Helaas, deze vacature is niet actief.

Financial Data Analyst in Amersfoort

In het... Wil jij jouw expertise op het gebied van datasience technologie een bijdrage leveren aan een goede basis voor strategische en financiële beslissingen voor ABN AMRO Hypothekengroep en werken in een data driven...

Beschrijving

In het kort

Wil jij jouw expertise op het gebied van datasience technologie een bijdrage leveren aan een goede basis voor strategische en financiële beslissingen voor ABN AMRO Hypothekengroep en werken in een data driven omgeving? Zie jij het belang van een solide vastlegging en toepassing van financiële gegevens? De wereld verandert snel door tal van ontwikkelingen; nieuwe technologie en innovatie, regeldruk en een sterk veranderend rapportage landschap waarin data de bloedsomloop vormt. Dit heeft ook invloed op onze Finance omgeving. Heb jij een basis accounting kennis, is data analyse en visualisatie jouw ambitie, samen met een hecht team van gedreven Financials, onze afdeling toekomstig bestendig te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Je werk

Als Financial Data Analyst binnen de afdeling Accounting weet je welk product we verkopen en hoe dit door de serviceproviders wordt geadministreerd. Naast het ontwikkelen van inhoudelijke kennis van Accounting en Hypotheekproducten initieer je tal van procesverbeteringen op het snijvlak van dataprocessing, data analyse en visualisatie betreffende producten/diensten die handmatige werkoverbodig maken en meer ruimte biedt voor de kwalitatieve analyses en voorspelbaarheid van producten en diensten vergroot. Van grote hoeveelheden financiële data, daadwerkelijk beslisinformatie maken aan de hand van data processing en analyse tools als Python en PowerBI. 

 

In het ritme van de financial closings draag je bij aan dat de maandprocessen vlekkeloos verlopen en maakt sluitende afspraken met relevante partijen in het proces. Je kijkt kritisch naar eventuele risico’s en initieert mitigerende maatregelen. Je werkt nauw samen met collega’s binnen en buiten de afdeling om zo tot resultaat te komen. Je staat binnen het team voor elkaar in en werkt samen met de stakeholders binnen de keten om zo tijdig, compleet en betrouwbare cijfers op te leveren voor de Financiële rapportages en Bank consolidatie processen.

Werkomgeving

Je wordt onderdeel van de afdeling Accounting en werkt voor de Finance organisatie van ABN AMRO Hypothekengroep met als standplaats Amersfoort. De afdeling Accounting vormt samen met  Reporting en een Internal Control Specialist de afdeling Accounting & Reporting. In totaal werken er 22 professionals  welke hun kennis, kunde en netwerk inzetten zodat onze klanten op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. Een inwerkbuddy helpt je op weg op digitale wijze of op kantoor. Om het teamgevoel te behouden worden er diverse activiteiten georganiseerd waardoor je ook de collega’s buiten je eigen team leert kennen en bijdragen aan een hecht team gevoel. We staan open voor innovatie en stellen ambitieuze (team) doelen.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar een zelf-startende teamplayer die energie krijgt van het werken met mensen, cijfers en innovatieve oplossingen. Je helpt mee de Finance afdeling van de toekomst neer te zetten en bent in staat om je collega’s hierbij de enthousiasmeren. Daarnaast ben je:

 • Een afgestudeerde HBO/WO-er op bedrijfseconomie/ accountancy
 • Minimaal 1-2 jaar werkervaring in Financiële functies
 • Analytisch en Kritisch
 • Communicatief sterk
 • Goed in plannen en organiseren van eigen taken en verantwoordelijkheden
 • Risicobewust en proactief
 • Out of the box denkend, zeker qua innovatie
 • Ervaring met Python, R, PowerBI en/of Tableau is een pre
 • Affiniteit en/of ervaring met Hypotheek producten is een pre
Wij bieden

We bieden je een leerzame, open en collegiale werkomgeving waarin verbeteringen, veranderingsgerichtheid en het nemen van initiatief worden gewaardeerd. Je krijgt de ruimte om je data expertises te tonen en verder te ontwikkelen met behulp van een persoonlijk opleidingsbudget en ruimte voor ondernemenrschap. Daarnaast bieden we:

 • Een full-time functie (40 uur)
 • Een salaris in overeenstemming met je profiel en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende pensioenregeling
 • Hybride werkvorm tussen werklocatie in Amersfoort welke goed te bereiken is met OV/ auto en vanuit huis.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amersfoort
Dienstverbanden
Stage

Amersfoort | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.