Helaas, deze vacature is niet actief.

Senior Business Consultant Strategie Personal Banking in Amsterdam

In het... Je vertaalt strategische en tactische doelen naar beleidsvoorstellen en concreet implementeerbare plannen en activiteiten, waarbij het belang van klant als uitgangspunt wordt genomen, teneinde de...

Beschrijving

In het kort

Je vertaalt strategische en tactische doelen naar beleidsvoorstellen en concreet implementeerbare plannen en activiteiten, waarbij het belang van klant als uitgangspunt wordt genomen, teneinde de verkooporganisatie te ondersteunen in de optimalisatie van haar performance.
Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!
 

Je werk

Je volgt relevante in- en externe ontwikkelingen en benoemt de gevolgen van deze ontwikkelingen voor Personal Banking. Ontwikkelt een visie op de te volgen richting en de toegevoegde waarde voor de afdeling. Doet op basis hiervan beleidsvoorstellen en legt deze voor aan het management. Vertaalt de strategie en visie van MT Retail in strategische plannen met een middellange scope (1-4 jaar) en ontwikkelt programma’s voor de realisatie daarvan.
Ja maakt afspraken met de betrokken partijen over de kwaliteit en inrichting van de organisatie en de beschrijving van het functiehuis, footprint-modellen, meerjaren prognoses en fte-verdeling. Geeft vorm aan veranderingsprocessen door het initiëren ervan, het zorgen voor de implementatie van veranderingen en het formuleren van te behalen resultaten. Ziet toe op realisatie en borging en stelt bij of onderneemt aanvullende acties indien de situatie daar aanleiding toe geeft.
Je onderhoudt zowel intern als extern contacten met diverse stakeholders om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen enerzijds en anderzijds om afspraken te maken teneinde (commerciële) doelstellingen te realiseren. Extern worden contacten onderhouden met o.a. brancheorganisaties en stakeholders bij vergelijkbare organisaties. Intern wordt overlegd en afspraken gemaakt met vertegenwoordigers van de onderdelen, die zich richten op het Retail segment (Personal Banking, Contact Center, Digital Banking, Product Grids, Customer Experience, Risk, IT) om de doelgroep zo efficiënt en effectief mogelijk te bedienen.
 

Werkomgeving

Binnen Personal Banking heeft de afdeling Business Consulting & Culture (BC&C) als primaire purpose ‘het challengen en supporten van de medewerkers binnen Personal Banking’ om hen in staat te stellen de klanten van Personal Banking zo goed, efficiënt en duurzaam mogelijk te bedienen.
BC&C draagt met kennis en expertise bij aan praktische ondersteuning en strategische/tactische projecten met als doel het realiseren van de doelstellingen van Personal Banking & CC. In samenspraak met de business wordt de strategie vertaald naar concreet uitvoerbare plannen, met als doel de organisatie optimaal te ondersteunen en continue verder te verbeteren. Er wordt gewerkt in zelforganiserende, multidisciplinaire teams met veel ruimte voor eigen ideeën en verantwoordelijkheden.
 

Je profiel

Als strategie consultants ben je de sparring partner voor de skill-directeuren en MDT PeBa-leden. Je focus ligt op de zwaardere strategische onderwerpen met een wezenlijke impact op zowel klanten, financiën, mensen en imago zoals organisatie-inrichting, business cases, product- of distributiebeleid. Kenmerkend voor deze onderwerpen zijn diepgaand specialisme, vernieuwing, complexiteit en omvang. De Senior Strategie consultant werkt daarom over het algemeen in opdracht van senior managers. Je bent in staat zelfstandig aanbevelingen en rapporten op te stellen en te presenteren aan de leden van MT PeBa of MT retail. Je beschikt over uitstekende analytische en kwantitatieve vaardigheden, legt makkelijk contacten met stakeholders en weet een vertaalslag te maken naar uitvoerbare beleidsvoorstellen. Je hebt aantoonbare affiniteit met strategie advies en consultancy. Daarnaast ben je in staat een leidende rol in het team te nemen en kan je je teamleden mede opleiden in het vak business consulting. Je hebt al meerdere jaren ervaring in projecten en/of strategy consultancy en de beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een must..

Wij bieden
  • Werken in een zelforganiserend team in een dynamische omgeving.
  • De kans om jezelf te ontwikkelen door opleiding, training en coaching.
  • Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen ideeën
  • Veel afwisseling doordat je werkt aan verschillende strategische trajecten voor diverse opdrachtgevers
  • Een functie op Hay 12 niveau

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.
 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.