Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Analist - Online Channels in Amsterdam

In het... Digital is de norm. En dat geldt ook zeker voor ABN AMRO. Daarom werken we er bij Online Channels hard aan om zo veel mogelijk diensten online mogelijk te maken voor onze klanten. Online Channels is een afdeling binnen de...

Beschrijving

In het kort

Digital is de norm. En dat geldt ook zeker voor ABN AMRO. Daarom werken we er bij Online Channels hard aan om zo veel mogelijk diensten online mogelijk te maken voor onze klanten. Online Channels is een afdeling binnen de business line Commercial Banking (zakelijk) die de digitale dienstverlening ontwikkelt voor zakelijke klanten, van zzp’ers tot corporates. Een doelgroep met complexe financiële behoeften, waarvoor we bij Online Channels zorgen voor de beste manier om diensten en services digitaal te ontsluiten. Denk aan de mogelijkheden om online klant te worden, het vergroten van online self-service mogelijkheden, het uitvoeren van online betalingen, maar ook aan het online integreren van ontwikkelde diensten als een boekhoudpakket en Tikkie Zakelijk.

Onze ambities worden alleen maar groter. Wij zijn de afgelopen jaren flink aan het groeien, en zoeken nu in verschillende teams naar uitbreiding in onze Business Analyse, om onze digitale veranderingen nog beter en sneller te kunnen realiseren. Wij zoeken momenteel naar twee Business Analisten voor het nieuw op te zetten team voor ‘Bank Assisted Onboarding’: het online openen van een rekening voor Private Banking klanten.

Zit er een scherpe analyticus in je? Word je enthousiast van het op zoek gaan naar de beste oplossing voor digitalisering van onze zakelijke dienstverlening en werk je graag in een team met ambitieuze collega’s? Dan zoeken we jou!

Je werk

Je werkt in één van de agile teams op onze afdeling Online Channels, waarin wordt gewerkt aan het realiseren van de client journey ‘rekening openen voor Private Banking klanten’. Dit team wordt nieuw opgezet en gaat heten ‘Bank Assisted Onboarding’: een rekening openen, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van de digitale mogelijkheden. Dit proces bestaat nog niet en is vooral complex door de complexe bestuurssituaties van sommige Private Banking klanten, de juridische componenten van de digitale journey en het aansluiten op bestaande digitale generieke componenten. Als Business Analist in dit proces schakel je dus met veel diverse partijen, die allemaal eisen hebben aan de nieuw te ontwikkelen journey: je laat je niet uit het veld slaan en staat analytisch en communicatief sterk.

In deze rol ben je (pro-) actief in gesprek met onze stakeholders (business owners, client facing collega’s, Legal en Compliance, andere afdelingen die technische componenten bouwen) om er achter te komen hoe dit proces het beste digitaal werkt: je bent een ster in het uitwerken van deze processen op gestructureerde wijze. Daarvoor challenge je op het probleem en oplossingen en stelt de vraag achter de vraag: wat heb je nodig om tot een goed voorstel te komen? Je maakt een helder overzicht van business requirements, systemen en bronnen die we raken en nodig hebben, én weet het toekomstige proces zo te beschrijven en uit te leggen in user stories, dat de developers er direct mee aan de slag kunnen. Vervolgens test je mee, haal je de juiste data op en lever je concrete input voor optimalisatie in de toekomst. Kortom: met je analytische denkkracht als basis, weet je complexe informatie om te zetten in praktische oplossingen.

Werkomgeving

Jouw team is gevestigd in Amsterdam, waarbij jullie (op dit moment volledig) op afstand werken met de andere collega’s in Nederland en in Hyderabad, India. Jouw team is een van de multidisciplinaire agile teams onder de afdeling Online Channels, die de end-to-end verantwoordelijkheid draagt voor de zakelijke digitale kanalen: Internet Bankieren Zakelijk, abnamro.nl/grootzakelijk en onze grootzakelijke portal. Je bent daarmee onderdeel van ‘Commercial Banking’, de zakelijke tak van ABN AMRO.

Ondanks dat we werken bij een complexe corporate, steken wij veel energie in een verbindende cultuur: hard werken maar met humor en het goed vieren van successen, eerlijkheid en feedback, en een open mind voor alle achtergronden. Kan niet, bestaat volgens ons niet. Wij waarderen dus vooral collega’s die open staan voor andere culturen en denkwijzen, leergierig zijn, zich snel kunnen aanpassen en die naast hard werken ook met ons kunnen lachen.

Je profiel

Net als wij, ben je ervan overtuigd dat de toekomst van financiële dienstverlening online ligt. In data-gedreven oplossingen om precies te zijn, die perfect op de behoeften van de klant aansluiten. Met je scherpe onderzoeksgeest duik je graag de complexe materie in om deze oplossingen te vinden:

 • je hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo niveau en minimaal 5 jaar ervaring in een digitale omgeving;
 • je bent sterk analytisch onderlegd (ervaren in proces modelling, concreet maken van business value, schrijven van user stories eventueel onderbouwd met visio, beschrijven en vastleggen van procesflows), het gebruiken van de juiste methodes om klantwensen te verzamelen en vast te leggen (workshops, klantonderzoek);
 • communicatief sterk: je durft de juiste vragen over het probleem en oplossing te stellen, je laat je niet snel uit het veld slaan, je kan je stakeholders goed meenemen en bewegen naar de een oplossing. Daarnaast kan je de functionaliteiten goed uitleggen aan zowel ontwikkelaars als stakeholders die minder technisch onderlegd zijn;
 • je werkt gedetailleerd en secuur en stelt alles in staat om een scherpe oplossing te beschrijven voor de developers;
 • je bent zelfreflectief en werkt actief en open aan je persoonlijke ontwikkeling;
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Naast je eigen scrumteam is er op de afdeling ook een werkgroep met business analisten van andere teams. Je wordt er enthousiast van om ervaringen te delen met anderen en van anderen te leren.
Wij bieden
 • Alle vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien!
 • Een salaris tot maximaal 86.000 Euro per jaar, op basis van een 40-urige werkweek
 • Een werkweek die je in samenspraak met ons flexibel kan inrichten, niet alleen qua uren maar ook qua locatie
 • In je salaris is een deel ‘benefit budget’ opgeneomen waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen, als extra vakantiedagen, telefoon, fiets en een upgrade naar een 1e klas treinabonnement
 • Een jaarlijkse salarisgroei van maximaal 7% op basis van je aantoonbare persoonlijke ontwikkeling
 • Een aanvullend persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar dat je zelf kan inzetten naar wens, daarnaast veel aanvullede mogelijkheden voor training, begeleiding en opleidingen, binnen en buiten de bank
 • Een 2e klas OV-jaarabonnement voor volledig vrij reizen binnen Nederland
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.