Helaas, deze vacature is niet actief.

WO of HBO Stagiaire Onderzoek Beyond addiction in Den Haag

Beschrijving

WO of HBO Stagiaire Onderzoek Beyond addiction
Dit ga je doen
Het onderzoek Beyond addiction: a randomized controlled trial on the effectiveness of group schema therapy in patients with dual diagnosis gaat over de effecten van groepsschematherapie bij verslaving. De onderzoekspopulatie bestaat uit 80 Dubbele Diagnose patiënten tussen de 18 en 65 jaar.

Beknopte omschrijving van het onderzoek
In het ambulante team van Brijder is een RCT opgezet om de effectiviteit te onderzoeken van Groepsschematherapie. Hierin wordt, in tegenstelling tot veel andere verslavingsbehandelingen, gericht op meer onderliggende emotieregulatieproblematiek en mogelijk traumatiserende jeugdervaringen. 

Achtergrond van het onderzoek
De aanwezigheid van middelenproblematiek in combinatie met andere psychiatrische problemen is gerelateerd aan negatieve behandeluitkomsten. Onderzoek laat zien dat een geïntegreerde behandeling voor deze populatie de voorkeur verdient. Tot zo ver heeft onderzoek zich alleen gericht op geïntegreerde behandelprogramma's, die zich richten op manifeste symptomen en niet de op mogelijke psychologische oorsprong, zoals jeugdtrauma, opvoedstijl en problemen in emotieregulatie.

Doel van het onderzoek
Het doel van dit onderzoek is het vergelijken van de effectiviteit van Groepsschematherapie (G-ST) en Cognitieve Gedragstherapie in een Groep met Motiverende Gespreksvoering (G-CGT+MG) in ambulante Dubbele Diagnose patiënten. Daarnaast zal het effect van ernst van jeugdtrauma, opvoedstijl en mate van veiligheid van hechting op de effectiviteit van G-ST onderzocht worden. Ten slotte zal er worden gekeken of de veiligheid van hechting verbetert gedurende de therapie.

Interventie
Patiënten in de experimentele conditie ontvangen 30 wekelijkse G-ST sessies (van 2 uur), plus 3 voorbereidende gesprekken. Patiënten in de controle conditie starten ook met 3 individuele gesprekken, gevolgd door 30 wekelijkse sessies (van 2 uur) G-CBT+MI. Daarnaast kunnen patiënten indien nodig 5 individuele sessies plannen bij de groepsbehandelaar.

Je stagewerkzaamheden bestaan (na een nader te bepalen inwerkperiode) uit:
 • Het doen van intakes.
 • Het uitvoeren van (deel)behandelingen cognitieve gedragstherapie gericht op de verslaving of comorbide problematiek zoals angstklachten of depressie.
 • (Voorbereidende) literatuurstudie.
 • Dataverzameling, dataverwerking en data-analyse.
 • Rapportage onderzoeksresultaten.
Dit ben jij
Ben jij HBO of WO student en op zoek naar een stageplek voor je externe scriptie of stageplek waarin je ervaring op kan doen binnen de verslavingszorg? Dan is dit de juiste plek voor jou! Wij zoeken per direct een enthousiaste student, die ons team en onderzoek wil komen versterken.

Welke eigenschappen moet je bezitten?
 • Het lijkt je leuk om onderzoek in de praktijk te doen.
 • Een pro-actieve instelling.
 • Je staat stevig in je schoenen.
 • Je volgt een WO of HBO studie, bijvoorbeeld je Master Klinisch Psychologie of Neuro Psychologie. Een HBO studie Toegepaste Psychologie kan ook.
 • Je bent per mei beschikbaar minimaal 6 maanden, 3 dagen per week.
 • Je werkt vanuit locatie Den Haag en Leiden.
Wij bieden
Tijdens je stage word je begeleid door gediplomeerde werkbegeleiders met dezelfde (beroeps)achtergrond. Zij houden rekening met je stageopdrachten, je competenties en je leerpunten. Je mag gebruik maken van de verschillende faciliteiten van Parnassia Groep. Zo kun je deelnemen aan lezingen over het vak en gebruikmaken van onze bibliotheek met veel vakliteratuur.
 
Werken bij Parnassia Groep
is een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden.

is het opleidings-, onderzoeks- en kennisinstituut van Parnassia Groep.
Het stagebureau van Parnassia Groep Academie verzorgt de werving, selectie en plaatsing van studenten.
 
Interesse?

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Den Haag
Dienstverbanden
Stage

Den Haag | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.