Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Developer Accounting Capabilities in Amsterdam

In het... Wil jij meehelpen met het inrichten van een nieuw grootboek voor ABN AMRO Bank? Wordt je enthousiast van het denken in journaalposten? Zie jij ook de noodzaak van één centrale data store voor alle Finance & Risk afdelingen? Heb...

Beschrijving

In het kort

Wil jij meehelpen met het inrichten van een nieuw grootboek voor ABN AMRO Bank? Wordt je enthousiast van het denken in journaalposten? Zie jij ook de noodzaak van één centrale data store voor alle Finance & Risk afdelingen? Heb je affiniteit met grote data bestanden en weet je deze makkelijk te analyseren met behulp van BI tools?

Dan zoeken wij jou! 

Binnen ABN AMRO zijn we gestart met een complex programma waarbij onze Finance & Risk systemen worden vervangen voor een nieuw geïntegreerde Accounting & Reporting applicatie. De overall visie van dit programma is het realiseren van één centrale data store met Accounting & Reporting Capabilities. Door het gebruik van één centrale data store zal de juistheid, tijdigheid, kwaliteit en efficiëntie van onze Financial, Risk en Regulatory reporting verbeteren. Dit zal ABN AMRO ondersteunen in het voldoen aan de veranderende eisen van toezichthouders, aandeelhouders en andere stakeholders.

 

Een belangrijk onderdeel van dit programma is het implementeren van een nieuw grootboek voor ABN AMRO Bank. Het programma is gepositioneerd binnen het Accounting Grid en bestaat uit vier teams. Als Business Developer ga je deel uitmaken van het Accounting Capabilities team. Het team is verantwoordelijk voor het stellen van Accounting requirements, het opzetten van een grootboekadministratie, het meedenken met het Control Framework en het opnieuw definiëren van Accounting processen.

Je werk

Als Business Developer binnen het Accounting Capabilities team, is het jouw taak om samen met je teamleden de doelstellingen te verwezenlijken in nauwe samenwerking met de Business. Uiteindelijk is de acceptatie van de nieuwe applicatie door de Business essentieel voor het slagen en het succes van het programma. Binnen het project werken met in totaal 5 drops waarin bij elke drop sets aan bronsystemen in het grootboek worden opgenomen. Op dit moment is drop1 ruim een halfjaar live en werken we hard aan drop 2 en 3. Het werk zal dus bestaan uit een combinatie van projectwerk voor de overige drops en support leveren van de drops die live zijn. Binnen het team is een vacature ontstaan voor de rol van Business Developer binnen het Accounting Capabilities team waarbij je taken voornamelijk bestaan uit:

 • Uitwerken van Accounting requirements voor verschillende soorten producten in de vorm van journaalposten en analyse attributen
 • Bepalen van Accounting gaps en samen met de bron en Business oplossingen uitwerken, vastlegging in memo’s en monitoring van de opvolging.
 • Intensief testtraject van kleine test datasets op lagere omgevingen naar productie like data sets op hogere omgevingen.
 • Het continue verbeteren en automatiseren van werkzaamheden
 • Dagelijkse controles van het OVN proces en ondersteunen van de Business

Na afronding van het programma en volledige go-live van de nieuwe applicatie is het mogelijk om over te stappen naar de Accounting Business voor verdere optimalisatie en kennis overdracht.

Werkomgeving

Het Accounting Grid bevindt zich in het domein van Group Financial Accounting. Het Accounting Grid bestaat uit verschillende teams waaronder het FRAAI programma, waar je onderdeel zal uitmaken van het Accounting Capabilities team. Het team bestaat uit enthousiaste, betrokken collega's, die veel en intensief samenwerken met de collega's van Business en het project.

Je profiel
 • Academisch (WO) denk- en werkniveau.
 • 4-6 jaar relevante werkervaring bij voorkeur binnen een bank.  
 • Een RA titel is een pré.
 • Kennis van en werkervaring met OSX is een pré
 • Gedegen kennis van een grootboekadministratie en inzicht in Accounting processen.
 • Je hebt oog voor verbetering en gaat altijd op zoek naar de beste Accounting oplossing.
 • Goede analytische vaardigheden.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en resultaatgerichte drive.
 • Voelt je thuis in het werken in een Agile omgeving, waarin het leveren van toegevoegde waarde voorop staat.
 • Stressbestendig en flexibel
Wij bieden

Een professionele omgeving waar je met alle Accounting disciplines in aanraking komt. Je komt te werken in een ambitieus, resultaatgericht en gezellig team waarbinnen je de kans hebt je nog verder te ontwikkelen. Je ontwikkelt niet alleen expertise, maar ook hoe je deze slim kunt toepassen in een grote organisatie. Daarnaast is het unieke kans om binnen ABN AMRO het volledige Accounting landschap opnieuw in te richten.

 

We bieden een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je grotendeels zelf je eigen voorwaarden kunt bepalen. Daarnaast hecht ABN AMRO veel aan persoonlijke ontwikkeling en biedt het daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Verder krijg je alle ruimte en zelfstandigheid om je vakinhoudelijke expertise te tonen en je verder te ontwikkelen als Accounting specialist. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring zal de functie op niveau 10 of 11 worden ingeschaald.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.