Helaas, deze vacature is niet actief.

Scrum Master IT in Amsterdam

In het... ABN AMRO Clearing is een dochterbedrijf van ABN AMRO en is een wereldwijd actief en prominent clearing member, dat aan haar clienten executie-, clearing-, bewaar- en financieringsdiensten levert voor...

Beschrijving

In het kort

ABN AMRO Clearing is een dochterbedrijf van ABN AMRO en is een wereldwijd actief en prominent clearing member, dat aan haar clienten executie-, clearing-, bewaar- en financieringsdiensten levert voor beursgenoteerde derivaten, contante effecten en over-the-counter (OTC) -producten, exchange-traded funds (ETF's), grondstoffen en valutatransacties. Als Prime Broker dekt onze wereldwijde service alle belangrijke beurzen en plaatsen van uitvoering, gecombineerd met CCP-dekking in Europa, de VS, Brazilië en Azië-Pacific.

Werken bij ABN AMRO Clearing betekent werken en je thuis voelen in een internationale, professionele doch informele, snelle en IT-gedreven omgeving. Voor ons Cleared Derivative team en ons Settlement & Asset Services Control team zijn we op zoek naar een scrum master die beide teams weer een stap verder voorwaarts kan laten maken op het gebied van het leveren van business en IT value, zelfsturendheid, samenwerking met andere teams en vele andere aspecten.

Ben jij de scrum master die hier zijn of haar schouders onder wil zetten, overweeg dan of je je volgende stap bij ABN AMRO Clearing wilt maken.
Vertel ons je verhaal. We zijn benieuwd!

Je werk

Als Scrum Master met ervaring in complexe IT-omgevingen zorg je voor de optimale performance van het Cleared Derivative en het Settlement & Asset Services Control team. Beide teams zijn vertrouwd met het onderhoud en de ontwikkeling van bedrijfskritische applicaties met als voornaamste stakeholder de operationale afdeling van ABN AMRO Clearing. Je bent de dienende leider van twee teams van in totaal zo'n 30 FTE's.
Je helpt je teams om diensten van hoge kwaliteit te leveren, zelforganiserende capaciteiten te ontwikkelen en de drive voor continue verbetering te stimuleren. De uitdaging is groot en de ambitie is hoog.

Solliciteer en je wordt direct betrokken bij het creëren van waarde voor onze klanten en het oplossen van complexe problemen.

Werkomgeving

Onze systemen spelen een essentiële rol bij alles wat we doen op het gebied van Clearing. Daarom werken ongeveer 20 applicatieontwikkelingsteams nauw samen in een Agile GRID om ideeën te verkennen en de nieuwe richting te bepalen. Het Cleared Derivatives team en het Settlement & Asset Services team zijn er twee van. Samen bouwen en onderhouden we een uitstekende reeks betrouwbare, goed presterende systemen en applicaties. Beide teams hanteren de scrum principes voor hun dagelijkse discipline. We combineren hard werken met tijd voor persoonlijke ontwikkeling en recreatie.

Het Agile GRID heeft een wereldwijde focus met veel toepassingen in een uitgebreid applicatielandschap op nationaal, Europees en wereldwijd niveau. The GRID is zelfvoorzienend, beheert het eigen applicatielandschap en ontwikkelt en implementeert ook nieuwe maatwerkapplicaties en (deels aangepaste) standaardapplicaties die worden ingekocht bij nationale en internationale leveranciers. Architectuur en portfoliomanagement zijn mondiale vraagstukken en worden door AAC zelf afgehandeld.

Het succes van onze organisatie hangt af van de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die ze hebben. Werkelijk verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze opdrachtgevers komen voort uit een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Diversiteit is daarom enorm belangrijk voor onze organisatie. Om ervoor te zorgen dat iedereen bij ABN AMRO zijn talenten kan ontwikkelen, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin alle collega's zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Je profiel

Als Scrum Master ben je verantwoordelijk voor het verbeteren van je team op het gebied van (snelheid van) oplevering, kwaliteit, zelfsturing, samenwerking en ontwikkeling.

Scrum Master zijn bij ABN AMRO Clearing betekent:

 • dat je voortdurend op zoek bent naar nieuwe technieken en werkwijzen die het team zullen helpen hun hoge prestaties en de atmosfeer in het team te behouden;
 • het team uitdagen en coachen om ambities op korte en lange termijn te realiseren;
 • dat je continue in gesprek bent met je Product Owner, Development Team, de stakeholders en hen ook coacht;
 • dat je de IT Engineering Leads adviseert over onderwerpen die verband houden met HR, prestatiebeheer en een verscheidenheid aan andere (IT or HR) gerelateerde zaken op basis van de kennis die u opdoet door uw betrokkenheid bij de dagelijkse activiteiten van het team;
 • dat je vroegtijdig problemen en kansen met betrekking tot de teamsamenstelling opmerkt en zorgt voor een goede samenwerking tussen teamleden, ongeacht waar ze zich wereldwijd bevinden;
 • dat je belemmeringen binnen uw team signaleert en ervoor zorgt dat deze op tijd worden opgelost;
 • focus houden op de optimale prestatie en leerlus;
 • dat  je activiteiten faciliteert met andere teams (synchronisaties van werk, algemene samenwerking en kennisdeling tussen teams).
   

We zijn op zoek naar iemand met de volgende kwalificaties:

 • je hebt een HBO of universitaire opleiding afgerond;
 • je hebt 3-5 jaar aantoonbare ervaring in een rol als scrum master in een internationale omgeving van teams die software implementeren, ontwikkelen en onderhouden;
 • je bent gecertificeerd scrum master
 • je bent bekend met Safe
 • je hebt trainingen gevolgd op het gebied van coaching van PO's, Development Team mensen en stakeholders
Wij bieden
 • De kans en de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om zowel persoonlijk als professioneel te groeien
 • Mogelijkheden voor flexibile werktijden en thuiswerken zijn bespreekbaar. Wij bieden goede faciliteiten voor werken op afstand.
 • Een internationale werkomgeving
 • De mogelijkheid om pro-actief te werken aan je vitaliteit en fitheid
 • Een compentatieve maandsalaris op basis van een 40-urige werkweek (een 36-urige werkweek  behoort ook tot de mogelijkheden)
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement 
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.