Helaas, deze vacature is niet actief.

Risk Analist (Amersfoort)

In het... We werken op een flexkantoor, maar gelukkig zit je bijna altijd naast je directe collega’s. Met je bedrijfslaptop ben je overigens erg flexibel. De dag begint met een dagstart en daarmee wordt je op de hoogte...

Beschrijving

In het kort

We werken op een flexkantoor, maar gelukkig zit je bijna altijd naast je directe collega’s. Met je bedrijfslaptop ben je overigens erg flexibel. De dag begint met een dagstart en daarmee wordt je op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen en waar iedereen mee bezig is. Wil je meer weten? Dan helpt iedereen jou graag. Je kunt ook aanschuiven bij dagstarts van teams waar we veel mee samenwerken. Zo ben je nog meer op de hoogte.

In de ochtend werk je aan analyses. Bijvoorbeeld op aflossingsvrije hypotheken. Hoeveel klanten hebben deze hypotheekvorm? Wanneer lopen ze af? Hoe hoog is het risico voor zowel klant als bank? Het mooie van riskmanagement is dat bij ons klantbelang en bankbelang altijd hand in hand gaan. Je bespreekt je resultaten met collega’s van commercie en klantenservice. Hoe gaan we jouw inzichten inzetten? Wie gaan we proactief benaderen? Hoe gaan we dat doen en wat gaan we de klant vertellen en bieden?

In de middag zit je samen met je collega’s de uitkomsten van die sessie uitwerken. Hoe raakt dit alle risico processen? Moeten we een voorziening treffen voor deze klanten? Wat als de klant aangeeft niet te kunnen aflossen aan einde looptijd? Hoe raakt dit onze default definitie?
Je formuleert een plan en presenteert deze aan de directeur Riskmanagement van hypotheken. Nog een paar aandachtspunten verwerken en dan is de werkdag alweer voorbij.

Je werk

Wij zijn op zoek naar een collega Risk Analist voor het team Risk Analytics  bij ABN AMRO Hypotheken (AAH), een dochteronderneming van ABN AMRO gevestigd in Amersfoort. Dit team bestaat uit 20 professionals en is binnen de eerste lijn verantwoordelijk voor het risicomanagement van Hypotheken.

Het team werkt actief samen met de commerciële teams en beleidsteams binnen hypotheken en verschillende tweede lijn risicomanagement afdelingen. Het team is nauw betrokken bij vernieuwingen en nieuwe productontwikkelingen. Wij helpen de commercie om hun doelen te halen op een prudente wijze die past bij het gematigd risicoprofiel die ABN AMRO nastreeft.

Aan de reporting zijde zijn wij verantwoordelijk voor alle kredietrisico rapportages voor hypotheken en leveren wij informatie en kennis aan de voorzieningen en kapitaal (Basel) keten. Zowel terugkijkend als vooruitkijkend.

Tot slot is Risk Analytics nauw betrokken bij projecten voor de implementatie van wet- en regelgeving, zorgplicht en andere richtlijnen op het vlak van onder andere preventief beheer.

De werksfeer is informeel. Regelmatig organiseert het bedrijf en het team activiteiten.  Er spelen altijd meerdere thema’s waardoor geen week hetzelfde is. In deze dynamische omgeving is er veel kans om jezelf te ontwikkelen zowel inhoudelijk persoonlijk vlak.

Werkomgeving
 • Je ondersteunt het senior management van de bank met rapportages en kennis over de hypotheekportefeuille. Je zit zelf meteen aan tafel en jij en je analyses hebben impact op de besluitvorming binnen de bank.
 • Je draagt bij aan het voldoen aan wet- en regelgeving zoals Basel /CRD/CRR en IFRS 9.
 • Je werkt met betrouwbare data over de gehele ABN AMRO hypotheekportefeuille (EUR 150 miljard)
 • Je helpt product management en de commercie bij de ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten.
 • Je analyseert primair vanuit risicomanagement-optiek, maar detecteert ook kansen die waarde voor de klant en bank toevoegen met behoud van het risicoprofiel.
 • Je adviseert en ondersteunt de beleidsmakers met betrekking tot acceptatie, beheer, preventief beheer en bijzonder beheer.
Je profiel
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau (een kwantitatieve, economische of (technisch) bedrijfskundige opleiding).
 • Je kunt vanuit je eigen specialiteit uitstekend samenwerken met collega’s met vanuit andere specialismes.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met analyse- en rapportagetools, zoals SAS, Python, R en/of SQL.
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden.
 • Je weet de kernboodschap uit jouw analyse te bepalen en over te brengen aan interne klanten.
 • Je weegt in je adviezen het klant- en bankbelang zorgvuldig af.
 • Je bent sterk in Nederlands en Engels in woord en geschrift. 
Wij bieden

De uitdaging om het beste uit jezelf te halen, je hebt de mogelijkheid om flexibel te werken en geven je de ruimte om te groeien in een leuk, enthousiast en ambitieus team. Uiteraard horen daar een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden bij. Afhankelijk van je kennis, kunde en ervaring wordt je ingeschaald in ABN AMRO schalen 9-11. Tot slot, kan je het volgende verwachten:
 

 • Flexibiliteit in plaats en tijd van werken
 • Collega's die elkaar kennis bij brengen en coachen
 • Een prettige werkomgeving waarbij elk teamlid gewaardeerd wordt en weet waar zij/hij het over heeft


Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.