Helaas, deze vacature is niet actief.

Business Informatie analist - Stage in Den Haag

De (financiële) wereld is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Mede daardoor is de verzekeringsmarkt continu in beweging. Met onze producten en diensten willen we bij Aegon mensen in staat stellen financieel gezond oud te worden.

Beschrijving

Volg je een IT, BI, Big Data of gerelateerde opleiding? Houd je van het oplossen van ingewikkelde problemen? En schuw je niet om de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De stage in een notendop

Binnen het Chief Investment Office (CIO Office) van Aegon NL is de afdeling Investment & Portfolio Analytics (IPA) verantwoordelijk voor rapportages en analyses m.b.t. hypotheken en andere investeringsvormen naar verschillende in- en externe stakeholders. Dit speelveld varieert van interne afnemers tot investeerders en toezichthouders. Tevens heeft IPA een ondersteunende rol bij het opzetten van nieuwe hypotheek-financieringstransacties binnen Aegon. De afdeling werkt nauw samen met het hypotheekbedrijf (Leeuwarden) en andere takken van het CIO Office (Den Haag) en is zodoende gesplitst over beide locaties.

IPA ontvangt data vanuit diverse bronnen dat het vervolgens analyseert en middels data warehouses en reporting tools klaar maakt voor rapportage aan haar diverse in- en externe afnemers. Dit doen wij onder andere in samenwerking met een offshore IT partner.

De afdeling heeft te maken met steeds scherpere data quality eisen en vereisten m.b.t. welke data gerapporteerd moet worden. Daarnaast werken we aan het uitbreiden van het aantal investeerders en aan een gecentraliseerde dataopslag. Daarom zijn we op zoek naar stagiaires met competenties op het gebied van data en informatie analyse en met finance affiniteit die het een uitdaging vinden om in deze veranderende omgeving, met daaraan verbonden afwisselende werkzaamheden te opereren.

Verder help je de afdeling bij:

 • Het ontwikkelen van standaardrapportages middels een data warehouse en reporting tool in een Azure cloud omgeving
 • Het automatiseren van werkzaamheden d.m.v. slimme oplossingen in Excel Power Query, PowerBI, R.
 • Het vertalen van gebruikerswensen over de verwerking van data naar (technische) business requirements en business rules
 • Het analyseren van business rules en meedenken over vraagstukken omtrent de technische implementatie ervan
 • Het testen van nieuw gebouwde/gemigreerde rapportages.

Dit is jouw toekomstige functie, want je:

 • Volgt een HBO of WO studie in de richting van Informatie management, IT of Data en zit in het 3e leerjaar. 
 • je bent beschikbaar vanaf september voor minimaal 4 dagen in de week voor 4-5 maanden lang.
 • Bent een leergierig, proactief en durft je mening te delen.
 • Hebt passie voor data en het beheer hiervan
 • Hebt affiniteit met Excel (Power Query), SQL, R, PowerBI, Data Warehousing en de drive om hier meer kennis van op te doen.
 • Hebt affiniteit met financiële instrumenten
 • Bent internationaal georiënteerd, je kunt goed samenwerken met mensen van diverse internationale culturen en achtergronden
 • Kan goed Engels spreken.

Wat krijg je?

-           Een leerzame omgeving waarin je de ruimte krijgt om zelf vorm te geven aan je opdracht

-           Er is veel te doen en dus ook veel mogelijk

-           Een mooie stagevergoeding

-           Begeleiding door ervaren collega’s

-           Gratis lidmaatschap van Young Aegon

Inclusie & Diversiteit

Iedereen is bij Aegon gelijk. Ongeacht cultuur, achtergrond, beperking, geloofsovertuiging of geaardheid. En hoe diverser onze medewerkers zijn, hoe beter we lijken op al die mensen die klant bij ons zijn. Daarnaast brengen verschillende type mensen verschillende ideeën met zich mee. En door goed samen te werken en naar elkaars ideeën te luisteren, kunnen we van Aegon een écht klantbedrijf maken.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé persoon die met ons datastromen inzichtelijk maakt en graag complexe problemen oplost? Solliciteer dan direct! Heb je vragen? Neem contact op met onze Campus recruiter Emily van der Werff via 0683041623 of mail naar emily.vanderwerff@aegon.nl. Deze stage kan plaats vinden op ons kantoor in Leeuwarden of in Den Haag. Thuiswerken is ook een onderdeel van deze stage.

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Den Haag
Dienstverbanden
Stage

Den Haag | Stage ICT | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.