Helaas, deze vacature is niet actief.

I&T Strategy Consultant in Amsterdam

In het... Ben jij sterk in het structureren van een probleem, het bouwen van een (strategisch) advies en kun je dit vervolgens overtuigend implementeren? Heb je de ambitie om tastbare resultaten te boeken en jezelf verder te ontwikkelen?...

Beschrijving

In het kort

Ben jij sterk in het structureren van een probleem, het bouwen van een (strategisch) advies en kun je dit vervolgens overtuigend implementeren? Heb je de ambitie om tastbare resultaten te boeken en jezelf verder te ontwikkelen? Lees dan snel verder hoe je jouw ambitie binnen Innovation & Technology (I&T) kan waar maken.

Er liggen behoorlijk wat strategische uitdagingen binnen I&T. De I&T Office Consulting Pool helpt om deze uitdagingen te overwinnen en de doelstellingen te realiseren. De strategie is (veelal) helder; de weg ernaartoe is hobbelig en kent vele beproevingen.

In de functie van Strategy Consultant indiceer, initieer en realiseer je veranderingen. Klein en groot; complex en eenvoudig; op de harde en op de zachte kant. Altijd met impact en altijd door denken en doen te combineren. Hiermee draagt je bij aan een optimale dienstverlening voor klant én organisatie, waardoor klanten echt hun dromen kunnen waar maken zonder een hoge prijs daarvoor te betalen. 
 

Je werk

Hoe ziet jouw dag eruit? 
Geen dag is hetzelfde, je rol en input zal iedere keer anders zijn. Van initiëren, tot implementeren en evalueren; jij doet het allemaal! Over het algemeen volg je de trends en ontwikkelingen op de voet, zowel binnen als buiten de bank. Je vertaalt deze naar de strategische doelstellingen en vervolgens naar concrete adviezen voor een betere organisatie. Je werkt in wisselende samenstellingen binnen een (zelfsturend) consultancy team aan zeer uiteenlopende opdrachten. 

Het kan gaan om het initiëren, structureren en neerzetten van een groot veranderprogramma binnen de I&T-organisatie, het bouwen van een visie op duurzaamheidsinitiatieven of het ondersteunen van het management team van I&T bij het prioriteren van hun projectenportfolio. De ene keer trek je de kar als initiatiefleider, op andere momenten draai je mee in het project van een collega. Alles met het doel om de organisatie te helpen moeilijke keuzes te maken, complexe implementaties thuis te brengen en iedereen achter een gedeelde visie te krijgen. Tegelijkertijd ben je kritisch op jezelf en op de punten waarop je jezelf nog zou willen/moeten ontwikkelen. Je pakt daar (samen met je teamgenoten) zelf het heft in handen. De middelen zijn er in ruime mate, jij bepaalt wat je daar mee doet.

Werkomgeving

Hoe ziet je werkomgeving eruit?  
Het team waarin je werkzaam wordt bestaat uit ca 30 consultants met merendeels jonge ambitieuze mensen die door samenwerking en van elkaar te leren het beste resultaat willen neerzetten. Het team is zelfsturend, wat inhoud dat er veel vrijheid is om zelf te bepalen wat het beste past bij het team, uiteraard binnen de gegeven kaders. Flexwerken is de norm zeker in deze veranderende tijden al is het hoofdkantoor op de Zuidas (Amsterdam) je vaste werkomgeving en wanneer nodig verricht je ook werkzaamheden op andere locaties van de bank. 

I&T streeft naar een innovatieve & digitale dienstverlening voor de klant. De voornaamste gebieden hierin zijn IT, Operations, Facility Management, Detecting Financial Crime, Innovation en Procurement. Digitaal gemak, een korte time-to-market en een concurrerende kostenstructuur zijn hierin cruciaal. Voornaamste middelen om deze uitdagende doelen te bereiken, zijn digitalisering, automatisering en procesoptimalisatie. Naast de interne business zijn ook onze (IT) leveranciers belangrijke stakeholders. Als de grootste outsourcing partner van Nederland werk je samen met wereldspelers op het gebied van ICT en dienstverlening. 

Je profiel

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

Je hebt ervaring als consultant in diverse verandertrajecten. Complexe zaken weet je te structureren en eenvoudig uit te leggen. Het verbeterpotentieel baseer je op basis van zelf uitgevoerde (korte) analyses. Je neemt initiatief, bent kritisch, houdt een rechte rug en durft buiten de gegeven kaders te denken. Naast het opstellen van een verbeterplan, heb je ook ervaring met het daadwerkelijk implementeren en verzilveren van het potentieel, waarbij je de borging uiteraard niet vergeet. Je stakeholders staan niet voor verrassingen omdat je regelmatig met hun afstemt. Maar bovenal heb je de ambitie om in een grote en soms complexe organisatie tastbare resultaten te boeken.


Komt je ervaring overeen met de eisen?

 • Afgeronde WO-studie (Master)
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Bewezen consultancy trajecten
 • Optioneel: Lean (Six Sigma)
 • Strategy consulting, Managment consulting
Wij bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.