Helaas, deze vacature is niet actief.

Product Owner CAAP Data Enabling in Amsterdam

In het... De wereld om ons heen verandert snel en daarbinnen beweegt de rol van banken. Zo ook onze functie als 'gatekeeper' vanuit het financiële systeem. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’

Beschrijving

In het kort

De wereld om ons heen verandert snel en daarbinnen beweegt de rol van banken. Zo ook onze functie als 'gatekeeper' vanuit het financiële systeem. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Voor jou is dat niet nieuw, omdat je het nieuws volgt, breed geïnteresseerd en maatschappelijk betrokken. Je wilt het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

 

Binnen Innovatie & Technologie hebben we het organisatieonderdeel Detecting Financial Crime (DFC) opgezet, waar we activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samenbrengen. Denk aan de Client Due Diligence, Know Your Customer en Transactie Monitoring operationele werkzaamheden, het CAR Grid en Innovatie & Design. Door kennis, expertise en krachten over de hele ABN AMRO groep te bundelen, zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren, nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden en innovatieve kansen te benutten. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Werkomgeving

Als Product Owner Data Enabling rapporteur je aan de lead Product Owner CAAP en stuur je de backlog van het Data Enabling team aan.  Het team is deels gealloceerd in India. Je hebt daarnaast aandacht voor een breed stakeholderveld in een dynamische omgeving, denk hierbij aan de business lines, IT, tweede lijns partijen en aan DFC zelf.

Je werk

Het Client Due Diligence, Admin & Regulations (CAR) grid is verantwoordelijk voor beheer van de CDD/KYC processen binnen de bank alsmede het inbedden van innovatie op deze gebieden. Het CAR grid bestaat uit value delivery blocks op het gebied van Client Acceptance, Client Filtering, Transaction Filtering, Transaction Monitoring en Master Admin.

 

Als Product Owner Data Enabling ben je onderdeel van CAAP: Client due diligence Advanced Analytics Platform. CAAP is het data platform van DFC en biedt verschillende capabilities zoals data science en business intelligence. De basis voor alles is data. Het Data Enabling team zorgt dat de data vanuit de golden sources via DIAL op CAAP terecht komt. Ook ben je verantwoordelijk voor onze rol als leverancier aan DIAL, voor de ontsluiting en bewerking van BCDB data. Daarnaast zijn er verschillende data oplossingen waar het Data Enabling team een rol in speelt zoals: TMNL, webscraping en data modelling. 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Relevante werkervaring in de bancaire sector en/of affiniteit met doorvoeren van wet- en regelgeving;
  • Kennis van data en het ontsluiten daarvan;
  • Aantoonbare affiniteit met de business, IT-architectuur, ontwikkelen van IT-platforms, data stores en data analytics;
  • Kennis van en ervaring met agile werken;
  • Je bent in staat om vanuit verbinding resultaatgericht te zijn;
  • Je voelt je thuis in een omgeving waar verandering aan de orde van de dag is en kunt hierin acteren en richting geven aan het team;
  • Je beweegt je makkelijk in een complex stakeholderveld;
  • Je kunt makkelijk beslissingen nemen en toont eigenaarschap.
Wij bieden

Als medewerker van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. Jij bouwt mee aan de nieuwe afdeling. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor is de DFC Academy opgezet, die vele trainingen en opleidingen aanbied. Zowel persoonlijk, als inhoudelijk. (Door)groei vinden wij binnen DFC heel belangrijk!

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.