Helaas, deze vacature is niet actief.

Project en Portfoliomanager (Amersfoort)

In het... Ben jij een betrokken, communicatieve en accurate Project Portfolio manager die een uitdaging ziet in het opzetten van portfoliomanagement binnen AA Hypotheken Finance & Risk, vanuit de afdeling FRIS? Heb jij de kennis, de...

Beschrijving

In het kort

Ben jij een betrokken, communicatieve en accurate Project Portfolio manager die een uitdaging ziet in het opzetten van portfoliomanagement binnen AA Hypotheken Finance & Risk, vanuit de afdeling FRIS? Heb jij de kennis, de drive en ben je iemand die van aanpakken houdt? Heb jij een affiniteit met changes binnen het Finance en Risk (Hypotheken) domein? Dan zoeken wij jou als onze Project Portfolio manager binnen de afdeling Finance & Risk Information Services / Keten management in Amersfoort!

Als Project Portfolio manager ben je niet alleen verantwoordelijk voor het verder opzetten (of professionaliseren) van het portefeuillemanagement, maar ook het aansturen (functioneel) van de collega’s die samen met jou de intakes zullen doen, het digitaliseren van de totale portefeuille en stakeholdermanagement. Jij bent de dirigent van het orkest! Geïnteresseerd? Lees dan het functieprofiel van Project Portfolio manager binnen de afdeling Finance & Risk Information Services / Keten Management.

Je werk

Als Project Portfolio manager ben je de spin in het web van alle changes die de Finance en Risk afdelingen van ABN AMRO Hypotheken raken. De afdeling bevat meerdere changeteams waarin de projecten uitgevoerd worden.  

Je zorgt dat alle ingediende changes geadministreerd, geanalyseerd en geprioriteerd worden. Dat doe je niet alleen, maar samen met multidisciplinaire teams. Je overlegd met de changeteams over hun backlogs en capaciteit. 

Op basis van de gedane analyses geef je advies aan de CFO en CRO van Hypotheken voor besluitvorming. Je overlegt frequent met de stakeholders en met de PO’s van de diverse changeteams. 

Wat wordt er van jou verwacht als Project Portfolio manager?

 • Verantwoordelijk voor uitvoeren van vooronderzoeken, scenario analyses en opstellen van business cases en initiëren van nieuwe projecten
 • Overzicht van alle lopende changes/Epics, roadmap en de deadlines
 • Faciliteert het proces van prioritering van change en toetsing aan strategische doelstellingen
 • Het zelfstandig leiden van kleinere projecten  
 • Borgen van consistentie in het portefeuille overzicht en daarbij ook kader scheppend richting de stakeholders
 • In kaart brengen van het change proces i.r.t. portfolio overzicht (inclusief dit uitdragen naar de organisatie)
 • Tijdelijke SPOC zijn voor de ontvangst van alle nieuwe grotere change verzoeken
 • Stukken voorbereiden voor het prioriteit overleg met de CRO en de CFO van Hypotheken 
 • Voorzitter van het intake –en executie overleg
Werkomgeving

Je werkt voor ABN AMRO Hypotheken Groep met als standplaats Amersfoort. De afdeling waar je zal komen te werken is Finance & Risk Information Services / Keten Management. 

De afdeling FRIS is verantwoordelijk voor het doorvoeren van alle changes op en het beheer van alle Finance & Risk systemen van ABN AMRO Hypotheken (o.a. het datawarehouse en grootboek). De grootste component vormt hierin het datawarehouse, waardoor data een enorme belangrijke rol speelt in je dagelijkse activiteiten. De afdeling bestaat uit ongeveer 70 medewerkers. De sfeer is als bruisend en informeel te kenmerken. Wij zijn een team met unieke mensen vanuit verschillende achtergronden, leeftijden en een goede mix van mannen en vrouwen. Van hiërarchie merk je weinig, we klaren de klussen samen. De voertaal is Nederlands.

Je valt hiërarchisch onder de Center of Expertise (CoE) Keten Management, een onderafdeling van FRIS. De CoE Keten Management is verantwoordelijk voor de gehele dataketen landschap van Finance en Risk Hypotheken, de intakes van alle changes, het testen en het onderhouden van alle contacten met de diverse partijen.

Je profiel

Je bent een echte teamspeler en regelaar. Je bent gedreven, accuraat, oplossend en communicatief zeer sterk. Je neemt graag de leiding en laat je van jezelf horen, waarbij je je vaardigheden maximaal inzet. Je bent communicatief zowel momdeling als schriftelijk zeer sterk en zorgt ervoor dat alle stakeholders, betrokken zijn en blijven. Je wil zaken graag tot in de puntjes geregeld hebben en behartigt daarbij alle belangen. Je kan nieuwe verzoeken plotten op het bestaande landschap en herkennen wanneer een architectuurwijziging nodig is. Een aantal belangrijke competenties zijn:

 • Je beschikt over een HBO+ diploma 
 • Je hebt ruime ervaring met het management van een portefeuille met changes
 • Je hebt affiniteit met Finance en Risk
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring 
 • Je hebt ervaring met agile/multidisciplinair werken
 • Een teamspeler, die actief samenwerkt met verschillende teams, stakeholders en inhoudelijke experts
 • Je bent analytisch sterk en in staat snel data te interpreteren en hier conclusies uit te trekken
 • Je bent onafhankelijk en hebt een proactieve manier van werken
 • Goede Nederlandse en Engelse taalbeheersing
Wij bieden

ABN AMRO biedt jou een omgeving waarin je verantwoordelijkheid draagt en het verschil kan maken. Werk dat impact heeft op grote groepen mensen. We dagen je elke dag uit om het beste uit jezelf te halen, waarbij je zelf bepaalt hoe hoog je de lat legt en waardoor je kunt uitgroeien tot de professional die jij wilt zijn.

Je krijgt bij ABN AMRO een uitstekende werk-privébalans met ruimte om zelf je tijd in te delen en je werkdag vorm te geven. Je krijgt de mogelijkheid om, naast jezelf, ook de bank en de maatschappij verder te helpen. Dat kan in je dagelijks werk, door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, maar kan ook door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen.  

 • Een fulltime functie (36 of 40 uur);
 • Een marktconform salaris in overeenstemming met je profiel en werkervaring;
 • Een aanvullend benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende pensioenregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,-per jaar dat je mag inzetten voor je ontwikkeling en twee studiedagen.
 • Een OV-jaarabonnement waarmee je het hele jaar gratis in Nederland kan reizen met trein, bus, metro en tram

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.