Helaas, deze vacature is niet actief.

Afstudeerstage Business en Projectcontrol bij grote woningcorporatie in Amsterdam

Woningstichting Eigen Haard biedt jou de kans om als afstudeerder je scriptieonderzoek te doen bij de afdeling Business & Project Control op de vakgebieden Finance en Real Estate. Eigen Haard is een van de grootste woningcorporaties van het land. In Amsterdam en omstreken verhuren en beheren we ruim 60.000 woningen, bedrijfsruimten en parkeergelegenheden. Eigen Haard werkt volop aan vitale wijken om de leefomgeving van onze huidige en toekomstige huurders te verbeteren. Een grote corporatie met slagkracht en een menselijk klimaat, dat is Eigen Haard. Een organisatie waarbinnen ruimte is voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Waar we elke dag met veel plezier ons werk doen en waar we mét en op elkaar kunnen bouwen. Kijk jij verder dan winst op korte termijn? Ben je ondernemend en denk je in oplossingen? Als je je daarnaast kunt inleven in onze klanten zonder het belang van de organisatie uit het oog te verliezen, dan zou Eigen Haard wel eens het stagebedrijf kunnen zijn dat bij jou past!

Beschrijving

De afdeling Business & Project Control ondersteunt de organisatie in het behalen van haar ambities op het gebied van financieel beheer & controle en financiële beleidsontwikkeling. Daarbij begeleidt zij de divisies en bedrijfsonderdelen bij het realiseren van hun financiële en divisiedoelstellingen.

Je voert je onderzoek uit onder begeleiding van een Project Controller van de afdeling Business & Projectcontrol.

Je begeeft je op het terrein van diverse vakgebieden zoals projectontwikkeling, renovatie, groot onderhoud en project control. Je onderzoekt op welke wijze vastgoedprojecten (vastgoedexploitatie, grondexploitatie, turn-key- en
renovatieprojecten) de financiële dekking kunnen dragen voor de algemene kosten (AK) van de organisatie. De centrale vraag in het onderzoek is of de huidige AK
dekkingspercentages voldoende zijn. Je vergelijkt de praktijk binnen Eigen Haard met zowel collega woningcorporaties en eventueel met commerciële ontwikkelaars.
Je onderzoekt welke toerekeningsmethode vanuit de theorie het meest toepaspaar is op onze nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Verder doe je kennis op over de kostenverdeling tussen de bedrijfsonderdelen van Eigen Haard in de
kostenverdeelstaat en je maakt een eigen inschatting van de 'total cost of ownership' (TCO) van onze ontwikkelportefeuille. Je trekt conclusies over
kostentoerekening aan onze projecten en de impact op het financieel draagvermogen van die projecten.

De uitkomst van het onderzoek resulteert in concrete aanbevelingen voor Eigen Haard m.b.t. de bovengenoemde problematiek.


Om in aanmerking te komen voor deze stage, herken je jezelf in de onderstaande functie-eisen

- afstuderend WO- of Hbo-student;

- afstudeerrichting binnen (Management) Accounting/ Bedrijfseconomie;

- affiniteit en/ of (werk-)ervaring met vastgoed en projectontwikkeling;

- analytisch sterk bij complexe organisatorische vraagstukken;

- zelfstandige werkhouding

- initiatiefrijk met doorzettingsvermogen


De stageperiode beslaat zes maanden, van september 2016 tot mei 2017 (of een andere periode in overleg).
De stagevergoeding bedraagt € 550 bruto per
maand op basis van een 36-urige werkweek.

Extra informatie

Status
Inactief
Opleidingsniveaus
HBO, Universiteit
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Afstudeerstage

Amsterdam | Stage accountancy | Afstudeerstage | HBO | Universiteit

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.