Helaas, deze vacature is niet actief.

Relatiemanager Food Commercial Banking Clients in Rotterdam

In het... Als Relatiemanager Food ben je verantwoordelijk voor het bedienen van je eigen portefeuille Midden- en Grootbedrijf klanten. Je bent het gezicht in de sector en optimaliseert de resultaten van je portefeuille...

Beschrijving

In het kort

Als Relatiemanager Food ben je verantwoordelijk voor het bedienen van je eigen portefeuille Midden- en Grootbedrijf klanten. Je bent het gezicht in de sector en optimaliseert de resultaten van je portefeuille en individuele klanten daarbinnen. Dit doe je onder andere door actieve acquisitie en verdere cross- en deepsell. Je streeft naar een duurzame en lange termijn relatie met onze klanten en stelt hierbij het klantbelang centraal. Hierbij zorg je voor een evenwichtige afweging van de belangen van onze klanten, de bank en de verschillende betrokken stakeholders.


Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Je bent bovenal verantwoordelijk voor de klant. Dit komt tot uiting in je rol als spil in het web in het Client Service Team (CST) en dealteam. Je beheert een portefeuille van ongeveer 30 – 50 klantcomplexen. Daarbij heb je een lange termijn focus op de behoeften van de klant en zorg je altijd voor een goede afweging tussen de belangen van de klant en bank. Tegelijkertijd hou je je bezig met het (verder) uitbouwen van je sectorale portefeuille. Dit doe je door het acquireren van nieuwe klanten en cross- en deepsell bij bestaande klanten. Dagelijks ben je bezig met (het verbeteren van) de klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktaandeel van je portefeuille. Je interesseert je voor wat er in de wereld gebeurt en begrijpt wat deze gebeurtenissen voor invloed hebben op de klanten en de bank. Daarnaast werk je actief aan het vergroten van je (sectorale) kennis.
Werkomgeving
Je klanten zitten in Zuidwest Nederland. Je bedient onze klanten vanuit Rotterdam. Hierbij zorg je ervoor dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor onze klanten en collega’s. Je bent actief betrokken bij klanten en gaat dan ook regelmatig bij ze langs. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. De afdeling bestaat uit (Junior/Senior) Relatiemanagers en binnen het CST werk je samen met Financieringsspecialisten en andere specialisten. De Assistent Relatiemanagers ondersteunen hierbij vanuit een centraal, sectoraal assistententeam. Het team heeft in totaal ongeveer 14 medewerkers. Jij creëert samen met hen de sfeer! Je rapporteert aan de Sector Manager Food.
Je profiel

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. De sector Food  spreekt jou aan net als de specifieke klantgroep. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een team player en “I am team” is iets wat je drijft. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend.  Herken jij jezelf hierin?

Check dan je profiel:

  • HBO+ werk en denkniveau;
  • Minimaal 2 jaar ervaring in de zakelijke financiële dienstverlening;
  • Diepgaande kredietkennis en kennis met betrekking tot Risk Management;
  • Diepgaande kennis van de sector en ervaring met de behandeling van (complexe) financieringsconstructies.
  • Kennis van (commerciële) ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt en de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het zakelijk bancaire vakgebied;
  • Kennis van commerciële processen en technieken, klantenprofielen, het kunnen herkennen en benutten van kansen;
  • Kennis lokale wet- en regelgeving, de administratieve organisatie, compliance en audit alsmede voldoen aan de Wet Financiële Dienstverlening (WFD)-richtlijn m.b.t. ervarings- en opleidingseisen.
Wij bieden

Als medewerker van Commercial Banking werk je constant aan het beter worden van jezelf. In deze rol bouw je zeer direct mee aan de sector Food. We bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Rotterdam
Dienstverbanden
Stage

Rotterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.