Helaas, deze vacature is niet actief.

Junior Reporting & Data Analyst in Amsterdam

In het... Houd jij de regie over de verschillende Market Risk rapportage processen van ABN AMROen manage jij pro-actief je stakeholders? Ben jij in staat om complexe analyses uit te voeren om het Market Risk management...

Beschrijving

In het kort

Houd jij de regie over de verschillende Market Risk rapportage processen van ABN AMROen manage jij pro-actief je stakeholders? Ben jij in staat om complexe analyses uit te voeren om het Market Risk management naar een hoger plan te brengen? Haal jij energie uit het aanleveren van kwalitatief hoogwaardige risico informatie? Voel jij je thuis in een ondernemende en dynamische omgeving?

Je werk

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, verzorgen en verspreiden van kwalitatief hoogwaardige en complexe risk rapportages omtrent Market Risk gerelateerde risico's voor zowel binnen als buiten de bank en je streeft naar continue verbetering van data kwaliteit. Je bent eigenaar van de gerapporteerde risk informatie en je bent in staat om vereiste analyses uit te voeren die Market Risk management naar een hoger plan brengt. Daarnaast bewaak je dagelijks de kwaliteit van het reporting proces door de juiste balans te vinden tussen tijdigheid en nauwkeurigheid van de informatie.

Werkomgeving

Je werkt binnen het Market Risk Reporting team. Dit team is onderdeel van de Finance en Risk Reporting afdeling binnen Financial Accounting. Je werkt in de Dealing Room. In je werk heb je contact met veel verschillende stakeholders, zowel aan de leverancier (data invoer) zijde als aan de klant zijde (afnemer van risk informatie). Je levert zowel rapportages aan interne afdelingen zoals Market Risk Management als aan de toezichthouder. Je komt te werken in een het Market Risk Reporting team, dat ontstaan is uit een combinatie van diverse teams die zich richten op reporting en data analyse werkzaamheden. Er is in dit team veel ruimte om zelf verbeterideeën te initiëren en te realiseren om efficienties te behalen in de gehele keten.

Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Je profiel

Je bent een ondernemende professional met een pro-actieve houding en je bent gericht op samenwerking, om samen met collega's nog betere resultaten neer te zetten. Je bent stressbestendig en werkt nauwkeurig en geordend. Je bent proces georiënteerd en je neemt actief deel aan een preventief en curatief risicobeheer.

 • Afgeronde Master opleiding met een economische of technische afstudeerrichting;
 • Ervaring met programmeren in Python is een pre.
 • Kennis van marktrisico management is een pre;
 • Aantoonbaar kwantitatief inzicht en analytisch vermogen;
 • Samenwerkingsgericht in het algemeen;
 • Nauwkeurigheid is een vereiste;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van Engels is vereist.
Wij bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement 
 • Een goede pensioenregeling

Extra informatie

Status
Inactief
Plaats
Amsterdam
Dienstverbanden
Stage

Amsterdam | Stage accountancy | Stage

Schrijf je nu in!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van nieuwe interessante vacatures en altijd binnen 1 muisklik kunnen solliciteren? Schrijf je in als werkzoekende!

DIRECT INSCHRIJVEN

We heten wel YoungCapital, maar iedereen is even welkom. Ook als je al wat meer ervaring hebt. Meer weten? Check onze FAQ.