Helaas, deze vacature is niet actief.

Corporate Banker Agriculture (Amsterdam)

In het... Als Corporate Banker Agrarisch ben je verantwoordelijk voor het bedienen van je eigen portefeuille Midden- en Grootbedrijf klanten. Je bent het gezicht in de sector Sierteelt/Groothandel Bloemen en Planten en...

Beschrijving

In het kort

Als Corporate Banker Agrarisch ben je verantwoordelijk voor het bedienen van je eigen portefeuille Midden- en Grootbedrijf klanten. Je bent het gezicht in de sector Sierteelt/Groothandel Bloemen en Planten en optimaliseert de resultaten van je portefeuille en individuele klanten daarbinnen. Je hebt een ruime ervaring, met name in het kredieten vak, alsmede in de advisering van onze reguliere en duurzame bankdiensten. Je streeft naar een duurzame en lange termijn relatie met onze klanten en stelt hierbij het klantbelang centraal. Hierbij zorg je voor een evenwichtige afweging van de belangen van onze klanten, de bank en de verschillende betrokken stakeholders. Je hebt van nature een enorme passie voor de Sierteelt/Groothandel Bloemen en Planten en bent hier bij voorkeur in opgeleid of hebt er affiniteit mee. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Je belangrijkste verantwoordelijkheid als Corporate Banker: de klant adviseren. Geen probleem voor jou, je kent de vraagstukken die leven in onze sector Sierteelt/Groothandel Bloemen en Planten. Je beheert je eigen klantenportefeuille. Door middel van strategisch denkwerk en jouw kennis van onze producten bied je de klanten altijd een oplossing op maat - hoe complex ook. Hierbij houd je voortdurend de behoefte en het klantbelang in het oog, en weeg je die zorgvuldig af tegen de belangen van de bank. 

Verder blijf je jouw portefeuille uitbouwen bij bestaande klanten, dit doe je middesl cross- en deepsell en heb je veel overleg met ABF. Binnen je portefeuille houd je klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktaandeel scherp in de gaten; waar nodig stuur je bij. 

Met interesse volg je de ontwikkelingen binnen de agrarische sector in zijn algemeenheid en in de Sierteelt/Groothandel Bloemen en Planten in het bijzonder en denk je constant na over de invloed ervan op je klanten en de bank. Hiermee vergroot je continue jouw agrarische sectorkennis. 
Werkomgeving
Je klanten zitten in West Nederland. Hierbij zorg je ervoor dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor klanten en collega's. Je bent actief betrokken bij  klanten en gaat dan ook regelmatig bij ze langs maar gebruikt ook frequent beeldbankieren. Uiteraard staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. In principe werkt het team een dag in de week op de standplaats Alkmaar. De afdeling bestaat uit totaal 7 relatiemanagers en uiteraard werk je ook samen met financieringsspecialisten en andere specialisten. De assistent relatiemanagers ondersteunen hierbij vanuit een centraal, sectoraal assistententeam. Je rapporteert aan de Sector Manager Agrarisch. 
Je profiel
Je gaat leven naar de drie nieuwe cultuur pirncipes: Care, Courage & Collaboration en gaat deze in de praktijk uitdragen naar klanten en collega's! Je bent klantericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. De sector Agriculture en in het bijzonder de Sierteelt/Groothandel Bloemen en Planten heeft geen geheimen voor je net als de specifieke klantgroep. Je wilt jezelf voortduren verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een echte teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfspreken. Herken jij jezelf hierin?

Check dan je profiel:
  • Wo- werk en denkniveau
  • Minimaal 4 jaar ervaring in de zakelijke financiële dienstverlening
  • Diepgaande kredietkennis en kennis met betrekking tot Risk Management
  • Diepgaande kennis van de sector Sierteelt/Groothandel Bloemen en Planten en ervaring met de behandeling van (complexe) financieringsconstructies
  • Kennis van commerciële processen en technieken, klantprofielen, het kunnen herkennen en benutten van kansen
  • Kennis lokale wet- en regelgeving, de administratieve organisatie, complaince en audit alsmede voldoen aan de WFD-richtlijn m.b.t. ervarings- en opleidingseisen.
Wij bieden

Als medewerker van Commercial Banking werk je constant aan het beter worden van jezelf. In deze rol bouw je zeer direct mee aan de sector Agriculture. We bieden je de vrijheid om het beste uit je zelf te halen, flexibel te werken in een enthousiast team en de ruimte om te groeien. Uiteraard bieden we je de ABN AMRO CAO die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daarbuiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms "nee" als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel 

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.