Helaas, deze vacature is niet actief.

Transaction Monitoring Specialist in Amsterdam

In het... Het Compliance AML & Sanctions team binnen ABN AMRO bestaat uit zo’n 30 experts op het gebied van anti-witwassen, sancties en bestrijden van financiële criminaliteit. Vanuit onze 2e-lijns Compliance rol zijn we eigenaar van het...

Beschrijving

In het kort

Het Compliance AML & Sanctions team binnen ABN AMRO bestaat uit zo’n 30 experts op het gebied van anti-witwassen, sancties en bestrijden van financiële criminaliteit. Vanuit onze 2e-lijns Compliance rol zijn we eigenaar van het ABN AMRO AML en Sanctions beleid (de ‘policies’), en geven we advies aan de business en senior management over risico beheersing, implementaties en incidenten. Daarnaast  controleren we ook de kwaliteit van systemen en processen in de 1e lijn, en werken we samen met andere banken en de overheid om de effectiviteit van onze implementaties te verbeteren.

Het team levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de invulling van de poortwachter rol binnen ABN AMRO, en aan een veiligere samenleving doordat we helpen bij het bestrijden van (financiële) criminaliteit. Dit doen we uiteraard samen met andere Compliance teams, en met de vele collega’s in de Business Lines en de Detecting Financial Crime afdelingen in Innovation, Technology en Operations.

Binnen het Compliance AML-Sanctions team houden een aantal collega’s zich bezig met Transaction Monitoring. Deze groep ondersteunt de implementatie van transactie monitoring systemen en processen om ongebruikelijk en verdacht gedrag van klanten op te sporen en te analyseren. Hier wordt veel met scenario’s en modellen gewerkt, en is kennis van zowel risico’s als systemen belangrijk. Ook vindt hier veel innovatie plaats en wordt steeds meer gebruik gemaakt van complexe algoritmes, machine learning en artificial intelligence.

Je werk

Als lid van de Transaction Monitoring groep werk je mee aan vertalen van diverse risico’s op het gebied financiële criminaliteit naar specifieke scenario’s en modellen die gebruikt kunnen worden door Operations. Je gebruikt daarbij je brede kennis van typologieën en red flags uit regelgeving, (supra) national risk assessments, en leidraden van e.g. DNB, EBA, FATF om op basis van een risico analyse (risk-based) tot concrete implementaties te komen. Je werkt hierbij samen met specialistische teams bij de Business Lines en de Detecting Financial Crime afdelingen. Naast deze adviserende rol zorg je ook voor de noodzakelijke onafhankelijke controle vanuit Compliance op de juiste werking en volledigheid van de scenario’s en modellen zoals ze worden gebruikt in de systemen. Je neemt deel aan overleggen met andere banken, en investeert tijd in het actueel houden van je kennis op het gebied van transaction monitoring.

Werkomgeving

De afdeling Compliance draagt bij aan het gezamenlijke bank-brede doel: samen dragen wij bij aan het vertrouwen van onze klanten, de maatschappij, de medewerkers van ABN AMRO en daardoor onze toezichthouders en andere stakeholders. Compliance monitort, signaleert, analyseert, beoordeelt, rapporteert en adviseert over compliance risico’s van de bank en is het aanspreekpunt voor de toezichthouders en overheidsinstanties (AFM, DNB, FIU, etc.) op diverse gebieden, zoals bijvoorbeeld cybercrime, klantbelang centraal en het voorkomen van het oneigenlijk gebruik van ons financieel systeem zoals witwassen en terrorisme financiering.

Wat voor persoon zoeken wij?

Jij hebt een passie voor het bestrijden van financiële criminaliteit. Je begrijpt dat de financiële sector hier een belangrijke rol in moet en wil spelen, dat zaken in het verleden niet altijd goed gewerkt hebben en er nog veel werk te doen is.

Je hebt concrete ervaring met anti-witwas maatregelen binnen een financiële instelling, kent je weg binnen de regelgeving, leidraden en andere publieke informatie, en kun je de vereisten vertalen naar praktische, risk-based maatregelen. Je snapt dat data, systemen en algoritmes de kern vormen van goede anti-witwas controles. Je hebt gevoel voor IT, hoewel we niet op zoek zijn naar een programmeur.

Daarnaast ben je uiteraard analytisch, weet je hoofd- van bijzaken te onderscheiden en houdt je van werken in een team. Je weet in nauwe samenwerking met andere collega's in korte tijd een resultaat neer te zetten. Je hebt een goede portie zelfkennis en je wilt jezelf continu verbeteren. Je bent veranderingsgericht en houdt van werken in een wereld die continu in beweging is. Je vindt het leuk om creatief bezig te zijn in je werk en deze eigenschap aan te boren. Los van het samenwerken heb jij ook veel autonomie, jij kan zelf goed beslissingen nemen en toont je eigenaarschap. Het is belangrijk om een goed netwerk te creëren binnen en buiten de bank, hier investeer jij dan ook graag in. Tot slot heb jij oog voor de organisatie als geheel en ‘hoe de hazen’ lopen, met andere woorden beschik je over een gezonde portie organisatiesensitiviteit.

Wij bieden

De afdeling Compliance investeert in een omgeving waarin iedereen in staat is persoonlijk leiderschap te tonen. We hebben een informele manier van werken met focus op expertise en samenwerking. Wij investeren in expertise door het bieden van opleidingen en coaching “on the job”. Met expertise bedoelen wij zowel kennis als de skills.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.