Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Analist Analytics & Applications in Amsterdam

In het... Heb jij sterk ontwikkelde problem solving skills? Krijg jij energie van het vertalen van wensen van stakeholders naar direct toepasbare data analyses of applicaties? Ben je communicatief sterk, creatief en...

Beschrijving

In het kort

Heb jij sterk ontwikkelde problem solving skills? Krijg jij energie van het vertalen van wensen van stakeholders naar direct toepasbare data analyses of applicaties? Ben je communicatief sterk, creatief en breng je je enthousiasme graag over op anderen? Ben je bekend met de voor- en nadelen van TIBCO AMX BPM, Mendix en PowerBI, en breng je daarnaast ook ervaring met andere tools en technieken mee?

Het team

Het team bestaat uit Data analisten en engineers die in nauwe samenwerking met de business units binnen Operations data analyses en data verwerkende applicaties naar productie brengen. Bij het naar productie brengen van dashboards en applicaties wordt er veel samengewerkt met data engineering en development engineering teams binnen IT. Ook hebben we een leidende rol in de adoptie van data-gedreven werken, de vervanging van risicovolle ‘end-user developed applications’ en delen we proactief inzichten met de operationele teams.

Binnen Operations vallen analytics en applicaties onder IAAD (Innovation, Advanced Analytics & Data), dat zich richt op innovatie, data analyse en automatisering met als doel om samen met de andere disciplines in het Operations Delivery & Expertise Centre (ODEC) processen te verbeteren en automatiseren (“flawless processing”) en daarbij nog meer rekening te houden met de specifieke situatie van de klant: “a personal bank in the digital age”.

Operations is dé plek voor mid- en backoffice activiteiten van de bank. Van het openen van rekeningen tot het opstellen en verwerken van complexe internationale betalingen of ‘letters of credits’. Van systeemtoegang regelen voor nieuwe medewerkers tot diepgaand fraudeonderzoek. Van een servicedesk die nabestaanden persoonlijk te woord staat tot het gebruik van innovatieve digitale robots. Het gebeurt allemaal bij Operations, zowel in Nederland als bij onze partner TCS in India.

Jouw rol

Jij bent de verbindende factor tussen business en IT en je werkt samen met hen aan verschillende oplossingen, bijvoorbeeld een cockpit om in control te zijn van onze organisatie of het realiseren van een toekomstbestendige applicatie. Je bent in staat business knelpunten te doorgronden en oplossingen te zien die misschien niet direct vanzelfsprekend lijken.

Naast analyses en klantdashboards creëer je samen met IT workflow en case management oplossingen o.b.v. AMX BPM of Mendix, die een solide infrastructuur bieden voor de processen binnen Operations.

Daarnaast bedenk je creatieve oplossingen om kansen te benutten of issues aan te pakken en zet je inzichten uit data om naar concrete acties. Samenwerking is hierbij cruciaal, met collega’s binnen Operations of zelfs de hele bank. 

Wie ben jij?

Heb jij sterk ontwikkelde problem solving skills? Krijg jij energie van het vertalen van wensen van stakeholders naar direct toepasbare data analyses of applicaties? Ben je communicatief sterk, creatief en breng je je enthousiasme graag over op anderen? Ben je bekend met de voor- en nadelen van TIBCO AMX BPM, Mendix en PowerBI, en breng je daarnaast ook ervaring met andere tools en technieken mee?

Daarnaast:

 • heb je minimaal 4 jaar werkervaring, heb je behoefte om jouw kennis te delen met het team maar wil je zelf ook nog veel leren
 • vind je samenwerken belangrijk en draag je met jouw capaciteiten bij aan de diversiteit van de afdeling
 • omarm je de agile way of working en de scrum-methode
 • heb je ervaring, affiniteit en diepgaand begrip van de mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van automatisering, data analyse en digitalisering
 • begeef je je met gemak op het snijvlak tussen business, data en IT, zowel operationeel als op management niveau
 • ben je sociaal vaardig en deins je niet terug voor complexe gesprekken met stakeholders, zowel binnen de business als IT
 • is jouw Nederlandse en Engelse taalvaardigheid op zakelijk niveau in woord en geschrift goed
Wat bieden wij?

De kans om te werken op een van de meest dynamische, digitale en op innovatie gerichte afdelingen binnen ABN AMRO. Dat betekent meer dan genoeg interessante activiteiten en projecten om je tanden in te zetten en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Uiteraard bieden we je een goed salaris, net als secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast een persoonlijk budget en de ruimte voor persoonlijke en algemene ontwikkeling.

Wij bieden:

 • een bruto jaarsalaris tussen 48.925 en 69.874 euro op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring
 • de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen, en een goede pensioenregeling
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.