deze werkcontext vinden wij het belangrijk dat jij de ruimte neemt om jezelf zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.

Het bruto jaarsalaris ligt tussen de 47.000,- en 68.000,- euro op basis van 36-urige werkweek. Daarnaast heb je een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen. Daarnaast bieden wij jou een OV-jaarabonnement, een goede pensioenregeling en een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000 per jaar onderdeel van zijn.

 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.