Helaas, deze vacature is niet actief.

Credit Risk Specialist(e) in Utrecht

In het... ABN AMRO Asset Based Finance ("ABF") wil voor haar klanten waarde maximaliseren dankzij haar Asset expertise. Op basis hiervan willen wij in Nederland markleider zijn en willen we tot de snelste groeiers...

Beschrijving

In het kort

ABN AMRO Asset Based Finance ("ABF") wil voor haar klanten waarde maximaliseren dankzij haar Asset expertise. Op basis hiervan willen wij in Nederland markleider zijn en willen we tot de snelste groeiers behoren in Noordwest Europa.


ABF is actief in 4 Europese landen (Engeland, Duitsland, Frankrijk, en Nederland) en heeft de ambitie om haar positie in het buitenland verder te vergroten. Dit gebeurt in een wereld die sneller dan ooit verandert. Nieuwe concurrenten in de fintech hoek, nieuwe as-a-service concepten en compleet nieuwe producten die bestaande standaarden naar de prullenbak verwijzen. Dit zijn zomaar zaken die het speelveld van ABF veranderen en waar ABF een antwoord op moet vinden of sterker nog, op vooruit wil lopen. Jouw ideeën & jouw initiatieven zijn hierbij cruciaal om onze strategie te kunnen realiseren.


Wil jij meebouwen aan een toonaangevende West Europese Asset Based Financier? Hou je van vernieuwing, afwisseling, uitdaging en ben je een teamplayer? Kom dan ons team versterken!


Voor de afdeling Credit Riskmanagement binnen de divisie Risk van ABF zoeken wij een Credit Risk Specialist. Binnen de afdeling kennen we een grote diversiteit aan focusgebieden zoals Internationale deals, Structured finance transacties, Vendor Lease en Asset-Sector dedication. Daarnaast zijn we betrokken bij diverse innovatieve ontwikkelingen en verdienmodellen, waarbij Credit Risk een cruciale rol speelt om ook deze klanten op een verantwoorde manier te kunnen bedienen.


Voel jij je aangetrokken tot deze uitdagende omgeving en denk jij dat je het in je hebt om succesvol te zijn in deze functie? Vertel ons dan jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je bevordert de handhaving van de kwaliteit van de kredietportfolio en de daaraangerelateerde processen, procedures en systemen. Je rapporteert je bevindingen en bediscussieert de kredietvoorstellen. Je adviseert daarbij relevantestakeholders over het al dan niet, of in een andere vorm oplossen van kredietverleningsvraagstukken. Je participeert in Credit Risk Committees en beslist over kredietverlening. In projectvorm / multidisciplinaire teams lever je een bijdrage aan de optimalisatie van de kredietverleningsprocessen. Je werkt vanuit de drive om onze klanten een optimale financieringsoplossing te bieden en daarmee diens groeiambities te ondersteunen, maar wel met oog voor het risicoprofiel van ABN AMRO. Jij bepaalt hoe ver we willen en kunnen gaan.Je dagelijkse werk bestaat uit;
 

 • Het analyseren, advies formuleren en fiatteren van de door Sales ingediende kredietvoorstellen binnen de richtlijnen van het krediet- en acceptatiebeleid gericht op de verlening van diverse financieringsproducten tegen een voor ABF acceptabel risico.
 • Deelname aan voorbesprekingen; het adviseren van accountmanagers en/of klanten over aspecten en mogelijkheden van Asset Based financieren.
 • Deelname aan sector overleggen waarin proactief kennis wordt gedeeld en sector specifiek beleid wordt geformaliseerd en waarbij de expertise ingezet wordt om Sales te helpen haar acquisitieplannen te verwezenlijken.
 • Deelnemen aan product ontwikkeling, innovatieve experimenten, strategische initiatieven en andere activiteiten die onze klantpropositie verder verbeteren.

 


De juiste balans tussen het belang van de klant en de risk/ return verhouding goed in het oog houden.
Je zoekt je collega's regelmatig op om te sparren, kennis te delen en elkaar beter te maken. Dit doe je doorgaans op ons kantoor in Utrecht; daar zitten de stakeholders, wordt ook buiten de afdeling kennis gedeeld en worden innovaties besproken. Ook goed om te weten; of een deal doorgaat, wordt soms in een paar uur beslist. Als iets niet tot morgen of maandag kan wachten, moet je soms dus even door.

Werkomgeving

Bij ABF zetten we onze asset kennis, asset kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.Het Nederlandse Credit Risk Management team bestaat uit ca. 15 bevlogen professionals die vanuit hun deskundigheid en kennis hun werkzaamheden uitvoeren. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met onze asset experts, legal advisors en sales collega’s op. Betrokkenheid en organisatiesensitiviteit zijn belangrijke kenmerken, naast nieuwsgierigheid en executiekracht. Ook is het belangrijk dat je een visie kan vormen over de markten waar onze klanten actief zijn, maar ook over onze eigen bedrijfsactiviteiten.Naast persoonlijke ontwikkeling vinden we het ook belangrijk om elkaar beter te maken. Hier voelen we ons samen verantwoordelijk voor; wij vragen elkaar om hulp en feedback en zoeken voor specifieke ontwikkelvragen een collega of een coach op die ons daarbij het beste kan helpen. Wij zijn onderdeel van de Internationale ABF Credit Risk community, waarbij wij nadrukkelijk capaciteit, best practices, standaardisatie en ontwikkeling van beleid met onze collega’s in andere landen delen.

Je profiel

Afhankelijk van het functie niveau voldoe je aan onderstaand profiel:
 

 • Diploma op HBO/WO niveau (Bedrijfseconomie); kennis van bedrijfsvoering en marktanalyse, financiële verslaglegging van ondernemingen, juridisch fiscale begrippen en wet- en regelgeving gerelateerd aan de (internationale) financiële dienstverlening op kredietgebied.
 • Brede interesse in economische en maatschappelijke ontwikkelingen en de impact ervan kunnen vertalen naar de business risks van onze klanten.
 • Ervaring of interesse in de zakelijke kredietverlening. Bijvoorbeeld relevante opleidingen m.b.t. Zakelijke Kredietverlening, resulterend in kennis van de financiële analyse, kredietrisico analyse technieken, acquisistion finance, syndications, treasury, evaluatie van de cash flow projecties en van business modellen en de waardering van activa.
 • Uitstekende analytisch vaardigheden
 • Goede communicatieve eigenschappen
 • Zowel zelfstandig- als in teamverband kunnen werken
 • Internationale ervaring is een pré
 • De werkzaamheden worden nagenoeg volledig in het Nederlands uitgevoerd; Nederlandse schrijf-, lees- en overige communicatievormen dienen dus uitstekend te zijn.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal is een must en van Engelse, Duitse en/of Frans taal is een pré
Wij bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Af en toe thuiswerken? In overleg zijn er mogelijkheden. We bieden goede faciliteiten voor flexibel werken vanuit huis. 
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.