Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Consultant Operational Performance Management (Amersfoort)

In het... De wereld verandert snel – en daarbinnen beweegt de rol van banken. Zo ook onze rol als ‘gatekeeper’ vanuit het financiële systeem. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we...

Beschrijving

In het kort

De wereld verandert snel – en daarbinnen beweegt de rol van banken. Zo ook onze rol als ‘gatekeeper’ vanuit het financiële systeem. Vanuit onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten we ons in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van financiële criminaliteit staat bij ons dan ook hoog op de agenda. Voor jou is dat niet nieuw, omdat je het nieuws volgt, breed geïnteresseerd en maatschappelijk betrokken bent. Je wil het juiste voor klanten, de maatschappij en de bank. Daar ga je voor.

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) hebben we alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Denk aan Client Due Dilligence, Know Your Customer en Transactie Monitoring operationele werkzaamheden. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor onze binnen- en buitenlandse dochters en onze challenger banks. Door kennis, expertise en krachten over de hele ABN AMRO groep te bundelen zijn we beter in staat financiële criminaliteit uit onze banksystemen te weren, nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden en innovatieve kansen te benutten. De voortschrijdende technologie is zowel een kans als een bedreiging. Niet alleen kunnen wij hierdoor ons opsporingswerk verbeteren, ook maakt het de georganiseerde misdaad steeds geavanceerder. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een ‘ongoing process’ dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid. 
 

Je werk

Als Business Consultant Operational Perfomance Management (OPM) ben je binnen Operational Performance Management de spin in het web tussen enerzijds de business, de SAM (rapportage service accountmanagers) en de DFC operating units. Door middel van het voorbereiden van de performance dialoog en hierbij ook verbetermogelijkheden te identificeren zorg jij er voor dat de juiste rapportages worden gebouwd. Om dit te doen, werk je nauw samen met collega’s binnen Operational Performance Management (OPM) en andere teams van Staff, Development & Change om optimaal aan te sluiten bij de wensen van zowel de Service Accountmanagers (SAM) als de business. 

Hierbij kun je denken aan de volgende taken: 

•    Vormgeven en oprollen van informatie ten behoeven van de performance dialoog
•    Spin in het web tussen de SAM, de business en de verschillende teams binnen DFC operations
•    Interpreteren van operationele dashboards en inzichten delen met de SAM
•    Herkennen van trends en patronen en daarop verbetervoorstellen doen 
•    Proactieve adviesrol richting de SAM

Heb jij ambitie om voorop te lopen in de transitie naar een data gedreven bank, omdat we op data-gedreven inzichten willen sturen, door te werken aan de continue versterking van onze data analyse vaardigheden, en wil jij jouw analytische vaardigheden hierbij inzetten voor het analyseren van patronen, het vertalen van data naar KPI’s, het management hier actief op wil sturen en helpen deze te vertalen naar concrete verbeterplannen en acties? Dan zijn wij binnen de afdeling Operational Performance Management op zoek naar jou! 

Werkomgeving

De afdeling Operational Performance Management (OPM), is een nieuwe afdeling binnen het Staff & Change team van de KYC & CDD centers. De afdeling ondersteunt de KYC & CDD organisatie in operationele sturing van de organisatie door cijfermatig inzicht te bieden in de Key Performance Indicators (KPI’s), zoals productie aantallen, werkvoorraden, doorlooptijden, behandelingstijden, etc. Daarnaast faciliteert deze afdeling het management van de KYC & CDD Centers bij het uitvoeren van diepgaande analyses bij operationele vraagstukken. 

Het team bestaat uit ca. 15 Fte, is divers, resultaatgericht, betrokken en er heerst een open cultuur. Gezamenlijk leveren wij inzichten en analyses en staan wij de operatie bij met proactief advies. Voor jou als Business Consultant OPM betekent dit een interactieve en inspirerende manier van samenwerken zowel binnen de afdeling, binnen Staff, Development & Change en over afdelingsgrenzen heen. Standplaats is Amersfoort. 

Je profiel

Wij zijn op zoek naar een collega  met ervaring in (strategische) adviesvaardigheden, die affiniteit hebben met dashboarding en in staat te zijn om dit op een juiste wijze over te brengen bij Service Accountmanagers (SAM). Daarnaast krijg je energie van het overdragen van je expertise aan anderen en heb je interesse in wat jij kunt leren van je collega’s met andere expertises.

Denk je dat je bij ons past, check je profiel :

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de financiële sector als business controller, financial business analist of vergelijkbaar;
 • Je hebt aantoonbare kennis van KYC/CDD en wet- en regelgeving;
 • Je bent organisatie sensitief, weet wat er speelt in je directe omgeving en in de rest van de organisatie;
 • Je beweegt je makkelijk in een complex stakeholderveld;
 • Je hebt ervaring met project- en implementatiemanagement.
Wij bieden

Als medewerker van DFC kom je terecht in een omgeving in ontwikkeling, waarin hard gewerkt wordt aan een gezamenlijke visie en doelstelling. Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor is de DFC Academy opgezet, met een groot en veelzijdig trainings- en opleidingsaanbod. Zowel persoonlijk, als inhoudelijk. (Door)groei vinden wij binnen DFC heel belangrijk! Het data gedreven werken is nog volop in ontwikkeling. Sterker nog, hier kun jij een belangrijke rol in spelen. Wij bieden jou de kans om binnen een grote organisatie nóg beter te worden in je vak. 

Daarnaast bieden wij jou: 

 • Je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien;
 •  Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement;
 • Een goede pensioenregeling.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.