Helaas, deze vacature is niet actief.

Data Science Intern in Utrecht

Beschrijving

Hoe maak jij onze klanten blij?

Kun jij geavanceerde modellen op een eenvoudige manier uitleggen en heb jij een passie voor data? Dan is een Data Science stage bij bol.com echt iets voor jou! Met een multidisciplinair team (data scientists, developers en product owner) ga je een van onze vele uitdagingen te lijf. Naast je eigen project is er ook ruimte om teamtaken op te pakken die een directe impact op onze klanten hebben. In dit team werk je samen met professionals die hun kennis graag met je delen, waardoor je de in’s en out’s van deze explosieve groeimarkt razendsnel leert kennen. Bij succes gaan we over tot implementatie, waarmee jouw innovatie onderdeel gaat uitmaken van ons platform. Tussendoor maak je natuurlijk ook nog tijd om je collega’s beter te leren kennen: tijdens een (digitale) borrel, hackathon of een van onze kennisuitwisselingsessies. Beter kun je jouw carrière niet aftrappen!

Wat je doet als Data Science Intern

Als stagiair Data Science ga je werken aan een van de vele complexe uitdagingen die bol.com rijk is. Je hebt beschikking tot terabytes aan data. Door vele miljoenen regels data te verwerken onderzoek je op welke manieren we deze informatie kunnen gebruiken om onze processen te verbeteren. Hierbij is affiniteit met techniek een absolute must. In overleg met jouw begeleider bedenk je een structurele oplossing en een snelle manier om de haalbaarheid hiervan te testen. Het doorvertalen van de resultaten naar implementatie en aanbevelingen geven we veel aandacht tijdens de stageperiode, waarmee het hele traject, van uitdaging tot oplossing, is doorlopen.

Je zult een van de posities vullen in de domeinen: Content of Assortment Improvement.

 • Content: In het Content domein focussen we of het verbeteren van onze product informatie. Dit zorgt ervoor dat klanten beter vinden wat ze zoeken en een prettigere winkelervaring hebben. Modellen die momenteel actief onze product informatie verbeteren zijn:
  • Categorievoorspelling voor producten
  • Voorspellen welke producten bij elkaar horen (bijv. iPhone X 64GB en iPhone X 128 GB)
  • Automatisch vullen van productattributen op basis van de productbeschrijving.
 • Assortment Improvement: Dit domein focust op innovaties rond prijs en assortiment. In Pricing bekijken we hoe competitief onze prijzen zijn, met een focus op het vinden van extreme prijzen. In Assortment zoeken we naar assortiment wat we missen of onvoldoende beschikbaar hebben op bol.com

 

Wat jij meeneemt

 • Opleiding met voorkeursrichting Computer Science, Wiskunde, AI, Econometrie of vergelijkbaar.
 • Kennis van Natural Language Processing en/of regressie/machine learning technieken.
 • Ervaring met programmeren (Python en/of R).
 • Beschikbaarheid voor 4 of 5 dagen per week, voor ten minste 3 maanden.

 

Let op: Voor al onze stages geldt dat je gedurende jouw gehele stageperiode bij bol.com ingeschreven moet staan bij een opleidingsinstituut.

Laat in je reactie weten wanneer je met jouw (afstudeer)stage zou willen beginnen, welk domein je interesseert en voor welke duur en voor hoeveel dagen in de week je op zoek bent.

Nog vragen? Neem dan contact op met De toekomst van retail bij bol.com

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Utrecht
Dienstverbanden
Stage

De Meern | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.